Latvia,  Riika,  Ruokamatkailu,  Ulkomaat,  Viinimatkailu,  Yleinen

Ravintolavinkkejä Riikaan

Annetaan aplodit Henkalle. Hänen ravintolavalintansa osuivat ihan nappiin taannoisella Riikan reissullamme. Itsehän en pystynyt tällä kertaa tutustumaan kaupunkiin lainkaan etukäteen enkä tekemään suunnitelmia, sillä kuulin vasta nelisen tuntia ennen koneen nousemista olevani lähdössä reissuun. Matkakohde paljastui vasta lähtöportilla.

Niinpä kaikki ravintolavalinnoista lähtien oli Henkan harteilla. Hän saa ottaa niistä vastuuta jatkossakin, niin hyvin hän hoiti homman. Suurimpana apunaan Henkalla olivat kuulemma blogit, joten annetaan aplodit myös meille bloggaajille kun niin avuliaasti jaamme ravintolavinkkejämme netissä.

Tokihan pistämme hyvän kiertämään ja jaamme eteenpäin omat hyväksi havaitut ravintolasuosituksemme Riikaan, jonka ruokaskene yllätti kaikkineen todella positiivisesti. Reissuun ei osunut yhtäkään totaalista hutia. Yksi hutiannos oli kuitenkin muuten tosi kivassa ravintolassa, joten melkoisen hyvä saldo etten sanoisi.


Biblioteka No 1

Tērbatas iela 2

Upealla paikalla puiston päädyssä sijaitseva Biblioteka No 1 vakuutti jo miljööllään. Terassi on kaunis ja siltä aukeavat puistonäkymät vertaansa vailla. Vaan tärkeintähän on ruoan maku ja onneksi sekin oli enemmän kuin kunnossa. Hyvä hinta-laatusuhde ja henkilökunnan erinomainen viinitietämys kruunasivat lounaselämyksen. Suosittelisinkin Bibliotekaa melkein mieluiten lounaalle, jolloin päivänvalossa kylpevä puistomaisema pääsee oikeuksiinsa.

Forest

Raiņa bulvāris 21

Herkuttelimme pienessä ja intiimissä Forestissa illallisen ennen Rammsteinin keikalle siirtymistä. Kaikki maistamamme annokset ansaitsevat kehuja. Pidin myös ravintolan astetta hienommasta, mutta silti mukavasta ja rauhallisesta tunnelmasta tyylikkäine taustamusiikkeineen. Hinnatkaan eivät päätä huimanneet, joten suositus myös Gumpille Forestille.

Restaurant 3

Kalēju iela 3

Vanhasta kaupungista löytyvä fine dining -ravintola Restaurant 3 on elämys. Testaa ehdottomasti paikan maistelumenua, joka johdatteli meidän vierailumme aikana latvialaisiin metsiin. Jokaisen ruokalajin teemana oli jokin latvialainen puu, joka esiteltiin sekä suullisesti että pöytään tuotujen postikorttien muodossa. Puuteema oli maistuva, kekseliäs ja mieleenpainuva. Jos minun pitäisi antaa vain yksi ravintolavinkki Riikaan, sanoisin Restaurant 3 ja sen maistelumenu.

Domini Canes

Skārņu iela 18/20

Domini Canesista huokui heti hyvä tunnelma. Työntekijöillä pelasi selvästi kemiat yhteen ja se loi kivan tunnelman myös asiakkaiden keskuuteen. Kun ravintolasta katkesi hetkeksi sähköt ukkoskuuron takia, ottivat työntekijät sen huumorilla ja heidän keskenään vaihtamiaan ilmeitä oli hauska seurata. Palvelu myös asiakkaisiin päin oli erinomaista.

Ruokakin oli hyvää, joskin täällä tuli se postauksen alussa mainitsemani huti: Valitsemamme kana-annos oli maultaan laimea sen kauniista ulkomuodosta huolimatta. Annamme sen kuitenkin anteeksi, sillä muut ruoat olivat hyviä ja annokset kautta linjan myös hurjan kauniita. Viinilista oli painatettu kekseliäästi viinipullon etiketiksi, mikä oli yksi ravintolan hauskoista yksityiskohdista.

Easy Wine

Audēju iela 4

Easy Winen konsepti on nerokas. Saat sisään tullessasi kortin, jonka työnnät viinivitriinissä olevaan koloon, asetat viinilasin hanan alle ja painat nappia sen viinin kohdalta, jota haluat maistaa. Lähtiessäsi maksat kortille rekisteröityneet viiniannokset.

Annosten kokovaihtoehdot ovat 50, 100 ja 150 ml, mikä suorastaan pakottaa toteuttamaan omatoimisen viinitastingin maistamalla pienen annoksen usempaa eri viiniä. Itse innostuin testailemaan roseviinien eroja ottamalla lähes jokaista vaihtoehtoa pienimmän mahdollisen annoksen.

Miten viinibaari liittyy ruokaan ja ravintolavinkkeihin, saatat kysyä. No siten, että täältä saa myös maittavaa ruokaa viinin kaveriksi. Me tilasimme viinimaistiaistemme oheen juusto- ja leikkelelautaset ja syötävää yltäkylläisissä annoksissa oli niin paljon, ettemme jaksaneet millään kaikkea, vaikka olimme nälkäisiä.

Samanlaisen konseptin olutbaari löytyy ihan vierestä. Siellä voi maistella oluiden lisäksi myös viskiä. Me emme testanneet Easy Beeriä tällä kertaa, mutta uskallan silti suositella sitäkin, sillä konsepti on niin mainio.