Kastikkeet ja dipit,  Lisukkeet,  Naposteltavat,  Yleinen

Parmesaani-tryffeliranskalaiset

 

Törmäsin netissä aivan vastustamattoman kuuloisiin tryffeliöljyllä ja parmesaanilla maustettuihinin ranskalaisiin perunoihin. Eikö kuulostakin aivan tyrmäävän upealta herkulta? Sitä se olikin, vaikka käytinkin tähän valmisranskalaisia (tai oikeastaan lankkuperunoita) sen sijaan, että olisin tehnyt myös perunat itse. Dipiksi väsäsin ensimmäistä kertaa ikinä majoneesia ihan itse (aplodeja kiitos!) ja maustoin sen ruohosipulilla sekä valkosipulilla. Nam.

– pakasteranskalaisia (mulla oli lankkuperunoita)
– tryffeliöljyä
– parmesaania
– suolaa

Kippaa pakasteranskalaiset uunipellille ja lorottele päälle tryffeliöljyä niin että jokainen peruna saa oman osansa. Paista uunissa normaaliin tapaan. Kun perunat ovat melkein valmiita, raasta niiden päälle parmesaania ja tyrkkää vielä hetkeksi uuniin, niin että juusto sulaa mutta ei pala. Maista ja lisää suolaa mikäli se on tarpeen.

Tehtäiskö vielä majoneesia? No tehdään vaan (vain hullut käyvät keskusteluja itsensä kanssa).

– 3 keltuaista
– 1 rkl sinappia
– 1 rkl viinietikkaa
– suolaa
– öljyä noin 3-4 desilitraa
– ruohosipulia
– valkosipulin kynsi

Sekoita keltuaiset, sinappi, etikka ja suola keskenään. Lisää öljy pikku hiljaa ensin tipoittain ja sitten ohuena nauhana. Vatkaa majoneesia kunnolla koko ajan kun lisäät öljyä. Lisää valmiiseen majoneesiin vielä pieneksi silputtua ruohosipulia sekä murskattu valkosipulin kynsi. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Kommentit pois päältä artikkelissa Parmesaani-tryffeliranskalaiset