Jälkiruoat,  Makeat herkut,  Reseptit,  Yleinen

Daim-jäätelö

Raikkaat sitruksiset, hedelmäiset ja marjaiset jäätelöt sekä sorbetit ovat suosikkejani, mutta välillä tekee mieli jotain todella överimakeaa jäätelöä kunnon sattumilla. Ben&Jerry- jäätelöt ovat omiaan hillittömään jäätelömässäilyyn, mutta herkkujäätelöä voi tehdä myös itse.

Minä valmistin Daim-jäätelöni perinteisellä menetelmällä ilman jäätelökonetta tyrkkäämällä jäätelömassan kannellisessa astiassa pakastimeen ja käymällä sekoittelemassa sitä noin tunnin välein. Lisäsin jäätelöpohjaan runsaasti Daim-rouhetta ja lorautin hetken mielijohteesta vähän kinuskikastikettakin sekaan. Lopputulos oli juuri niin ihanan makea kuin toivoinkin Daim-jäätelöni olevan.

Daim-jäätelö

– 3 kananmunaa
– 2,5 dl vispikermaa
– 0,5 dl glukoosisiirappia
– 2 Daim-patukkaa (miinus kokin oikeudella otetut maistiaiset molemmista patukoista. Laaduntarkkailua nimittäin…kröhöhöm…)
– kinuskikastiketta

Vaahdota kananmunat. Lisää glukoosisiirappi vaahtoon ja vatkaa vähän lisää. Vatkaa kerma omassa kulhossaan. Yhdistä vaahdot ja lisää rouhittu Daim. Lorauta sekaan kinuskikastiketta, sekoita ja laita jäätelökoneeseen tai pakastimeen. Pakastimessa olevaa jäätelöpohjaa pitää käydä sekoittelemassa noin tunnin välein. Jäätelökoneella homma hoituu helpommin ja nopeammin.

4 kommenttia