Miami,  Ulkomaat,  Yhdysvallat,  Yleinen

Holokaustin muistomerkki Miamissa

Keskeltä Miamin kuumaa sykettä löytyy pysäyttävä paikka, jossa iloinen lomalainen hiljenee hetkeksi. Hymy kaikkoaa kasvoilta ja mielen valtaa surullinen mietteliäisyys. Holokaustin muistomerkki on valtavan upeasti toteutettu teos, jonka tunnelmaa on vaikeaa kuvailla. Tätä postaustakin on ollut vaikea tehdä, sillä en tiedä mitä sanoisin. Kaikki sanat tuntuvat liian laimeilta ja päällimmäisenä on vain kysymys “Miksi?”. Miten ihminen voi olla niin paha toiselle ihmiselle?

Keskellä kaunista vesiaihetta taivaisiin kurottava käsi näkyy kauas. Lähempänä huomaa käteen veistetyt ihmishahmot, joita katsellessa tulee kylmät väreet.

Seinään on kirjoitettu kaikkien uhrien nimet ja lista tuntuu jatkuvan loputtomiin. Kirjoitinkin Instagramiin tämän kuvan julkaistessani, että seinä johon uhrien nimet on kirjoitettu, on aivan liian pitkä.

Kivimuurien sisältä löytyy surullisia hahmoja.

Muistomerkin keskelle johtaa käytävä, jonka seinille on kirjoitettu keskitysleirien nimiä ja koskettava musiikki saattelee muistomerkillä kävijän hiljentymään ihmishahmoista kootun valtavan käden äärelle.

Postaus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä Suomessa toimivat Running With Wild Horses, Kaukokaipuu ja Destination Unknown. Tarkemmat ohjeet tempaukseen osallistumiseen löydät täältä. Instagram Travel Thursdayn kuvat löytyvät Instagramista tunnisteella #IGTravelThursday.

Meidäthän löytää Instagramista nimellä keltaisessakeittiossa

0 kommenttia

  • Martina

   Sitä se kyllä on. En tiennyt aiemmin, että joku paikka voi saada niin hyytävät kylmänväreet aikaiseksi kuin mitä Holokaustin muistomerkillä väistämättä tapahtuu. Samat kylmänväreet tulee pelkkiä kuvia katsellessakin.

 • Heidi / Auringon alla

  Me ei nähty tuota muistomerkkiä meidän Miamin lomalla, mutta luin siitä kyllä jotain. Kiva kun esittelit sen, vaikka surullinen fiilishän siitä kaikesta väistämättä tulee. Tosin paikan päällä tunne on varmasti vielä paljon voimakkaampi!

  • Martina

   Paikan päällä tunne on todella voimakas ja tuntuu tosi ristiriitaiselta käydä noin surullisessa paikassa keskellä iloista lomaa. Muistomerkillä vierailun jälkeen tuntuu jotenkin tosi väärältä palata tavalliseen lomameininkiin ja mekin taisimme kävellä kaikessa hiljaisuudessa merkiltä pois.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *