Reseptit,  Yleinen

Paella

 

Paella, tuo espanjalaisten pyttipannu, on huonoimmillaan ällöttävä riisimössö ja parhaimmillaan ihanien makujen ilotulitus. Mieleenpainuvin paellakokemukseni lienee Espanjan sijaan koettu Miamissa, jossa tilasimme pieneen nälkäämme paellan puoliksi. Paella oli kuitenkin jenkkityyliin niin valtavan kokoinen, että jaksoimme syödä yhdelle ihmiselle tarkoitetusta annoksesta hädin tuskin puolet. Hyvä ettemme tilanneet molemmille omia annoksia.

Miamissa nautiskeltu jättipaella oli ihanaa, ja napsinkin annoksesta simpukoita vielä siinä vaiheessa kun olin jo ihan täynnä. Tuosta hetkestä lähtien olen halunnut tehdä itse paellaa, ja nyt sain aikomukseni vihdoin toteutettua. Meidän paellaan tuli riisin ja sahramin lisäksi ainakin maukasta kanaa, mausteista makkaraa, chilikatkarapuja, savusimpukoita ja sinisimpukoita.

Paella

– paketti chorizoa
– 300 g broileria (pilko suikaleiksi)
– sipuli
– yksikyntinen valkosipuli
– 3 dl riisiä
– 7 dl vettä
– 370 g (eli tölkillinen) tomaattimurskaa
– sahramia
– suolaa ja pippuria
– 200 g (chili)katkarapuja
– 100 g savusimpukoita (purkista)
– 500 g sinisimpukoita (tämä paketti löytyi kaupan pakastealtaasta)
– persiljaa
– sitruunalohkoja

Pilko chorizo ja ruskista pannulla. Siirrä makkarat sivuun ja heitä pannulle chorizosta irronneeseen rasvaan broilerin palat ja paista nekin. Lisää pannulle öljyä tarvittaessa. Mausta broiskut suolalla ja pippurilla.

Siirrä kypsät broilerit chorizojen kanssa sivuun odottamaan. Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä öljyssä. Lisää sipulien kanssa pannulle riisi ja vesi. Anna pulputtaa kunnes neste haihtuu. Sekoittele välillä.

Kun vesi on haihtunut lisää riisien ja sipulien sekaan tomaattimurska, chorizo, broileri ja sahrami. Sekoita ja odota että lihat ovat lämmenneet. Valmista odotellessasi sinisimpukat kattilassa paketin ohjeen mukaan.

Lisää paellaan lopuksi katkaravut, savusimpukat ja sinisimpukat. Älä enää kypsennä. Pilko persiljaa päälle ja tarjoile paella suoraan pannusta. Laita tarjolle sitruunalohkoja, joista jokainen voi puristaa kirpeää mehua omaan annokseensa. Nauti!

2 kommenttia

  • plipp

    mmmm..Näyttää oikein hyvältä!
    Muutama vuosi sitten törmäsin Lidlin pakastealtailla pakastepaellaan ja päätin kokeilla. Se oli rakkautta ensihaarukallisesta lähtien ja se on meidän perheen suosikki valmisruoka! Ei uskoisi,että pakasteena voi saada niinkin hyvää ja vielä jos vähän itse haluaa tuunata 🙂 Ja valmistuu nopeasti vaikka wokkipannulla. (Ei toki vedä varmasti vertoja oikealla paellalle!)

    • Martina

      Tuunaamalla pakastesapuskoista voi saada oikein mainiota herkkua. Täytyykin kurkkia jos löytäisin Lidlistä tuon mainitsemasi paellan. Välillä sitä tarvitsee nimittäin nopeaa ja helppoa ruokaa, vaikkei paellan tekeminen alusta asti itsekään kovin vaivalloista ole.