Jälkiruoat,  Makeat herkut,  Naposteltavat,  Yleinen

Nutellapalat

Olen ollut pienestä pitäen aivan hulluna Nutellaan ja maapähkinävoihin. Siinä missä lusikoin muksuna Nutellaa suoraan purkista, löydän itseni nykyään pikkulusikan kanssa maapähkinävoipurkilta ottamassa vain yhden pienen maistiaislusikallisen. Ja sitten toisen, ja kolmannen. Neljännen jos kukaan ei näe. Ja oho, nyt se jo loppui. Vaikka maapähkinävoi on nykyään parempaa, olen silti edelleen heikkona Nutellaankin.

Löysin netistä Nutellapalojen ohjeen ja otin sen heti talteen. Kun mietin mitä makeaa tekisin pääsiäisenä, törmäsin Nutellapaloihin ja päätin, että siinä se on. Näitä minä teen pääsiäisen kunniaksi! Vaan arvatkaapa kuinka kävi. Menin Mustapekkaan ostamaan leipomistarpeita ja hylly ammotti Nutellan kohdalla tyhjyyttään. Apua! Mitä minä nyt teen!? Miten niin Mustapekassa ei ole Nutellaa, täällähän on aina kaikkea! Voi mikä pettymys.

Kun olin hyppien tarkastanut ettei minnekään hyllyn perälle ollut eksynyt Nutellakarkulaista, aloin tutkia mitä muuta hyllyssä on tarjolla. Mmm, maapähkinävoita. Se on herkkua, mutta ei sovi nyt tähän. Appelsiini-suklaalevite kuulosti niin hyvälle, että päätin korvata sillä Nutellan. Ja hyvä korvike se olikin. Kirjoitan reseptiin kuitenkin Nutella, sillä se olisi varmasti vielä parempaa kuin appelsiini-suklaalevite.

Nutellapalat

– 125 g voita tai margariinia
– 1 dl sokeria
– 3 kananmunaa
– 2 dl vehnäjauhoja
– 1,5 dl kaakaojauhetta
– 0,5 tl leivinjauhetta
– 1 dl maitoa
– Nutellaa

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita hyvin. Lisää sitten kuivat aineet ja maito. Sekoita jälleen.

Kaada taikinamassa voideltuun vuokaan ja paista 175-asteessa noin puoli tuntia. Anna jäähtyä ja levitä sitten Nutellaa paksu kerros suklaalevyn päälle. Leikkaa palasiksi ja koristele nonparelleilla, marjoilla tai pähkinärouheella. Minä käytin pääsiäisen kunniaksi vihreää nonparellia, sillä se näyttää ihan rairuoholta.

Kommentit pois päältä artikkelissa Nutellapalat