Gdansk,  Puola,  Ruokamatkailu,  Ulkomaat,  Yleinen

Syö ja juo Gdanskissa

Vietin Gdanskissa yhteensä reilun vuorokauden viimeisimmällä Puolan matkallani. Pyörimme kaupungilla ystävieni kanssa ensin yhden aamupäivän ja reissun lopulla vielä melkein kokonaisen vuorokauden. Tässä välissä kävimme kylpemässä oluessa noin tunnin ajomatkan päässä Gdanskista (perus tyttöjen reissu), mutta siitä lisää myöhemmin. Ehdimme löytää Gdanskista yllättävän monta hyvää ruoka- ja juomapaikkaa. Tässä lempparini. Kerrothan omasi postauksen kommenttiosiossa!

Bar Pod Ryba

Puolassa syödään paljon perunaa ja Gdanskista löytyy jopa uuniperunoihin erikoistunut ravintola. Keskellä vanhaakaupunkia sijaitsevan Bar Pod Ryban menulla on paljon uuniperunoita erilaisin täyttein. Jokaiselle löytyy varmasti jotakin. Jos pottu ei kiinnosta, on listalla myös muita annoksia. Suosittelen kuitenkin uuniperunoita. Testasin itse kolmea eri täytettä sisältävää uuniperuna-annosta ja etenkin valkosipulinen tsatsiki oli ihanaa perunan kanssa. Bar Pod Ryba on sympaattinen pieni ravintola, jonka lämmin tunnelma oli omiaan viimaisen tuulen kylmettämänä joulukuun iltana.

Osoite: Piwna 61/63

Pierogarnia Mandu

Toinen puolalainen perinneherkku ovat pierogit. Niitä pääsee maistelemaan oikein perusteellisesti Pierogarnia Mandussa, jonka listalta löytyy niin paljon pierogeja erilaisin täyttein ja dipein että meillä meni valinnan hetkellä sormi suuhun. Otimme lopulta tarjoilijan suosituksia. Osa niistä oli erinomaisia, osa vaan ihan ok. Itse pierogitaikina oli kuivahkoa, tiivistä ja mautonta, joten täytteet sekä dipit ratkaisivat. Pierogarnia Mandusta saa myös pienpanimo-oluita ja me otimme rohkeina kaikista erikoisimman kuuloiset oluet. Se oli virhe. Hunajainen olut oli aivan liian makeaa ja piparkakun makuinen kausiolut ihan hauska jälkkäri, mutta ei sopinut mitenkään ruokajuomaksi. Tarkkana siis juomavalinnan kanssa!

Osoite: Elżbietańska 4/8

Rotterdam Wine Bar

Jos kaipaat hyvää viinibaaria Gdanskissa (kukapa ei kaipaisi, kysynpähän vaan..) niin suuntaa Rotterdam Wine Bariin. Tunnelmallisen hämyinen viinibaari tarjoilee kattavan valikoiman viinejä sekä laseittain että pulloittain. Kaveriksi voi tilata varsin herkullisia pikkupurtavia, joista me kokeilimme tarjoilijan suosituksella kahta erilaista juustoja, leikkeleitä ja muita tapaksia sisältävää kokoelmaa. Palvelu oli erinomaista. Tänne olisi voinut jäädä pidemmäksikin aikaa, tilata vielä toisen lasin viiniä ja kuunnella livemusiikkia, jota soitetaan yleensä viikonloppuiltaisin.

Osoite: Chmielna 101-102

The Old Gdansk Beer-Pub & Caffe

Oluen maisteluun sopii mainiosti Piwna-kadulta löytyvä The Old Gdansk Beer-Pub & Caffe, josta löytyy kiva valikoima erilaisia oluita. Me maistelimme kolmea erilaista tummaa olutta baarin pienellä parvella, jonne johtaa sen verran hasardit portaat, etten suosittele sinne könyämistä jos aiot ottaa enemmän kuin yhden. Mikään maailman viihtyisin tämä baari ei ole, mutta sympaattinen ja hyvällä tavalla kotikutoisen oloinen. Olutvalikoima vaikutti hyvältä ja olikin sitä kolmen maistiaisemme perusteella.

Osoite: Piwna 56/57