Kasvisruoat,  Reseptit,  Yleinen

Rommiliekitetyt karamellisoidut chilibanaanit

Olipa kerran aivan tavallinen päivä, kun meikäbloggaajaan iski banaanihimo. Tätä tapahtuu aina silloin tällöin. Erilaiset ruokahimot ovat tämän tytön elämässä jos ei nyt jokapäiväisiä, niin kuitenkin usein nähtyjä vieraita. Milloin se on sinihomejuustohimo ja milloin taas on ihan pakko saada maksamakkaraa. Maapähkinävoihimo on jokapäiväistä ja tällä kertaa tosiaan iski valtava banaanihimo.

Rommiliekitetyt karamellisoidut chilibanaanit

– erikoishienoa sokeria
– 3 banaania
– punainen chili
– nokare voita
– 0,5 dl rommia
– 0,5 dl kookosmaitoa

Ripottele sokeria paistinpannun pohjalle ohut tasainen kerros. Lisää lämpöä niin että sokeri alkaa pikkuhiljaa sulaa ja karamellisoitua reunoilta, mutta varo polttamasta sokeria. Meillä liesi oli kolmosella tai nelosella.

Sokerin karamellisoitumisessa kestää hetki. Voit sitä odotellessasi kuoria banaanit ja pilkkoa ne viistosti viipaleiksi. Pilko myös chili pieneksi silpuksi. Lisää chilisilppu karamellisoituneeseen sokeriin ja laita myös banaanit pannulle. Ole varovainen, sokeri voi räiskyä pannulla.

Kääntele banaaneita niin että ne peittyvät kauttaaltaan karamellisoidulla sokerilla. Kypsennä pari minuuttia ja varo edelleen polttamasta sokeria.

Sitten liekitetään! Kaada pannulle rommi ja liekitä. Muistathan ottaa pannun pois liesituulettimen alta liekittäessäsi. Sammutuspeitteen sijainnin tarkistaminenkaan ei ole liioittelua, nimimerkillä: Meinasimme polttaa appivanhempien talon terassin, emme tosin liekittäessämme vaan grillatessamme. Sammutuspeitteelle oli tuolloin käyttöä ja sen löytäminen nopeasti liekkien ottaessa vallan oli ihan kiva juttu. Koskaan ei voi olla liian varovainen.

Älä kuitenkaan turhaan pelkää liekittämistä. Se on ihan helppo homma kunhan tosiaan liekität jossain muualla kuin täysillä pauhaavan liesituulettimen alla.

Lisää lopuksi pannulle kookosmaitoa ja kallistele pannua niin, että maito sekoittuu jälkiruokaan. Pidä liedellä vielä pari minuuttia ja tarjoile banaanit sitten vaniljajäätelön kera.

Jos pidät tästä, katso myös samantyyppisen jäätelön kanssa tarjoiltavan hedelmäisen jälkiruoan resepti täältä. Ananashimon varalle.

Kommentit pois päältä artikkelissa Rommiliekitetyt karamellisoidut chilibanaanit