Kastikkeet ja dipit,  Yleinen

Suomirokkia, salsaa ja Ofeliaa rokkifestareilla

Salsasta minulle tulee aina mieleen eräs kesä vuosia sitten, Provinssirock ja eräs nuori Tehosekoitinta ja Apulantaa fanittava festarityttö. Eli minä siis, tyylikkäissä ihan itse tuunatuissa festarivaatteissa, hiukset pikkuleteillä ja isoveljeltä pöllitty tummansininen kalastajanhattu päässä. Tuo urpo tyttö otti likaisessa festarikojussa napalävistyksen, joka todella yllättäen tulehtui, ja maistoi ensimmäistä kertaa kauppaan ilmestyneitä uutuuksia: nachosipsejä ja salsadippiä.

Työnsin ensimmäisen oudon näköisen nachosipsin suuhuni armottomassa nälässä kun olin heilunut koko päivän lempibändieni keikoilla, kävellyt pitkän matkan festarialueelle ja takaisin, juonut pullollisen Ofeliaa ja hikoillut kesäisen Seinäjoen kaduilla. Nälkä ja suolan tarve oli kova, ja nachot salsadipillä oli heti ensimmäisen suupalan jälkeen parasta mitä tiesin. Ahmin nachoja mielinmäärin ja yritin pyydystää sipsillä salsadipistä isoimmat sipuliköntsät suuhuni. Taisin syödä melkein kaikki nachot itse, vaikka ne oli ostettu yhteiseksi, mutta kun en vaan voinut lopettaa. Voi niitä festariaikoja, enää minusta ei olisi moiseen.

Ensimmäisen salsadipin jälkeen olen tutustunut hieman laadukkaampiinkin salsoihin muun muassa Cantina Westissa ja väsäsinpä tomaattista dippiä myös keltaisessa keittiössä texmexpiirakan täytteeksi. Piirakkaan palataan myöhemmin, sillä nyt tehtaillaan iso kasa tulista salsaa, otetaan hieman aikuismaisemmin muutama salsa-askel ja naureskellaan hiljaa mielessä sille jonkun tuntemattoman festarivieraan hartioilla kädet ilmassa huutavalle festarihörhölle, jonka mielestä Rammsteinin lavashow on hienointa mitä koko maailmassa voi olla.

Salsa

– 3 tomaattia
– 2 chiliä
– 2 salottisipulia
– puolikas punainen paprika
– 2 limeä

Homma on niinkin yksinkertainen, että sekä tomaatti, chili, sipulit että paprika pilkotaan pieneksi silpuksi, kaikki sekoitetaan keskenään ja puristetaan limen mehut sekaan. Todella yksinkertaista. Vähän niin kuin sen festaritytön aivotoimintakin.

2 kommenttia

  • Aili Inkeli

    Joskus yksinkertainen on sitä parasta antia. Ajatus soveltuu myös aivotoimintaan tietyissä tilanteissa, esim. festareilla – eihän sulla muuten olis hauskaa ollutkaan 😉
    En ole salsaa muistanut tehdä aikoihin, huomenna heti kipollinen kehiin!

    • Martina

      Haha, joo aivotoiminta oli festareilla tooodella yksinkertaista, jos sitä oli ylipäätään ollenkaan. 😀 Mutta hauskaa oli, varmaankin juuri sen takia ettei turhaan miettinyt mikä on missäkin tilanteessa järkevintä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *