Karibian risteily,  Ulkomaat,  Yleinen

St Patrick’s Day eli Pyhän Patrikin päivä

Pyhän Patrikin päivä. Tuo Suomessa vielä melko tuntematon Irlannin kansallispäivä, jolloin olut virtaa ja ihmiset pukeutuvat vihreään.

Me olemme olleet peräti kahtena Pyhän Patrikin päivänä rapakon takana, jolloin olemme päässeet ottamaan osaa juhlintaan. Juhlaa vietetään nimittäin maaliskuun 17. päivä Irlannin lisäksi laajalti myös USA:ssa, Kanadassa ja Briteissä.

Ensimmäisen kerran pukeuduimme vihreään ollessamme Miamissa maaliskuun 17. vuonna 2011. Tuolloin apilanlehtikoristeita oli pitkin pubeja jo monta päivää ennen juhlaa ja toki mekin kaivoimme laukustamme mahdollisimman vihreät vaatteet mennessämme pubiin yksille. Siihen se juhliminen jäikin sillä kertaa, mutta nyt viime vuonna seilatessamme Karibian risteilyllä 17.3. pääsimme juhlimaan Patrikia kunnolla.

Laiva oli koristeltu asiaankuuluvin härpäkkein. Matkalaukuista löytyi tälläkin kertaa vihreää päälle puettavaksi ja niin astuimme irlantilaisiin pirskeisiin.

Yhteen ravintolan baareista oli järjestetty pubitikkapeli, jonka parissa viihdyimme pitkät tovit. Tarjolla oli Baileysia, oluita ja siidereitä sekä pieniä suupaloja, joita tarjoilijat maistattivat. Vihreät valot paistoivat ja jos sama meno olisi jatkunut vielä toisen päivän, olisin saanut yliannostuksen vihreistä asioista.

Tänään, vuoden 2015 Pyhän Patrikin päivänä, en valitettavasti ole Karibian risteilyllä, joten pubitikat ja Baileysit saavat jäädä väliin. Jääkaapissa olisi kyllä yksi joulusta asti kärsivällisesti vuoroaan odottanut kirsikkaolut. Ehkä korkkaan sen tänään ja kippistän Pyhälle Patrikille.

Aiotko sinä juhlia Pyhän Patrikin päivää?

Kas näin lentää tikka!

Kommentit pois päältä artikkelissa St Patrick’s Day eli Pyhän Patrikin päivä