Kasvisruoat,  Naposteltavat,  Reseptit,  Yleinen

Lehtikaalisipsit

Noniin, näistähän on kohistu jo vaikka kuinka kauan ja nyt mekin päätimme kokeilla niitä. Lehtikaalisipsejä nimittäin. Vihreistä rehuista, joita kutsutaan vieläpä kaaliksi, tehdyt sipsit eivät ajatuksen tasolla kauheasti houkutelleet, mutta kun kaikki kehuivat niitä niin kovasti, heräsi minunkin uteliaisuuteni.

Ja niinhän siinä kävi taas kerran, että olin koukussa ensimmäisestä maistiaisesta alkaen. Niin hyvää! Ihanan rapeaa ja maukasta. Oli pakko ottaa vielä yksi ja toivoa, että Henkka ehtii kotiin maistiaisille ennen kuin koko pelti on tyhjä. Näihin iski ihan samanlainen himo kuin tavallisiin sipseihin. Mutta nämäpä ovatkin terveellisiä! Ja helppoja tehdä.

Toki lehtikaalisipseissä on jonkin verran öljyä, mutta nekin ovat hyviä rasvoja (toisin kuin tavallisissa sipseissä), joten kohtuudella nautittuna nämä ovat oikeastaan terveysruokaa. Sillä verukkeella aion tehdä lehtikaalisipsejä vielä monen monta kertaa! Ja syön kaiken itse, jos vaan voin. Tosin Henkkakin piti näistä, joten voi olla että meitä on kaksi malttamatonta kärkkymässä silloin, kun uunipelti tulee uunista ulos.

Lehtikaalisipsit

– lehtikaalia
– sitruunaöljyä tai sitruunan mehu ja öljyä
– suolaa (meillä oli valkosipulisormisuolaa)
– mustapippuria tai muita mausteita

Nypi lehtikaalin lehdet kulhoon, lorauta päälle öljyä ja mausteita. Meillä oli sitruunaöljyä, mutta voit käyttää tähän myös tavallista öljyä ja sitruunan mehua. Etikkaakin voi kokeilla, samoin mausteet ovat muunneltavissa oman maun mukaan. Suolaa ei kannata unohtaa.

Pyörittele lehtikaalit öljyssä ja mausteissa ja ripottele ne sitten uunipellille. Tyrkkää pelti 150-asteiseen uuniin 20-30 minuutiksi.

Lehtikaalisipsien makumaailma on tosiaan mielikuvituksesi varassa. Minä aion kokeilla vielä ainakin chilillä maustettuja lehtikaalisipsejä ja tehdä näitä hennosti valkosipulilta ja pippurilta maistuvia herkkuja vielä uudelleenkin. Ehkäpä jokin intialaistyyppinen maustekin voisi olla kokeilemisen arvoinen ja etikkasipseistä pitävät korvaavat sitruunamehun etikalla.

Mihin tavallisia sipsejä enää tarvitaan?

Kommentit pois päältä artikkelissa Lehtikaalisipsit