Kanaruoat,  Kasvisruoat,  Reseptit,  Yleinen

Thaimaalainen soijapalakastike

Muuton yhteydessä kaikki kaapit tuli käytyä läpi ja niistähän löytyi taas vaikka mitä lihoiksi laitettavaa. Ensimmäisten joukossa lihaa lautaselle pääsi leikkimään vajaa pussi soijapaloja. Jos et ole soijan ystävä, voi tähän reseptiin käyttää vaikkapa broilerin suikaleita. Älä tuolloin kuitenkaan keitä niitä vedessä vaan ruskista liha ihan normaalisti.

Resepti soijapaloille löytyi tällä kertaa Thaimaasta ja valmiin maustetahnan ansiosta tämä on helppoa ja nopeaa arkiruokaa parhaimmillaan.

Ja niin maukasta, että hehkutin Henkalle kastikkeen ihanaa makua niin paljon, että hänenkin oli maistettava sitä syvästi inhoamastaan soijasta huolimatta. Henkan maistiaislusikkaan tosin pääsi vain ja ainoastaan kastiketta, vaikka yritin tyrkyttää ihan pientä soijapalaakin mukaan.

Kookosta, korianteria ja vihreää currytahnaa. Niistä on tämän ruoan makumaailma tehty. Basmatiriisi kruunaa kokonaisuuden ja tuoksut ovat huumaavat. Kannattaa kokeilla!

Thaimaalainen soijapalakastike

– sipuli
– yksikyntinen valkosipuli
– 120 g soijapaloja (tai kanasuikaleita)
– kanaliemikuutio
– 2 kaffirlimenlehteä
– 1 rkl kalakastiketta
– 2 rkl soijakastiketta
– purkki (100 ml) vihreää currytahnaa
– purkki kookosmaitoa
– lime
– korianteria
– basmatiriisiä

Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullotta silppua öljyssä. Lisää joukkoon soijapalat, vettä niin että soijapalat peittyvät, liemikuutio sekä kaffirlimenlehdet. Jos käytät kanasuikaleita, ruskista liha ensin normaalisti.

Mausta seos kalakastikkeella sekä soijakastikkeella. Kippaa joukkoon myös purkki vihreää currytahnaa. Anna pulputtaa kaikessa rauhassa niin kauan, että neste on haihtunut ainakin noin puoleen.

Lisää sitten kookosmaito ja kiehauta. Keitä riisi ja mausta kastike vielä ennen tarjoilua limen mehulla sekä korianterilla.

Kommentit pois päältä artikkelissa Thaimaalainen soijapalakastike