Naposteltavat,  Yleinen

Afrikkalaiset tapakset

Hehkutin täällä taannoin Santa Marian More-maustesarjan afrikkalaismausteiden mahtavuutta ja olen edelleen sitä mieltä, että ne ovat ihan loistavia kavereita keittiöön kuin keittiöön. Ja hei, nyt me päästään käyttämään jokaista neljää maustetta ihan reseptien kera! Lupaan, että lopputulos on oikein maistuva. Me ainakin napostelimme afrikkalaisia tapaksia oikein tyytyväisinä juhannusaattona, jolloin nautitun neljän ruokalajin illallisen nämä pikku suupalat aloittivat.

Melonia ja Chermoulaa:

– 200 g melonia
– Chermoulaa

Meloni voi olla mitä vaan melonia tai käytä vaikka niitä kaikkia sekaisin. Meillä oli cantaloupea, jonka pilkoin pieniksi suupaloiksi ja tyrkkäsin kunnon Chermoula-tujauksen kanssa pussissa jääkaappiin maustumaan melkein koko päiväksi. Tämä tapas on siinä käytetyn Chermoulan ansiosta Marokosta.

Marinoitu juusto:

– 150 g juustoa
– 2 tl PiriPiriä
– 2 rkl oliiviöljyä
– puolikkaan appelsiinin mehu

Juustoksi sopii parhaiten joku ihan perusjuusto, jossa ei ole kovin vahvaa omaa makua. Meillä oli edamia, joka pilkottiin pieniksi kuutioiksi ja tyrkättiin pussiin marinoitumaan kera PiriPirin, oliiviöljyn ja appelsiinimehun.

Afrikkalaiset oliivit:

– 2 dl erilaisia oliiveja
– 2 tl Durban Currya
– puolikkaan sitruunan mehu
– 0,5 dl öljyä

Myös oliivit tungettiin pakastepussin sisään ja jääkaappiin. Marinadiksi vihreille ja mustille palleroille tuli eteläafrikkalaista Durban Currya, sitruunamehua ja öljyä.

Harissapopcornit:

– popcorneja
– Harissaa

Popcorn-tapakset olivat ehdottomasti mielenkiintoisin tuttavuus ja erittäin helppo valmistaa. Tungin vaan mikropopparit mikroon ja sekoitin valmiisiin popcorneihin tunisialaista Harissa-maustetta. Meillä oli käytössä light-poppareita, mutta suosittelen käyttämään tässä jotain muuta versiota. Harissa ei nimittäin tarttunut kuivempien kevytpoppareiden pintaan yhtä hyvin kuin se olisi varmasti tarttunut normipoppareihin, voipopcorneista nyt puhumattakaan. Jatkossa meillä tehdäänkin Harissapopcornit ehdottomasti voipoppareista.

2 kommenttia