Kööpenhamina,  Tanska,  Ulkomaat,  Yleinen

Amalie, Kööpenhamina

Tanskalaista ruokakulttuuria miettiessä ei voi olla ajattelematta smörrebrödiä, tuota suosittua tanskalaista leipää, jonka yltäkylläiset täytteet peittävät koko leipäpoloisen alleen. Smörrebrödin sanotaan olevan paikallisittain suosittu lounasruoka ja mekin halusimme syödä yhdet sellaiset Kööpenhaminan reissullamme.

Smörrebrödin maistelua varten emme tehneet etukäteistutkimuksia, sillä arvelimme sitä saatavan niin monesta paikasta, että löytäisimme leipämme kyllä. Täytettyä leipää ei oikein voi mokatakaan, joten emme ottaneet selvää mikä taho tarjoaa parasta smörrebrödiä. Päätimme vain mennä ensimmäiseen paikkaan, joka tarjoaa smörrebrödiä, sitten kun vatsa alkaa huutaa lounasta.

Niin myös teimme ja paikaksi valikoitui astetta fiinimpi tanskalainen Amalie-ravintola Amalienborgin välittömässä läheisyydessä. Kysyimme mukavalta tarjoilijalta saahan täältä smörrebrödiä ja myöntävän vastauksen kuultuamme seurasimme häntä pöytään tutkimaan todella kattavaa leipävalikoimaa.

Mätifanina valitsin tarjoilijan suositteleman merellisen leivän täytteineen ja Henkka otti hieman lihaisamman ja tuhdimman version. Täällä leivät tuotiin erikseen ja lisukkeet erikseen. Siitä sai sitten itse kasailla sopivia suupaloja. Smörrebrödit syödään niiden runsauden takia usein veitsen ja haarukan avulla. Niin täälläkin.

Kaveriksi Smörrebrödeille otimme naukut akvaviittia. Jääkylmä juoma maistui hyvältä, mutta vahvuudessaan hieman oudolta lounasaikaan. Noh, kerrankos sitä.

Amalien sisustus oli söpö tanskalaistyyppinen Amalienborgin läheisyyttä alleviivaava ja ehkä hieman lavastetun oloinen, mutta en tiedä haittasiko se edes. Jotenkin minulle tuli mieleen myös mummola, vaikka valkeat pöytäliinat toivatkin samaan aikaan arvokkaamman tunnun. Söpöyspisteitä tulee ravintolan edessä olevasta pienestä taljoilla ja lyhdyillä koristellusta terassista.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *