Latvia,  Riika,  Ulkomaat,  Yleinen

Vinkkikokoelma Riikaan

Riika on kaupunki, joka ei koskaan varsinaisesti houkutellut minua luokseen. Eräänä kesäisenä päivänä kuitenkin näin Instagramissa kauniin kuvan sen tunnelmallisen vanhankaupungin kaduilta ja aloin miettiä, pitäisikö kaupungille antaa sittenkin mahdollisuus. Vähänpä tiesin. Löysin nimittäin itseni jo seuraavana aamuna Riikasta.

Matka oli yllätysmatka, joten en ollut tällä kertaa voinut tehdä yhtään ennakkotutustumista ja -suunnitelmia Riikaa varten. Hyvä niin, sillä Henkka oli osannut valita erinomaiset ravintolat ja suunnitella onnistuneesti muutakin ohjelmaa, pääyllätyksestä Rammsteinin keikasta puhumattakaan. Lue lisää yllätysmatkasta ja Rammsteinista.

Elokuinen Riika tarjoili aurinkoa ja sadetta. Sää on verrattavissa Suomen vastaavaan. Riika oli kaupunkina siistimpi ja tyylikkäämpi kuin osasin odottaa. Palvelu oli hyvää kaikkialla ja englannilla pärjäsi mainiosti. Vanhakaupunki oli juuri niin viehättävä kuin voi olettaa.

Riika yllätti positiivisesti siis, mutta oli kuitenkin myös aika nopeasti nähty. Viikonloppureissu riittää varsin hyvin ja lyhyet lennot mahdollistavat pienenkin pyrähdyksen. Riikaan on tehty kesäisin myös muutamia risteilyjä Helsingistä. Kannattaa tutustua niidenkin tarjontaan jos kaipaat vaihtelua iänikuisille Tallinnan ja Tukholman risteilyille.

Ota tästä talteen vinkkikokoelma Riikaan:

Vanhankaupungin aukiolla on hauska Rockabilly-teemainen ravintola, jota et ensinnäkään voi olla huomaamatta ja jossa voi syödä tai juoda ulkona tai sisällä musiikin pauhatessa. Rockabilly Housessa oli kovimmat Rammsteinin keikan etkot ja jatkot ja seuraavanakin päivänä Rammstein-paitainen porukka istui sadetta turvassa ravintolan sisätiloissa kohmeloisen baarimikon kaataessa kädet täristen juomia kansalle. Me joimme täällä oluet Rammsteinin keikan jälkeen, mutta ruokapuoli ei houkutellut testaamaan itseään.

Ravintolat joiden kohdalla suosittelemme myös ruokia löydät kootusti täältä.

Oluesta puheen ollen tutustuimme paikallisiin oluisiin tilaamalla Queens-ravintolan terassilla maistelulaudan, johon kuului neljä erilaista paikallista olutta. Se oli hauska tapa tutustua paikallisiin oluisiin ja reiluista annoksista riitti hyvin kahdelle.

Riga balsam. Tekisi mieli olla kertomatta enempää ja todeta vaan, että maista itse. Testasimme juoman perusversiota sekä mustaherukkaista balsamia, joista ensimmäisen sain alas hädin tuskin irvistelyjen saattelemana, mutta makuversio oli lempeämpi tapaus. Maku on verrattavissa Jägermeisteriin.

Kaupungin komeimmat maisemat tarjoilee Radisson Blu Hotel Latvija – hotellin kattoterassi Skyline Bar. Juomien hinnassa on maisemalisä ja viikonloppuiltaisin istumapaikkaa voi joutua odottamaan. Se on kuitenkin sen arvoista. Käy myös naisten- tai miestenhuoneessa, vaikkei olisi varsinaisesti tarvetta. Ymmärrät miksi kun olet siellä.

Jotta kattoterassin yömyssyiltä ei tarvitse suunnata pitkää matkaa nukkumaan, ota ihmeessä huone saman rakennuksen hotellista. Radisson Blu Hotel Latvija (pidemmältä nimeltään Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel) on siisti, tyylikäs ja vähän hengetön ketjuhotelli, jossa kaikki toimii moitteettomasti ja sijaintikin on mainio.

Koska Latvian sää on verrattavissa Suomen vastaavaan, on hyvä miettiä tekemistä myös mahdolliselle sadepäivälle. Me vietimme sateisen aamupäivän Sotamuseossa ja vaikka emme museoihmisiä yleensä olekaan, oli Sotamuseossa mukava kierrellä rankkasateen pauhatessa ulkona ja antaa ajatusten vaeltaa ajassa taaksepäin.

Sadepäivän ohjelmaan sopii myös kauppahalli (Rigas Centraltirgus), jossa voi tehdä jos jonkinlaisia tuliaisostoksia, nauttia kahvia tai muuta juomaa ja syödä mahansa täyteen. Meillä oli varattuna pöytä toisesta lounaspaikasta, mutta jos ei olisi ollut, olisin maistanut kauppahallin ravintolapuolen kulmasta läheltä vessoja löytyvän hampurilaispaikan herkullisen näköisiä burgereita.

Ensi kerralla aion tutustua maisemaristeilyihin, joita näytti lähtevän ainakin Bastejkalna-puistosta ja testailla lisää kaupungin ravintolamaailman helmiä. Kiipeän ehkä myös Pyhän Pietarin kirkon torniin ihailemaan maisemia toivoen ettei salama iske siihen. Niin on käynyt kuulemma kuusi kertaa ja kahtena kertana niistä torni romahti. Hyvää tekoa. Kiipeä huoletta.

Mikäli sulta löytyy Riika-vinkkejä niin jaa ne ihmeessä kommenttiosioon. Bloggaajat saavat mieluusti lähettää myös linkkejä postauksiinsa niin saadaan kerättyä kaikki vinkit samaan paikkaan.