Pastaruoat,  Reseptit

Helpot pastaruoat – Kun kaapissa ei ole mitään ruokaa

Välillä pääsee käymään niin, että vain valo tervehtii jääkaapin avaavaa nälkäistä arjen sankaria. Vatsa kurnii eikä kaapista löydy mitään ruokaa. Kuulostaako tutulta?

Vilautin tovi sitten Instagramissa annosta, jota teen aina kun tuntuu siltä, ettei kaapissa ole mitään ruokaa. Olen ottanut tähän oppia italialaisilta (kuinka moni on yllättynyt maavalinnasta?) ja meiltä löytyykin yleensä aina kaapista ainekset helppoihin pastaruokiin.

Instagramissa vilauttamani ruoka oli pestopasta, johon tarvitaan pastan lisäksi vain valmispestoa ja parmesaania, joita meiltä löytyy yleensä silloinkin, kun edellisestä kauppareissusta on kulunut luvattoman pitkä aika. Itse lisään pestopastaan usein myös valkosipulia, joka harvemmin pääsee loppumaan kaapistamme kokonaan.

Pestopastan lisäksi toinen luottopastani silloin kun kaapissa ei ole mitään ruokaa, on ihana aglio, olio e peperoncino tai sen vielä simppelimpi versio aglio e olio. Jälkimmäiseen tulee pastan lisäksi pelkkää valkosipulia ja öljyä. Ensiksi mainittuun tulee niiden lisäksi myös chiliä, jota meiltä löytyy usein jääkaapin alalokeron perältä. Simppelin komeuden kruunaa hyvä oliiviöljy ja parmesaani.

Koska jääkaapissamme on yleensä aina parmesaania ja/tai pecorinoa, voin pyöräyttää helposti myös ihanan cacio e pepen, jossa pastaan sekoitetaan vain juustoa ja pippuria. Vitsit miten nerokkaita italialaiset ovat. Nämä kaikki hätävararuoat sattuvat nimittäin olemaan myös lempiruokiani. Ei haittaa yhtään jos jääkaappi on muuten tyhjä. Kunhan sen perältä löytyy juustoköntti, ehkä vähän valkosipulia tai chiliä ja kuivakaapista pastaa ja mahdollisesti myös öljyä ja valmispestoa. Niillä pääsee jo pitkälle.

Ota tästä talteen helpot pastareseptit ja pidä huoli siitä, että kaapissa on aina yllä luettelemiani hyvin säilyviä raaka-aineita, niin säästyt arkiselta nälkäkiukulta melkoisen herkullisella tavalla.

Cacio e pepe
Aglio, olio e peperoncino
Spaghetti alla abruzzese
Nopea pinaattipasta

Mitä ruokaa sinä valmistat silloin kun kaapissa ei ole mitään ruokaa?

2 kommenttia

  • Sirkku

    Tutulta kuulostaa, eli eipä tunnu olevan mitään, mistä saisi päivällisen aikaan. Mutta aina on jotain purkkiruokaa, kuten järkisärkeä tai tonnikalaa tms. kalasäilykettä, tai savusimpukoita. Jos jääkaapin vihannesosastolta sattuu löytymään muutama peruna, tai kuivakaapista pastaa (sitä löytyy aina) niin niillä pääsee jo aika pitkälle. Pastalle tosiaan riittää, kun on hyvää juustoa, ja laadukasta oliiviöljyä, tai vaikka kirsikkatomaatteja niin nälkä lähtee niilläkin. Näin joulun alla on itsellä sellainen olo, että syödään kevyesti ja helpolla, panostetaan sitten jouluun eri tavalla. Mutta se onkin sitten toinen juttu. Kivaa joulunalusaikaa!

    • Martina

      Jep, pasta on helppo hätäratkaisu silloin kun ruokakaapit ammottavat tyhjyyttään. Mutta se ei tosiaan ole yleensä se kevyin vaihtoehto.. Meillä on ollut tapana syödä pastaa joulukinkun paistuessa uunissa. Mokoma lihamöhkäle kun valtaa uunin koko päiväksi ja kokkaamishommat täytyy hoitaa liedellä. Pasta tulee apuun silloinkin. 🙂 Kivaa ja herkullista joulunalusaikaa sinullekin!