Pastaruoat,  Reseptit,  Yleinen

Pasta al forno

Henkka on työmatkaillut kevään aikana pariinkin otteeseen, mikä on tiennyt minulle ainakin poikittain sängyssä nukkumista, aamuisia musiikki- ja zumbahetkiä kun ei tarvitse olla hissuksiin toisen vielä nukkuessa, sekä myös ikävän tunteita ja outoa yksinäisyyttä, kun möllötän yksin katsomassa Voice of Finlandia. Kenen kanssa mä nyt kommentoin esityksiä ja vaihdan mielipiteitä?

Kotiin palaavalle miehelle on pitänyt tietenkin kokata jotain hyvää valmiiksi jääkaappiin. Lyhyemmän Riikan reissun jälkeen meillä herkuteltiin tuhdilla italialaisella uunipastalla, eli pasta al fornolla. Pennepastan kaverina uunivuoassa muhi mausteista pepperonisalamia, valkohomejuustoa ja parmesaania. Seassa oli myös tomaattia ja chiliä.

Pasta al forno

– 200-250 g pennepastaa
– pötkö pepperonisalamia
– 1 punainen chili
– 150 g valkohomejuustoa (tai taleggiota, fontinaa..)
– 100 g parmesaania
– tölkki (370 g) paseerattua tomaattia

Keitä pasta ja pilko chili sekä salami. Raasta pastan keittymistä odotellessasi myös parmesaani ja laita uuni lämpenemään 225-asteeseen. Kippaa uunivuokaan pasta, pepperonisiivut, valkohomejuustopalat, chili, paseerattu tomaatti sekä noin puolet parmesaanista. Sekoita kunnolla.

Ripottele loppu parmesaanijauhe pinnalle saadaksesi pastaan ihanan rapean kuorrutteen. Anna muhia uunissa puolisen tuntia. Voit lisätä vuokaan ennen uuniin laittamista myös muita mausteita, kuten suolaa, pippuria, valkosipulia tai mitä ikinä haluatkin, mutta koska minulla oli todella mausteista pepperonisalamia, ei uunipastani tarvinnut tällä kertaa enempää makuja.

6 kommenttia

   • fani hollolasta

    Jep, tosin mä olen valkosipuliaddikti, kokeilin Nigellan 40 kynnen kanaa ja meinas tulla porttikielto duuniin, laitoin tähän sunkin ohjeeseenkin 4 kynttä.

    • Martina

     Heh, kuulostaa tutulta. Mullekin on tullut töissä sanomista kun olen lisäillyt valkosipulia ruokaan aika reippaalla kädellä. 😀 Toisaalta sanotaan myös, että mitä enemmän syö valkosipulia, sitä vähemmän se haisee hengityksessä. En tiedä pitääkö paikkansa, mutta jatketaan samaan malliin ja kehotetaan muitakin syömään valkosipulia jos haju häiritsee. 😀

 • Tane

  Sattumoisin eksyin blogiinne ja tämähä olikin mukava yllätys. Paljon mielenkiintoisia ja kokeilemisen arvoisia reseptejä. Monesti tuskailen että mitä ruokaa sitä päivälliseksi valmistaisi ja täältä näyttävästi nyt löyty useampikin mitä voisi valmistaa. Tämä pasta ainakin lähtee heti kokeiluun. Jatkakaa samaan malliin!

  • Martina

   Voi kiitos mukavasta palautteesta, kauniit sanat todellakin kannustavat jatkamaan samaan malliin. Kiva että eksyit tänne sattumalta ja tervetuloa käymään jatkossakin! Blogin arkistoihin on ehtinyt kertyä paljon reseptejä, toivottavasti löydät sieltä monta kokeilunarvoista herkkua. Ja toki tänne ilmestyy jatkuvasti uuttakin kokattavaa. 🙂