Italia,  Rooma

Matkailu keväällä – Rooma ja muut eteläisen Euroopan kohteet

Kevät on mitä parhainta aikaa matkustaa Euroopassa. Silloin pääsee reissaamaan väljemmin kun kesän sesonkikausi ei ole vielä päällä, mutta säät ovat suomalaisittain parhaimmillaan jo ihan täyttä kesää.

Kevät on etenkin Etelä-Euroopassa paljon pidemmällä kuin meillä täällä Suomessa. Lämmin auringonpaiste tuntuu aivan ihanalta pitkän talven jälkeen. Kukkaan puhkeava luonto on kaunis, ilma raikas ja keväällä saadaan yleensä myös vähemmän sateita.

Syksylläkin Välimeren rannoilla on pitkään lämmin lämpöisen meren ansiosta, mutta makeimmalta aurinkoiset päivät maistuvat keväällä, kun niitä on joutunut odottamaan koko pitkän, pimeän ja kylmän talven.


Ruuhkia välttääkseen on hyvä muistaa myös pääsiäissesonki, jolloin etenkin kaupunkikohteissa voi olla enemmän porukkaa. Kokemusteni mukaan vielä kesäkuussakin voi olla vähemmän turisteja kuin heinäkuussa. Elokuu on Välimeren kohteissa usein ruuhkaisin.

Jos se vaan on mahdollista, reissaan joka kevät eteläiseen Eurooppaan. Rooma on valikoitunut kohteekseni jo kaksi kertaa maalis-huhtikuun taitteessa. Toisella kerralla sää oli kesäinen, lämpöasteita reilut 20, aurinko paistoi ja oli ihanaa. Toisellakin kerralla oli ihanaa, vaikka kevätsää oli tuolloin poikkeuksellisen kylmä ja sateinen. Koimme kuitenkin Italian ukkosen, mikä on aina ihan parasta!

Rooman keväässä parasta on artisokkasesonki. On suorastaan rikos olla maistamatta carciofo alla giudiaa jos löytää itsensä Roomasta kevätkuukausina. Paras paikka maistaa juutalaisittain valmistettua uppopaistettua artisokkaa on tietysti Rooman ghetto ja siellä Nonna Betta, mutta myös muualla Roomassa tarjoillaan artisokkaruokia.

Olen toteuttanut rakastamaani kevätmatkailua myös Espanjan kohteissa. Alicantessa otin auringon makuisen varaslähdön kesään muutamia vuosia sitten. Barcelonasta nautiskelin viime toukokuussa.

Kevätmatka Kroatiaan oli suunnitteilla ja itse asiassa varattunakin vuonna 2020, mutta peruuntui sattuneesta syystä. Haluaisin edelleen toteuttaa silloin suunnittelemamme reissun. Myös ainakin Lissabonin, Venetsian, Budapestin ja Ranskan rivieran kevät kiinnostaa.

Mikä on sun mielestä paras aika matkustaa Roomaan tai muihin Euroopan kohteisiin? Suositko kevättä tai syksyä? Onko sulla tiedossa reissua tälle keväälle? Jos niin minne?

4 kommenttia

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Krakovaan on meillä tarkoitus lähteä keväällä, luulisi, että aurinko siellä paistaa. Turhan harvoin tulee tehtyä matkoja eteläiseen Eurooppaan, mieli halajaa aina kaukomaille. Toki Euroopassakin on upeita kohteita, kuten vaikka mainitut Krakova ja Rooma.

  • Martina

   Krakova on varmasti ihana kevätkohde. Olen käynyt siellä itse muistaakseni joulukuun alussa – tai joulumarkkinoiden aikaan kuitenkin. Kivaa oli silloinkin, mutta kevätaurinko saa kaupungin varmasti hohtamaan vielä kauniimpana.

 • Sanna46739

  Matkustan kesäkaudella vain Euroopassa, koska niin paljon kivoja kohteita on lyhyen lentomatkan päässä. Ensi kesäksi on varattu matka Italiaan Lago Maggioreen. Mietittiin ensin Sveitsiä ja Geneveä, mutta hinnan vuoksi Italia vei voiton. Tuolta voi sitten vaikka tehdä retken Sveitsin puolelle.
  Olen itse pudottanut lempikohteeni Venetsian, Amsterdamin ja Barcelonan pois kohteistani, koska olen kuullut niin paljon ikävää liikamatkustamisesta sinne. Varsinkin Venetsia ja Amsterdam ovat ikisuosikkejani, mutta niin paljon on muitakin kivoja kohteita kyseisissä maissa, että voin vaihtaa kohteen.

  • Martina

   Mulla on ihan sama ajatus. Euroopassa on niin paljon kivoja ja erilaisia kohteita lähellä, etten oikein osaa edes kaivata muualle. Varsinkaan kevät-, kesä- ja syyskaudella ja itse asiassa olen oppinut pitämään Euroopasta myös talvella. Joulumarkkinat on ihania ja esimerkiksi Edinburghin lämmin pubitunnelma tuntui todella kodikkaalta marraskuun harmaudessa. Uskoisin että sama on myös Dublinissa, Lontoossa yms.

   Lago Maggiore olisi ihana. Samoin Sveitsi. Ja jep, tiettyihin kohteisiin liittyy valitettavasti myös varjopuolia. Venetsia ja Barcelona kuuluvat omiinkin suosikkeihin. Miksei Amsterdamkin, mutta sen olen nähnyt niin perinpohjaisesti, etten toistaiseksi haikaile sinne.