Reseptit

Koko ateria samassa vuoassa – 7 helppoa reseptiä

Kiireisen arjen pelastus ovat helpot pata-, vuoka- ja peltiruoat, joita voi tehdä kerralla isommankin satsin. Yhden astian ruoissa on sekin hyvä puoli, että tiskiä tulee vähän ja taas jää hieman enemmän aikaa kaikkeen muuhun.

Minulta kysytään usein, miten ihmeessä pystyn päivittämään blogia ja sen somekanavia niin usein sekä tekemään postauksia myös varastoon odottamaan, vaikka kotona on kaksi pientä lasta. Yksi syy on se, että meillä menee suhteellisen vähän aikaa ruoanlaittoon. Teemme pari kertaa viikossa ison satsin ruokaa, niin ettei joka päivä tarvitse touhuta keittiössä. Muita syitä ovat ainakin se, että Henkka tekee meillä usein arkiruoat sekä myös isovanhempien apu, lastenohjelmat ja se, että meille on suotu ymmärtääkseni melko helpot ja kiltit lapset. En siis todellakaan voi ottaa kunniaa kaikesta vain itselleni, vaikka toki silläkin on iso merkitys, että pidän todella paljon bloggaamisesta ja itselle tärkeille asioille on tapana järjestyä aikaa pahimmissakin ruuhkavuosissa.

Kokosin tähän postaukseen helppoja yhden astian annoksia, jotka ovat kaiken helppouden lisäksi myös maukkaita. Ota tästä talteen muutama resepti tai vaikka ne kaikki arkeasi helpottamaan:Lihapullavuoka

Nauti lihapullia uudella tavalla maukkaan lihapullavuoan muodossa. Reseptin juju on raikastava appelsiini sekä tomaattimurska, jotka maustavat riisin mehevän herkulliseksi.

Katso resepti täältä.

Itämainen kanapelti

Itämainen kanapelti kätkee sisälleen ison kasan kasviksia, joten tämä jos joku on myös terveellinen ruoka arkeen.

Katso resepti täältä.

Uunicarbonara

Älkää kertoko italialaisille, mutta carbonaran voi tehdä myös uunissa.

Katso resepti täältä.

Paahdettu fetasalaatti

Paahdettu fetasalaatti on maukas ja lämmin ystävä.

Katso resepti täältä.

Mandariinibroileri

Joskus on kiva työntää kokonainen kana uuniin ja maustaa se sitä ennen mandariinilla sekä rosmariinilla. Tämän vuoan voi nostaa juhlapöytäänkin, niin komea peruna- ja porkkanapedillä köllöttelevä broileri on.

Katso resepti täältä.

Savulenkkivuoka

Syntisen hyvä juustolla täytetty savulenkki sopii lauantaisaunan jälkeen astetta tuhdimmaksi iltapalaksi.

Katso resepti täältä.

Kurpitsapelti

Tämä on aivan ihanan mausteinen lohturuoka, joka katoaa vauhdilla parempiin suihin.

Katso resepti täältä.

6 kommenttia

 • Christa

  Hyvännäköisiä ruokia! Täytyy ehdottomasti laittaa kokeiluun. Meillä on arki kiireistä ja kokattua tulee joka päivä. Lapset syövät jo niin paljon, että on ihan mahdoton kokata kahdelle päivälle, kun ei siihen määrään astiat riitä. Mutta jo yhden pellin taktiikkakin varmasti toisi vähän ajallista helpotusta ruoanlaittoon.

  • Martina

   Kiitos! Joo totta, jossain vaiheessa ei enää astiat riitä kun ruokaa pitää tehdä iso satsi monelle syöjälle. Silloin ei yhden vuoan ruokakaan riitä kuin yhteen ruokailuun, mutta on kuitenkin onneksi helppo tehdä vähällä tiskillä. Jonkinlaista helpotusta siis edes. 🙂 Meillä lapset on vielä niin pieniä, että syövät murto-osan aikuisen annoksesta jos sitäkään. Odotan mielenkiinnolla tulevaa kun meidänkin ruokamäärät kasvavat. Etenkin poikamme on ollut jo synnytyssalista asti kova syömään (hän ruokaili siellä 2 tuntia heti synnyttyään herättäen hilpeyttä kätilöissä) eikä tahti tunnu hiipuvan.

 • Piiya

  Vaarallinen postaus nälkäiselle. Uunicarbonara, josta ei tietenkään hiiskuta Italialaisille, ja uunefetasalaatti lähtee täällä taloudessa ensimmäisenä kokeiluun. Jopa sinkkutaloudessa järkevintähän on tehdä isompia annoksia kuin yrittää tehdä sitä yhtä ateriaa tai max kahta. Tahtoo tulla aika paljon kalliimmaksi.

  • Martina

   Hyvät valinnat. Nuo ovat minunkin lempparini yhdessä lihapullavuoan kanssa. Ja ehkä kurpitsapellin.. Uunimakkarallekin on oma paikkansa. Äh, mullakin on niin nälkä että kaikki houkuttelee nyt ihan liikaa. 😀

   Totta, iso satsi ruokaa kannattaa myös sinkkutaloudessa. Tosin silloinkin on sama vaara kuin mihin mekin välillä lankeamme: Nimittäin kyllästyminen. Hyväänkin ruokaan kyllästyy jos syö samaa sekä lounaaksi että illalliseksi monta päivää putkeen. Siksi pyrinkin kasaamaan kotona ollessani lounaaksi jonkun kevyen kasvispitoisen sotkun jääkaapin jämistä ja illalla sitten hyvällä ruokahalulla yhden vuoan ruokaa. 🙂