Kasvisruoat,  Pastaruoat

Vodkapasta

Ei kun pullo pöytään, sitten miettimään, että miten sitä vodkapastaa tehtiinkään. Alta löytyy ohje jos ei muistu mieleen.

Vodkaa ei kovin usein näe käytettävän ruoanlaitossa, mutta vodkapasta on itse asiassa jo vanha klassikko, jonka joku huippumalli joskus jossain hiljattain nosti uuteen suosioon. Meidän suomalaiset ruokavaikuttajathan ovat kokanneet vodkapastaa jo ammoisista ajoista alkaen.

Itse tavoilleni uskollisena lorautin vodkaa pastakastikkeeseen vasta myöhäisherännäisenä, vaikka vodkapasta löytyikin jo kymmenen vuoden takaiselta To Cook -listaltani. Vielä ei ole myöhäistä sunkaan kokeilla jos et ole sitä vielä tehnyt.

Vodkapasta

4 annosta

– 300 g pastaa
– sipuli
– valkosipulia
– 400 g tomaattimurskaa
– chiliä hiutaleina, tuoreena, jauheena tai vaikka peperoncinona öljyssä
– 0,5 dl vodkaa
– 2 dl kermaa
– parmesaania
– basilikaa
– suolaa ja pippuria

Pilko ja kuullota sipulit öljyssä. Lisää pannulle tomaattimurska. Keittele hetki kasaan ja lisää sitten chili sekä vodka. Kiehauta kunnolla. Lisää vielä kerma ja mausta kastike suolalla sekä pippurilla. Keitä kokoon tarvittaessa.

Keitä pasta ja lisää se kastikkeen joukkoon. Raasta parmesaania sekaaan ja lisää vielä annoksen päälle. Viimeistele basilikalla, sormisuolalla ja mustapippurilla.