Alicante,  Espanja,  Ulkomaat,  Yleinen

Varaslähtö kesään Alicantessa

Mikään ei tunnu niin ihanalta kuin auringon lämpö iholla talven jälkeen. Pidän siitä, että Suomessa on neljä vuodenaikaa, mutta talvi on auttamatta liian pitkä. Tykkäänkin venyttää kesää tekemällä syksyllä reissun lämpimään. Vielä parempaa on kuitenkin ottaa varaslähtö kesään silloin kun Suomessa on vielä hieman liian kylmä olla ulkona lyhythihaisessa paidassa, mutta kevät kolkuttelee jo jossain muutaman räntäsateisen takatalvinurkan takana.

Silloin on hyvä lähteä Välimerelle.

Elettiin tammikuuta, joka on pimeydessään ja kylmyydessään inhokkikuukauteni. Aloin kaivata lämpöä, valoa ja pientä irtiottoa. Siitä se ajatus sitten lähti ja pian olimme sopineet ystäväni kanssa ottavamme varaslähdön kesään maaliskuun puolivälissä.

Perheemme oli pitkän flunssakierteen kourissa kun klikkasin itseni Norwegianin sivuille katselemaan mitä kohteita lentoyhtiöllä on tarjolla. Siellä se oli, Alicante, johon ihastuin heti ensigooglettamisella. Myös kaverini innostui kohteesta ja pian Matkanjärjestäjä-Martina olikin jo varaamassa lentoja.

Lämpimän auringon lisäksi Alicantessa odotti palmuja, hiekkarantaa, turkoosia vettä, merimaisemia ja rantakatuja. Odotimme tapasbaareja, paellaa, mereneläviä, sangriaa ja viiniä. Halusimme kiivetä Santa Barbaran linnalle, kierrellä kaupoilla ja haahuilla vanhankaupungin söpöillä kujilla. Kaksi pienten lasten äitiä odottivat myös unta, lepoa, sitä että voi syödä rauhassa ja jutella ilman häiritseviä keskeytyksiä sekä ihan vaan sitä, että saa välillä olla muutakin kuin äiti.

Emme joutuneet pettymään.

Rakastan sitä tunnetta kun ulos lähteäkseen ei tarvitse kuin sujauttaa pelkät kengät jalkaan ja napata aurinkolasit mukaan. Nautin siitä, miten pelkkä kesämekko päälläkin on kuuma. Ei haittaa, vaikka melkein läkähdyttävä helle saa askeleen hidastumaan ja hakeutumaan terassin varjoon. Siellä on hyvä ahmia suolaisia oliiveja sekä maistella cavasta tehtyä sangriaa, joka melkein jopa päihittää perinteiset punaviiniset kollegansa.

Alicante tarjosi meille kaikkea tätä. Oli lämmintä tunnelmaa, rentoa lomameininkiä ja vaivatonta oleilua. Oli erinomaista ruokaa ja juomaa, samanhenkistä seuraa, hyviä keskusteluja, naurua, kesäisiä hetkiä ja siisti sopivan kokoinen kaupunki, jonka herättämää hyvää fiilistä kehuimme kilpaa.

Alicante antoi meille myös ne paljon odotetut kevään ensimmäiset lämpimät auringonsäteet iholla. Ne tuntuvat niin hyviltä. Ihan joka kerta.

10 kommenttia

 • Hanne

  Alicante on kiva. Mun veli on asunut jo monta vuotta lähellä Alicantea, Torreviejassa joten sitä kautta kaupunki on tuttu. Kivaa kun teillä oli onnistunut loma ja toivottavasti maltoitte vähän nukkua:)

  • Martina

   Loma oli onnistunut ja maltoimme nukkua, vaikkei se onnistunutkaan ihan niin hyvin kuin olin toivonut. Ensimmäisenä yönä kadulta ja viereiseltä aukiolta kuuluvat äänet valvottivat, toisena heräsin muuten vaan(!!) valvomaan keskellä yötä ja kolmantena flunssa tai allergia häiritsi uniani. Mutta nukuin silti paremmin kuin kotona ja se oli tavoitteenanikin. 🙂

 • Jenni / Unelmatrippi

  Tästä tuli nyt kyllä vähän ikävä Espanjan ihanaan aurinkoon! Hannen tavoin myös minä olen lentänyt Alicanteen lukuisia kertoja usein matkalla Torreviejaan, missä vanhemmillani on asunto. Alicante on kätevän kokoinen paikka, ja lähettyvillä on paljon nähtävää, jos ottaa auton alle.

  • Martina

   Espanjan aurinko on ihana etenkin keväisin. Alicante tuntui olevan monelle läpikulkupaikka muualle Espanjaan, mutta meille riitti tällä kertaa pelkkä Alicanten tutkiminen. Se oli juuri sopivan kokoinen ottaa haltuun kiireettömästi pitkän viikonlopun aikana. Ei sillä etteikö minuakin houkuttelisi kiertää myös lähiseutuja. Veikkaan että palaan Alicanteen vielä, käyn syömässä Rincon de Antonion paellaa ja jatkan sitten tutustumaan lähiseutuihin.

 • Piyya

  Tämä ei nyt hillinnyt mun tapas ja sangria ikävää ja erityisesti sitä cava pohjaista sangriaa. Mulla ei ole hirveä ikävä Espanjaan mutta se nyt vaan on niin että tapakset ja sangria maistuu parhaalle autenttisessa ympäristössä, lämmössä ja valossa.
  Ihana kulla, että Alicante tarjosi teille parastaan

  • Martina

   Meillä taisi käydä tuuri sään kanssa, sillä kohdallemme osui yhtenä päivänä lähes 30 asteen helle. Lähtöpäivänä oli enää karvan alle 20 astetta ja pilvistä ja ymmärsin että noin 20 asteen lämpötilat ovat normaalimpia maaliskuussa kuin kohdallemme osunut ihana hellepäivä. Se on kyllä niin totta että sangria ja kaikki muukin ruoka ja juoma maistuu parhaalta autenttisessa ympäristössä. Cavasangriaan ihastuin!

 • Susanna

  Kävin Alicantessa toista kertaa viime keväänä, mutta silloin oli vielä viileä tuuli mutta tuskin sitä aina on. Sieltä menin junalla Valenciaan jossa on nähtävänä upeat puutarhat. Alicantessa järjestetään aika usein karnevaaleja

  • Martina

   Kevääseen kai kuuluu viileä tuuli ajoittain, mutta meille osui onneksemme ihan hellepäivä. Karnevaalitkin olisi ollut samaan aikaan, mutta me kaipasimme hieman rauhallisempaa menoa.

 • Susanna

  Näitkö Alicantessa upean El Palmeral palmupuiston? jos palaat kannattaa käydä siellä ja Valenciassa, se palmeral palmupuisto on sivummalla keskustasta. Torreviejassa olisi myös nähtävänä pinkki järvi

  • Martina

   Jätimme palmupuiston odottamaan ensi kertaan. En ollut varma kiinnostaako se minua, mutta jos sanot että se on upea, niin täytyy käydä ensi kerralla. Valenciakin kiinnostaa ja miksei pinkki järvikin. Kiitos vinkeistä!