Italia,  Lazio,  Rooma

Navona Gallery & Suites – Hotellisuositus Roomaan

Olen etsinyt Roomasta sitä täydellistä majapaikkaa, mutta vasta viides kerta toden sanoi. Milloin hotelli on ollut liian kaukana, milloin sen yläpohjassa on kipittänyt rottia ja milloin se on ollut muuten vaan turhan kämäinen ansaitakseen suosittelumme.

Kun löysin Navona Gallery & Suitesin epäilin pitkään että siinä on jotain vikana. Se kuulosti liian hyvältä ollakseen totta ja liian edulliselta sijaintiinsa nähden. Kolusin koko netin läpi, luin Tripadvisorin arvostelut ja syynäsin matkailijoiden kuvat. Sen jälkeen uskalsin varata meille huoneen ja toivoin ettei meitä odota mikään ikävä viime hetken yllätys.

Hyvä palvelu alkoi jo ennen matkaa kun paikan omistaja Silvia lähetti meille sähköpostia. Hän toivotti tervetulleeksi, tiedusteli tarkempaa saapumisaikaamme ja kysyi tarvitsemmeko kyydin lentokentältä hotellille. Tartuimme kyytitarjoukseen, sillä se oli vaan noin kympin kalliimpi kuin taksi.

Hotellikyydin etuna oli kohtelias pukumies sateenvarjoineen vastassa sateisen Rooman lentokentällä. Matkalta hän soitti hotellille, jotta Silvia osasi tulla meitä kadulle vastaan. Auto pysähtyi tasan ulko-ovelle, toisin kuin taksit, jotka saattavat jättää mihin sattuu ja huitoa määränpään olevan “tuolla”. Sateessa oli täydellistä ettei pienen hotellin huomaamatonta sisäänkäyntiä tarvinnut alkaa etsiä, respassa oltiin varmasti paikalla ja sateenvarjokin ojennettiin suoraan käteen.

Ihastuimme hotelliin jo sen sisäpihan nähtyämme. Kaunis ovi osoittautui huoneemme oveksi.

“Käykää vaan ensin huoneessa levähtämässä ja tulkaa sitten vastaanottoon. Jätän teille sateenvarjon tähän.” Veimme tavaramme huoneeseen ja pyörimme hetken ihmeissämme huoneen tilavuutta, yksityiskohtia ja ihanaa vanhaa tunnelmaa ihaillen. No vau, tämä vaikuttaa ihan täydelliseltä!

Respassa istuimme mukavasti nojatuoleille. Sisäänkirjautumisen jälkeen kävimme Silvian kanssa vielä huoneessa katsomassa miten kahvikone toimii ja ihana emäntämme näytti kadulla mistä löytyy mitäkin. Lähin kauppa on 100 metriä tuonne suuntaan, tästä saa parhaat kinkkupaninit ja tuolta hyvää ruokaa. Lempiviinibaarini Cul de Sacin terassillekin näkyy hotellin ulko-ovelta ja Piazza Navona on kulman takana.

Silvian vintageliike sijaitsee hotellin vieressä ja sieltä löytyy aina henkilökuntaa jos hotellin respassa ei ole ketään. Puhelinnumero on jätetty ovenpieleen kaiken varalta. Kävimme putiikissa muutamankin kerran ihailemassa tuotteita ja melkein shoppailemassakin. Silvia muisti aina kysellä onko kaikki huoneessa hyvin ja miten olemme viihtyneet. Rikki mennyt kahvikone vaihdettiin tuossa tuokiossa uuteen.

Ainoa miinus huoneessa oli sen suihku, joka antoi kylmiä sykäyksiä aika ajoin. Ensimmäisenä aamuna lämmintä vettä ei tullut juuri ollenkaan, mutta se on ennemminkin vanhan rakennuksen kuin hotellin vika.

Itse huone oli todella tilava ja levottomalle nukkujalle oma parisänky oli luksusta. Tai ehkä ennemminkin matkaseuralle, jonka ei tarvinnut väistellä ympäri sänkyä pyörivää ja huitovaa nukkujaa. Isosta sängystä huolimatta meinasin toki tippua sängystä keskellä yötä ja aamulla keräilin tyynyjä, jotka olivat lentäneet ihan itsekseen pitkin sänkyä ja lattioita.

Sateisina kevätpäivinä huone tuntui ajoittain hieman viileältä, mutta ilmalämpöpumpulla sai säädeltyä lämpötilaa miellyttävämmäksi. Kapistus lienee kesän kuumuudessakin tervetullut kaveri.

Emme ottaneet hotellilta aamiaista, mutta sellainenkin olisi ollut tarjolla. Hotellin aamiaisen sijaan teimme aamukahvit huoneessa ja hörppäsimme kaupasta ostetut jogurtit naamaan. Kaupungille lähtiessämme saatoimme käydä vielä uudestaan kahvilla tai tuorepuristetulla mehulla eli spremutalla. Varsinaisen ruoan söimme vasta lounasaikaan.

Lähtiessämme Silvia soitti meille taksin ja otimme hänen kanssaan läksiäisiksi vielä hotellin baarista amarettohömpsyt. Olisimme halunneet maksaa amarettomme, mutta Silvia kielsi sen jyrkästi. Talo tarjoaa!

Navona Gallery & Suitesissa on vain kahdeksan huonetta, joten tee varaus ajoissa etenkin ruuhkaisimpiin loma-aikoihin varmistaaksesi paikkasi Rooman ihanimmassa hotellissa.

2 kommenttia

  • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

    Olemme olleet vain kerran Roomassa, mujtta silloin meillä kävi ihan hyvä tuuri hotellin kanssa, se oli hyvällä sijainnilla, järkevän hintainen ja muutenkin ihan viihtyisä. En vain näin vuosien jälkeen muista, että mikä se oli. Ehkä seuraavalla matkallamme varaamme Navona Galleryn & Suitesin.

    Minkä hintainen Navona Gallery & Suites oli?

    • Martina

      Meidän reissun aikaan kolme yötä maksoi reilut 400 euroa (huone kahdelle ilman aamiaisia). Varattiin melko myöhään. Se oli ainakin silloin edullisimmasta päästä mitä oli tarjolla koko Roomassa, tai no, suunnilleen järkevillä seuduilla. Mietin mikä siinä on vialla kun vaikutti liian hyvältä ollakseen totta. Vaan totta se oli. Ihan paras hotelli!