Ulkomaat,  Viro,  Yleinen

Tallinna – 3 parasta olutbaaria

Olemme tykästyneet viime aikoina entistä enemmän oluen maisteluun, kiitos räjähdysmäisesti kasvaneen pienpanimo-olutbuumin ja yleisen oluttietämyksen lisääntymisen. Kaukana ovat ne ajat kun lipitettiin siideriä ja lonkeroa. Enää ei maistu, nyt sen täytyy olla olutta.

Kohteena Maailma -blogin Ramin, hänen tämän postauksensa ja viime vuoden PING Helsingissä käydyn pienen olutkeskustelun innoittamina oli taannoisen Tallinnan matkamme yhtenä teemana olut ja kaupungin olutbaarit. Pakkohan Ramin kehumia olutravintoloita oli päästä testaamaan! Suosittelen samaa sinullekin. Tässä on meidän kolme suosikkiamme. Kaikista niistä saa myös erinomaista purtavaa. Ramin postauksesta löydät muutaman paikan lisää jos tuntuu ettei kolme riitä mihinkään.


Clayhills
Pikk 13

Clayhillsiin suuntasimme Ramin mainostaman maistelulankun perässä, mutta harmiksemme sitä ei ollut saatavilla. Tilasimme siis kahta erilaista oman panimon olutta ja aloimme tutkia herkulliselta vaikuttavaa ruokalistaa. Valitsimme kolme miniburgeria ja olimme niihin oikein tyytyväisiä, mutta se maistelulankku jäi kummittelemaan mieleen. Mitä jos tarjoilija ei vaan tiennyt siitä? Voisiko se olla mahdollista? Koska oli kesä, istuimme terassilla, mutta sisätilatkin näyttivät todella viihtyisiltä.

Hell Hunt
Pikk 39

Hell Huntissakin suuntasimme houkuttelevan näköiselle terassille ja tilasimme oluet. Niiden kaveriksi otimme aivan törkeän hyvää valkosipulileipää, jossa makea leipä yhdistyi ihanasti suolaan ja runsaaseen valkosipuliin. Leipiin jäi himo! Hell Hunt on Tallinnan vanhin olutravintola ja tokihan kunnon bloggaajat kävivät tsekkaamassa sisätilatkin, vaikka viihdyimmekin koko vierailun ajan terassilla. Hyvältä näytti. Tänne palaan varmasti maistelemaan olutta ja syömään kasan valkosipulileipiä.

Pööbel
Toompuistee 16

Viimeisimpänä muttei suinkaan vähäisimpänä kierroksellamme oli vanhankaupungin aivan etelälaidalla sijaitseva Pööbel. Pööbelin tunnelma ja palvelu olivat aivan omaa luokkaansa ja jos pitäisi valita suosikki, saattaisin sanoa Pööbelin. Mutta en sano, sillä erilaisten olutbaarien vertailu on liian vaikeaa. Maistelimme Pööbelissäkin kahta erilaista olutta ja tilasimme tarjoilijan suosituksesta niiden kaveriksi juustopalloja sekä pork rindseja, jotka olivat pekonin tapaisia rapsakoita suupaloja. Pork rindsien kaverina oli makeaa hilloa. Kannattaa maistaa!

Tarjoilija oli ihan supermukava ja järjesti minulle tequila-yllätyksen kuultuaan, että meillä on meneillään musavisa ja minä olen johdolla. Silmät kiinni ja juo tämä! Maistoin suussani laadukkaan melko makean ja erittäin miellyttävän makuisen tequilan, joka on kaukana siitä myrkystä, mitä tequilasta yleensä tulee mieleen. Päälle vielä puraisu appelsiiniviipaleesta, sekin silmät kiinni. Olipa hauska lopetus baarikierroksellemme! Kiitos Pööbel! Täällä olisi voinut olla pidempäänkin, mutta kello alkoi olla jo melko paljon ja oli aika jatkaa kohti hotellia.

Maistuuko sinulle olut? Vai ovatko viinit ja Tallinnan viinibaarit enemmän sinun juttusi?

Välillä piti kilistää kuohuvalla hääpäivämatkan kunniaksi. Ja sitten taas olutta!

4 kommenttia

  • Martina

   Moikka! Kiitos vinkeistä! Käymme mielellämme testaamassa lisää olutpaikkoja. Osa näistä onkin ollut listallamme, mutta emme ehtineet viime reissulla käydä kaikissa. Ensi kerralla sitten taas lisää olutta! 🙂

 • Outi / Maa Quzuu

  Ah, huomenna Tallinnaan ja olutbaarit kyllä on mielessä! Harmi vaan että yksi joukosta ei olueen koske, mutta toisaalta, ehkäpä noista saa muutakin kuin olutta. 😉 Jos edes yhteen ehtisi!

  • Martina

   Noista saa kaikista muutakin kuin olutta, joten ei hätää sen suhteen. Ihanaa Tallinnan reissua! Olen vähän kade. Mullekin kelpaisi nyt Tallinna ja sen olutbaarit. 🙂