Miami,  Ulkomaat,  Yhdysvallat,  Yleinen

Aamulenkki Miamissa

Otan yleensä lomamatkat liikunnan kannalta melko rennoissa merkeissä. Treenimäärät tuppaavat kasvamaan välillä liiankin korkeiksi normaalin arjen keskellä, ja etenkin lomaa ennen tekee mieli treenata hieman ylimääräistä, jotta on sitten lomalla mahdollisimman timmissä kunnossa. Siksi lomalla on ihan hyväkin antaa kropan levätä, mutta ihan ilman liikuntaa en kuitenkaan suostu olemaan lomallakaan.

Etenkin kaupunkilomilla päivittäisen liikunnan hoitaa nähtävyydeltä toiselle kävely, sillä minusta ehdottomasti mukavin tapa liikkua matkakohteessa on käveleminen. Nähtävyyksien lisäksi tulee nähtyä tavallisia katuja, paikallisten ihmisten arkea ja kaikkia pieniä kivoja yksityiskohtia, jotka saattaisivat muuten jäädä huomaamatta. Yleensä kaupunkilomapäivän jälkeen jaloissa tuntuu sellainen väsymys, ettei muuta liikuntaa edes kaipaa.

Pyrin myös venyttelemään muutaman kerran loman aikana. Etenkin lennon jälkeen jumiutunut kroppa kaipaa avaamista ja lentoturvotuksesta pääsee nopeammin eroon kun venyttelee nesteet liikkeelle. Saatankin aloittaa ensimmäisen loma-aamuni venyttelysessiolla hotellihuoneen lattialla ja heti on virkeämpi fiilis.

Pidemmillä lomilla ja etenkin rantalomilla kaipaan kuitenkin yleensä myös vähän rasittavampaakin liikuntaa. Lenkkeily aamun viileydessä sopii hyvin rantalomakohteisiin, joissa iltapäivän helteet nousevat niin koviksi, ettei silloin tee mieli heilauttaa eväänsäkään. Aamuihmisenä suorastaan nautin aamutuimaan hölkätystä rennosta lenkistä vaikkapa rannalla, ja leppoisan aamulenkin jälkeen olo on mukavan virkeä. Päivä lähtee todellakin paremmin käyntiin pienen reippailun ansiosta.

Yksi parhaista aamulenkeistäni on ehdottomasti Miamissa Henkan kanssa tekemämme vajaan tunnin lenkki, jolloin suuntasimme aamuvarhaisella rannalle, hölkkäsimme sitä pitkin kohti etelää ja koukkasimme rantakadulle hölkkäämään takaisin hotellille. Pysähdyimme välillä ottamaan kuvia ja jatkoimme taas matkaa.

Maisemat olivat kuvankauniit, aamutunnelma rauhaisan odottava ja ilman lämpötilakin vielä sopivan viileä pienelle juoksulenkille. Vaikka kyllä siinä silti hiki tuli ja naama oli punainen kuin tomaatti palatessamme hotellille.

Aamulenkki South Beachilla on yksi niistä loman hetkistä, joita muistelen erittäin suurella lämmöllä ja päätinkin ottaa jatkossa aina lenkkarit mukaan vähänkin pidemmille rantalomille. Kuntosaliakin olen käyttänyt lomallani ainakin Karibian risteilyllä, sillä yli kahden viikon lomalla lihakset suorastaan huutavat tekemistä itselleen.

Välimeren risteilyllä osallistuimme Maajussin morsiamen kanssa ohjattuun aamuvenyttelyyn ja sekin on jäänyt mieleen varsin ihanana hetkenä. Laiva oli jo saapunut seuraavan kohteen satamaan, aurinko nousi parhaillaan pilvettömällä taivaalla ja siellä me venyttelimme laivan kannella leppoisat puoli tuntia ja olimme sen jälkeen kuin uudesti syntyneitä.

Aamulenkillämme Miamissa näimme myös aamujoogaajat, jotka saapuvat paikalle kuulemma aina aamuseitsemältä. Siellä he joogasivat auringon noustessa pehmeällä hiekalla ja touhu näytti todella rentouttavalta ja mukavalta aamun avaukselta. Sinne vaan siis kaikki Miamiin suuntaavat joogan harrastajat mukaan. On aika hulppeat puitteet aamujoogalle.

En tiedä vielä minne suuntaan seuraavalle matkalle, mutta mikäli se kestää vähintään viikon, otan ehdottomasti juoksulenkkarit, urheilutrikoot ja juoksuvyön mukaan. Sykemittaria sen sijaan en ota mukaan lomamatkalle, sillä sen kanssa urheilussa on liikaa suorittamisen meininkiä. Olkoonkin että käytän kotona sykemittaria aina urheillessani ja olen siitä suorastaan riippuvainen. Lomalle se ei siitä huolimatta pääse mukaan, sillä reissussa treenin on oltava mahdollisimman rentoa.

Kommentit pois päältä artikkelissa Aamulenkki Miamissa