Miami,  Ulkomaat,  Yhdysvallat,  Yleinen

Holokaustin muistomerkki Miamissa

Keskeltä Miamin kuumaa sykettä löytyy pysäyttävä paikka, jossa iloinen lomalainen hiljenee hetkeksi. Hymy kaikkoaa kasvoilta ja mielen valtaa surullinen mietteliäisyys. Holokaustin muistomerkki on valtavan upeasti toteutettu teos, jonka tunnelmaa on vaikeaa kuvailla. Tätä postaustakin on ollut vaikea tehdä, sillä en tiedä mitä sanoisin. Kaikki sanat tuntuvat liian laimeilta ja päällimmäisenä on vain kysymys “Miksi?”. Miten ihminen voi olla niin paha toiselle ihmiselle?

Keskellä kaunista vesiaihetta taivaisiin kurottava käsi näkyy kauas. Lähempänä huomaa käteen veistetyt ihmishahmot, joita katsellessa tulee kylmät väreet.

Seinään on kirjoitettu kaikkien uhrien nimet ja lista tuntuu jatkuvan loputtomiin. Kirjoitinkin Instagramiin tämän kuvan julkaistessani, että seinä johon uhrien nimet on kirjoitettu, on aivan liian pitkä.

Kivimuurien sisältä löytyy surullisia hahmoja.

Muistomerkin keskelle johtaa käytävä, jonka seinille on kirjoitettu keskitysleirien nimiä ja koskettava musiikki saattelee muistomerkillä kävijän hiljentymään ihmishahmoista kootun valtavan käden äärelle.

Postaus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä Suomessa toimivat Running With Wild Horses, Kaukokaipuu ja Destination Unknown. Tarkemmat ohjeet tempaukseen osallistumiseen löydät täältä. Instagram Travel Thursdayn kuvat löytyvät Instagramista tunnisteella #IGTravelThursday.

Meidäthän löytää Instagramista nimellä keltaisessakeittiossa

Kommentit pois päältä artikkelissa Holokaustin muistomerkki Miamissa