Miami,  Ulkomaat,  Yhdysvallat,  Yleinen

Fogo de Chao

Varasimme kolmen yön Miamin visiittiämme varten yhteen ravintolaan pöydän valmiiksi, ja haluan ehdottomasti vinkata hauskasta ravintolasta myös teille. Ihan ensiksi pahoittelen kuitenkin hieman epätarkkoja kuvia. Hämyisessä ravintolassa oli vaikea saada otettua laadukkaita kuvia, etenkin kun ympärillä kävi sellainen hyörinä ja hulabaloo ettei tosikaan. Ymmärrätte pian mitä tarkoitan.

Fogo de Chao sijaitsee aivan South Beachin eteläkärjessä ja me kävelimme sinne kaikessa rauhassa legendaarista Ocean Drivea pitkin. Olimme varanneet matkaan runsaasti aikaa, niin että miehet saisivat rauhassa ihmetellä ohi meneviä autoja, ja jotta voisimme käydä jossain kivalla terassilla aperitiivilla. Laskevan auringon lämpöiset sävytkään eivät varsinaisesti haitanneet iltakävelyämme.

Perillä Fogo de Chaossa nälkä oli jo melkoinen ja se oli hyvä asia, sillä luvassa olisi niin paljon ruokaa kuin jaksaisi syödä. Kaikki alkaa alkupalapöydästä, joka on ihan tavallinen buffetpöytä. Lautaselle voi hakea salaatteja ja muita herkkuja. Myös pääruokien lisukkeet löytyvät tästä pöydästä. Valikoimaa on paljon ja kaikki maistuu hyvälle.

Itse pääruoat ovatkin sitten oma shownsa ja konsepti on minusta hurjan hauska. Kullakin ruokailijalla on kaksipuolinen lätkä, jonka toinen puoli on vihreä ja toinen punainen. Kun alkuruoat on syöty, käännetään vihreä puoli esiin, ja ruokailusalissa vipeltävät lihamiehet ovat pian kärppänä ympärilläsi.

Kullakin miehellä on vartaassa jotakin lihaa, jota he tulevat tarjoamaan vihreän lätkän esiin kääntäneille asiakkaille. Voit itse päättää mitä lihaa haluat, vai maistatko kenties kaikkia. Siinä riittäisikin hommaa, vaihtoehtoja on nimittäin todella paljon. Apua lihojen valitsemiseen saa myös pöytään jaetusta lihamenusta. Jos jokin tietty liha kiinnostaa, voit pyytää sitä suoraan. Tai sitten kuuntelet mitä pöydän ympärillä pyörivillä miehillä on tarjolla ja valitset niistä mieleisiäsi.

Miehet leikkaavat isoista lihapaloistaan siivuja pöydän vieressä ja sinun tehtävänäsi on ottaa ne pihdeillä lautasellesi tai antaa tarjoilijan tiputtaa esimerkiksi lihavartaan päästä palan lautasellesi. Kun et halua enää lihaa, käännät punaisen lätkän esiin ja saat ruokarauhan.

Tämä oli oikeasti tosi hauska kokemus, emmekä todellakaan arvanneet mikä meitä odottaa kun käännämme vihreät lätkät esiin. Pöytämme ympärillä tungeksi lihamiehiä, niitä tuli koko ajan lisää ja härdelli oli melkoinen kun jokainen tarjosi jotakin herkullisen kuuloista lihaa, eikä mistään tehnyt mieli kieltäytyä. Miehet taisivat vähän kiusallaankin ahdistella ensikertalaisia, sillä touhu rauhoittui kummasti ensimmäisten lihasatsien jälkeen. Alkuun vauhti oli niin huima, että siinähän ihan hengästyi, enkä meinannut ehtiä kääntää punaista väriä esiin kun lihaa tulvi ovista ja ikkunoista. Todellinen lihansyöjän paratiisi siis.

Ja mikä parasta, lihat maistuivat todella hyvälle ja valikoimaa oli valtavasti. Lempparini taisivat olla possun ribsit, sikäli mikäli suussasulavia lihoja pystyi laittamaan järjestykseen. Välissä voi hakea lisää lisukkeita ja vilauttaa taas vihreää lätkää jos liha maistuu yhä. Myös ravintolan viinit olivat herkullisia. Illlallisella on kiinteä hinta ja jos porukassa on kasvissyöjiä, voivat he maksaa pelkästä alkuruoka-/lisukepöydästä edullisemman hinnan. Siitä löytyy herkkuja niin että vatsa tulee varmasti täyteen.

Tämä oli ehdottomasti yksi hauskimmista ravintolakokemuksistani ikinä ja myös yksi maukkaimmista sellaisista. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan Fogo de Chaoa jos tilaisuus siihen tulee. Miamin lisäksi ravintoloita löytyy ainakin New Yorkista, Washingtonista, Chicagosta, Las Vegasista ja länsirannikollakin näyttäisi olevan muutama Fogo de Chao -ravintola.

Kommentit pois päältä artikkelissa Fogo de Chao