Liharuoat,  Pastaruoat,  Reseptit,  Yleinen

Helppo uunipasta italialaisittain

Raskausajan ruokavaliossa hankalinta minulle on ollut sushista ja homejuustoista kieltäytyminen. Sushihimo on ollut ajoittain aivan valtava ja olen selvitellyt jo missä on synnytyssairaalaa lähin sushiravintola. Sen kautta ajamme kotiin, ellen patista Henkkaa tuomaan sushia jo synnärille. Veikkaan että elän loppukesän pelkällä sushilla. Helposti.

Toinen suuria himoja aiheuttanut kiellettyjen listalla möllöttävä ruoka tai ruoka-aine ovat homejuustot. Tai olivat, kunnes tajusin, että voinhan minä syödä homejuustoja jos ne on kypsennetty kuplivan kuumiksi. Niinpä tilasin ravintolassa taivaallisen ihanalta maistuneita roquefort-etanoita ja aloin kypsytellä mielessäni ajatusta italialaisesta uunipastasta, jossa on valkohomejuustoa seassa.

Lopulta tein eräänä tavallisena arki-iltana tätä helposti ja lähes ilman tiskiä syntyvää uunipastaa, jossa on kuin onkin valkohomejuustoa. Ahh! Homejuuston lisäksi vuokaan pilkottiin kinkkua, keitettiin penneä, lorautettiin hieman kermaa ja kuorrutettiin koko komeus parmesaanilla. Mausteeksi suolaa ja pippuria, eikä muuta sitten tarvitakaan. Helppoa ja hyvää.

Tämä italialainen uunipasta on helppoutensa ja nopeutensa vuoksi arkiruokaa parhaimmillaan. Meillä ainakin kaivataan säännöllisesti vaihtelua niiden perusarkireseptien rinnalle. Koska italiassakin on toisinaan arki ja Luigin ja Marion mammalla on varmasti tarve tehdä myös nopeita ja helppoja ruokia, miksi en ottaisi mallia hänestä? Tämä uunipasta on täydellistä vaihtelua tuttuihin arkiruokiin ja tuo Italian askeleen lähemmäksi ihan tavallista arkea täällä Suomessa.

uunipasta-3

Uunipasta

4-6 annosta

  – 250 g pennepastaa (kuivapaino)
  – 400 g kinkkua
  – 200 g valkohomejuustoa
  – 2,5 dl kermaa
  – 50 g parmesaania
  – suolaa ja pippuria

Keitä pasta suolatussa vedessä. Pilko samalla kinkku suikaleiksi ja valkohomejuustokin pienemmiksi paloiksi. Raasta parmesaani.

Valuta pasta ja laita se hetkeksi takaisin kattilaan. Lisää kattilaan kinkkusuikaleet ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Levitä puolet seoksesta uunivuokaan, lado valkohomejuustopalat päälle ja kippaa loput pasta-kinkkuseoksesta juuston päälle. Kaada kerma vuokaan ja ripottele pinnalle raastettua parmesaania.

Paista uunipastaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes sen pinta on ruskettunut. Nosta vuoka pöytään ja katsele kun nälkäiset perheenjäsenet käyvät sen kimppuun.

..taai vaihtoehtoisesti voit kuvata pastaa ikuisesti jos olet ruokabloggaaja, syödä yksin kuvauksen aikana jäähtyneen annoksen ja jättää loput jääkaappiin odottamaan yömyöhään työmatkalta saapuvaa puolisoasi. Toimii se niinkin. Kokeiltu on, niin kuin saatoittekin jo arvata.

uunipasta-2

Vinkki! Homejuuston makuun päästyäni kokkasin pastasta pian toisenkin version, jossa korvasin kinkun kanalla ja valkohomejuuston sinihomejuustolla. Oli namia!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *