Barcelona,  Espanja,  Ruokamatkailu,  Yleinen

9 vinkkiä Barcelonan viehättäville vanhoille kaduille

El Born on yksi Barcelonan vanhimmista kaupunginosista ja nousi yhdeksi lempparialueeksemme. Toisin kuin esimerkiksi periaatteessa kivalta kuulostava El Bornin vieressä sijaitseva El Gotic eli Gothic Quarter, joka näyttäytyi meille törkyisenä, pimeänä ja jopa hieman pelottavana.

El Bornissa oli toisin. Kadut olivat viehättävällä tavalla vanhat ja tunnelmalliset. Kuulemma myös moni taiteen ystävä viihtyy alueella. Itse en tiedä siitä mitään, sillä nenäni on kohti tapasbaareja taidegallerioiden sijaan.

El Born veti meitä puoleensa magneetin lailla. Etenkin lempparimme Bodega La Puntual vermutteineen oli niin kiva, että istahdimme useamman kerran kuppilan tungokseen. Milloin istuimme tuulikaapin tapaisessa tilassa ison tynnyrin ääressä, milloin takanurkasta löytyneessä vapaassa pöydässä. Tunnelma oli aina sama. Iloinen, eloisa ja toivotti tervetulleeksi ruuhkasta huolimatta.

El Bornin parhaat tapasbaarit

 • Bodega La Puntual muodostaa kahden muun suositun tapasbaarin kanssa rypäleeksi kutsumamme kolmikon Carrer de Montacadalle.
 • El Xampanyet näytti olevan etenkin paikallisten suosiossa ja sen ovella oli niin pitkä jono, että skippasimme sen kokonaan, sillä emme jaksaneet jäädä odottelemaan. Jono kuitenkin kertoo laadusta, joten ensi kerralla täytyy varautua jonottamisen iloon.
 • Toisella puolella tietä sijaitsevaa Tapeota emme myöskään testanneet, sillä halusimme aina vaan Bodega la Puntualiin. Ensi kerralla voisin kuitenkin kokeilla kaikki rypäleen tapasbaarit.
 • Vielä yksi todella suosittu ja monessa paikassa suositeltu tapasbaari alueella on Cal Pep. Paras paikka on kuulemma baaritiskillä, johon kaikki muutkin haluavat. Kannattaa varautua jonottamaan. Odotellessasi voit miettiä maistatko paikan kehuttuja mereneläviä vai tortillaa chorizon kanssa.
 • Olin merkannut itselleni ylös myös tapasbaarit nimeltä Llamber ja Bormuth. Niihin ensi kerralla ja sinä voit toki testata suosituksia keränneet paikat aiemmin. Kerro sitten mitä pidit!

Muita vinkkejä lähistölle

El Born on suhteellisen pieni alue, joten listasin tähän muutaman muunkin vinkin lähistölle.

 • Kattoterasseista suosittelemme fiinimpää The Roof –  The Barcelona EDITIONia sekä vaatimattomampaa, mutta mukavaa Hotel Colónin katolla olevaa kattoterassia. Voit lukea lisää Barcelonan kattoterasseista täällä.
 • Lähistön tapasbaareista on pakko mainita upea Tosca Tapas, jonka sisään astuimme hieman epäileväisinä. Paikan tunnelma ei hurmannut heti, mutta kun maistoimme melko vaatimattoman näköisiä leipäpaloja, olimme yhtäkkiä kulinaristisessa taivaassa. Mitä makuyhdistelmiä! Jos saatavilla on montaditos briejuuston, tomaattihillon ja manteleiden kera niin maista ainakin sitä. Myös chorizon ja chimichurrin yhdistelmä on kaikessa yksinkertaisuudessaan mieletön.
 • Tätä paikkaa emme ehtineet itse testata, mutta luotan lapsuudenystäväni Lindan makuun sen verran, että uskallan suositella Can Paixanoakin. Siellä kuulemma vanhat papat tarjoilevat tiskin takaa tapaksia ja rose cavaa. Näin ainakin vuonna 2016 ja mihinpä hyvä meno olisi muuttunut? Ensi kerralla käyn kokeilemassa itse. Käy sinäkin.
 • Suhteellisen lähellä El Bornia sijaitsee myös Barcelonan kuuluisin ja väittäisin myös että paras kauppahalli La Boqueira. Joudut piipahtamaan La Ramblalla sinne päästäksesi, mutta se on ahdistavan turistitungoksen arvoista. Istahda ainakin El Quimin tiskille paikallisten kanssa nauttimaan herkullista lounasta. Myös kauppahallin joka kulmalla myytävät tuorepuristetut mehut ovat ihania.

2 kommenttia

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Barceloonan tapasbaarit olisi hauskaa päästä kokemaan. Toki myös La Boqueira kuulostaa kiinnostavalta. Saa nähdä, koska Barceloonaan tulee lähdettyä, seuraava matkamme kuitenkin taitaa kohdistua Pohjois-Amerikkaan.