Yleinen

Chai tee

 

Syksy. Se on täällä taas. Mutta hei kaverit, ei kuitenkaan masennuta, sillä syksyssä on paljon hyvääkin. Ensinnäkin ne loppukesän hullut sekopääampiaiset poistuvat sinkoilemasta vihaisina ympärillämme. Thank god! Toisekseen yöllä on helpompi nukkua kun on pimeä ja viileämpää (aamuherätyksistä näissä samaisissa olosuhteissa en sano mitään). Kolmanneksi kukapa ei pitäisi maahan pudonneiden lehtien havinasta kenkien alla sellaisena kauniin kirpsakkana ja aurinkoisena alkusyksyn päivänä, jolloin ruskan värit toistuvat kirkkaina joka puolella minne katsoo. Syksy on kaunis.

Kaikista parhaita ovat ehkä kuitenkin ne levolliset hetket sohvan nurkassa, kun voi olla vaan ihan rauhassa, katsella ulkona riehuvaa syysmyrskyä, polttaa kynttilöitä ja hörppiä kuumaa juotavaa. Noihin hetkiin sopii aivan täydellisesti höyryävä kupillinen suloisen mausteista chai teetä. Kahvikissat voivat halutessaan vaihtaa teen tilalle kahvin niin syntyy annos trendikästä chai lattea.

Chai tee

– 2 dl teetä (esim. Earl Grey)
– 2 dl maitoa
– kardemummaa
– kanelia
– jauhettua inkivääriä
– muutama kokonainen neilikka
(- hunajaa)

Keitä ensin tee ja lisää se kattilaan yhdessä kardemumman, inkiväärin ja neilikoiden kanssa. Kiehuta pari minuuttia ja lisää sitten maito. Lämmitä sekoitellen kunnes juoma kiehahtaa ja nosta se sitten pois levyltä. Lisää kaneli ja siivilöi teestä neilikat pois. Makeuta halutessasi hunajalla ja nauti lempikupistasi.

Kommentit pois päältä artikkelissa Chai tee