Kanaruoat,  Reseptit,  Yleinen

Suolapähkinä-jalapenobroileri

Meillä syödään paljon kanaa. Se on hyvää, terveellistä, helppoa ja proteiinipitoista, mutta väistämättä toisinaan aika tylsää. Sama kananrinta köllöttelee lautasella tuon tuosta ja pian se alkaa maistua pahvilta. Vaihtelu virkistäisi, eikö?

Glorian Ruoka & Viini -lehdestä löytyi mainio sivu, jossa aivan tavallista grillikanaa oli maustettu kolmella eri tapaa. Yksi niistä jäi kummittelemaan mieleeni ja eräänä päivänä kannoin kaupasta kotiin kanafileiden lisäksi jalapenoa ja suolapähkinöitä. Hunajaa olikin kaapissa jo valmiina.

Ja voi miten nerokas yhdistelmä se olikaan! Makeaa hunajaa, suolaista suolapähkinää ja mukavaa potkua jalapenosta. Nam! Tämä kana ei todellakaan maistunut tylsältä vaan sai minut suuntaamaan entistä innokkaammin kaupan kanahyllylle. Suolapähkinöiden ja jalapenojen kautta, tietenkin.

Suolapähkinä-jalapenobroileri

– broilerin rintafileitä
– suolaa ja pippuria
– hunajaa
– suolapähkinöitä
– jalapenoa

Grillaa tai paista kanat aivan normaalisti ja mausta ne kevyesti suolalla ja pippurilla. Pilko samalla jalapenot vähän pienemmiksi ja rouhi suolapähkinät veitsen avulla karkeahkoksi muruksi.

Lorauta valmiin kanan päälle hunajaa ja ripottele päälle suolapähkinöitä ja jalapenoa. Ylläty ihanasta makuyhdistelmästä! Kana ei ole pitkään aikaan maistunut näin hyvälle.

Lisukkeeksi broiskulle riittää vihersalaatti avokadolla. Tätä terveellistä herkkua meikäläinen on haarukoinut onnellisena naamaan monena iltana salin jälkeen. Toimii.

Kommentit pois päältä artikkelissa Suolapähkinä-jalapenobroileri