Yleinen

Marry Me

Kevään viisuilut jatkuivat torstai-iltana nähdyn toisen semifinaalin merkeissä. Me katsoimme lähetystä tuttuun tapaan kotona hyvän ruoan ja biisilistan kanssa, joista jälkimmäiseen merkkasimme omat suosikkimme kymmeneksi finaaliin pääseväksi viisuksi. Puhuimme tiistaina ensimmäistä semifinaalia katsellessamme, että Euroviisujen taso on tänä vuonna normaalia korkeampi ja biisit ovat oikeasti hyviä. Torstaina jouduimme kuitenkin toteamaan olleemme väärässä. Ne kaikki surkeat biisit olivatkin toisessa semifinaalissa!

Huonojen biisien kasautuminen torstaille oli toki hyvä juttu Suomen ja Kristan kannalta, sillä huonojen joukosta on helppo päästä jatkoon. Muuten olen kuitenkin sitä mieltä, että jos maalla ei ole lähettää viisuihin biisiä, joka ei ole millään tasolla hyvä, joukosta erottuva tai edes niin huono että se on jo hauskaa, voisi osallistumisen jättää suosiolla väliin. Romanian hämmentävä ulvojamies oli niin järkyttävä tapaus, että sen katsominen ja kuuleminen oli omalla tavallaan jo ihan viihdyttävääkin, vaikka melkoista kidutusta olikin. Sen sijaan Malta olisi voinut harkita kahdesti lähettääkö kisoihin puistonpenkillä mitäänsanomatonta rallattelua virnuilevan oksettavan hyväntuulisen pojan, vai kenties jonkun hyvän biisin ja sille esittäjän, jota katsoessa ei tarvitse yökkäillä.

Huonojen biisien joukosta löytyi onneksi myös muutama helmi, joista Kristan lisäksi kirkkaimmin loisti Norjan ihana Margaret Berger. Minä pidin myös Islannin viikinkimiehestä, jonka islanninkielistä laulamista olisin voisin kuunnella ikuisesti. Myös Kreikan kännibiisi oli hauska ja erottui kivasti tusinaballadien joukosta. Henkka antoi kaksi plussaa myös Azerbaijanin Farid Mammadoville, mutta minulta herralle irtosi vain yksi plussa, sillä en ymmärtänyt miksi miesten piti hinkuttaa itseään toisiaan vasten sen omituisen lasikuution läpi.

Tosiaan, merkkasimme myös tässä toisessa semifinaalissa suosikkimme kymmeneksi finaaliin pääsijäksi. Tiistaina meikäläisellä meni kaikki veikkaukset nappiin, mutta nyt en ollut yhtä hyvä viisuasiantuntija ja suosikeistani vain 7 pääsi finaaliin. Järkytykseksemme Romanian ulinamies ja Maltan oksennusmies pääsivät jatkoon, enkä minä olisi päästänyt finaaliin myöskään tylsää Armenian Lonely Planetia, oli biisin takana kuinka isoja nimiä tahansa. Sen sijaan olisin halunnut nähdä uudestaan San Marinon italiankielisen biisin, jolle saatoin antaa hieman kielipisteitä, sekä Sveitsin ja Albanian esitykset.

Tällä kertaa illan ruokapuolen teemana oli aina yhtä ihana Italia. Alkuun herkuttelimme antipasto-tarjottimella, jossa oli muun muassa omatekemää rosmariinifocacciaa sekä viikuna- ja taatelisuupaloja. Primona meillä oli pastaa, jossa italialaista oli tosin vain se, että se oli pastaa ja että sen resepti oli tosi simppeli. Pekoni ja ananas eivät ole perinteisiä italialaisia pastan kavereita (tai pekoni ehkä, mutta ananas ei), mutta makuyhdistelmä toimi suomalaiseen makuumme oikein hyvin.

Pääruoaksi paistoimme antilooppipihvit ja lisukkeeksi tein hyvin perinteistä italialaista pinaattilisuketta. Kaikki reseptit ilmestyvät blogiin tuttuun tapaan hieman myöhemmin. Jälkiruoaksi nautimme edellisenä päivänä tekemääni tiramisua ja juomana oli Rantapallolta saamaamme Yellow Tail Shiraz -punaviiniä, josta tulikin mieleen, että ottakaahan osaa Rantapallon Yellow Tail -kilpailuun. Voittaja saa 5000 euron matkalahjakortin! Minne sinä lähtisit voiton osuessa kohdallesi?

Niin, semifinaalit on tosiaan nyt käyty ja enää on jäljellä loppuhuipennus, eli tämäniltainen finaali. Kai te muutkin nauliudutte telkkarin eteen iltakymmeneltä? Sitä odotellessa aikani kuluukin melko pitkälti kokkauspuuhissa, sillä minulla ja viisuja kanssani katsomaan saapuvalla ystävälläni E:llä on melko kunnianhimoiset suunnitelmat illan ruokapuoleen. Ruokalajeja tulee nimittäin olemaan kaksi kustakin finaaliin suoraan pääsevästä maasta, mikä tekee yhteensä huimat 12 ruokalajia. Okei, osa sapuskoista on hyvin yksinkertaisia, kuten karkkia tai juustoja, mutta silti, melkoinen ruokailotulitus on luvassa. En malta odottaa!

2 kommenttia

 • Veera

  Oi mitkä eväät! En malta odottaa, että postaat finaalimenun, kuulostaa sen verran kiintoisalta.
  Suomen kommentaattoria lainatakseni, olisi ollut sääli jos sitä Romanian huikean hämmentävää ulisijaa olisi nähty viisulavalla vain kerran. 🙂 Samaa mieltä sun kanssa Maltasta, Armeniasta ja Norjasta. San Marino ei muhun uponnut, mutta voin jo kuvitella suomennoksen Jari Sillanpään esittämänä. Italia on mun suosikki, heti Kristan jälkeen, tietty.

  • Martina

   Finaalimenu ilmestyy blogiin heti alkuviikosta kun saan viisupostauksen valmiiksi. Täytyy tosin paljastaa ettemme jaksaneet syödä aivan kaikkia suunniteltuja ruokalajeja, sillä annoksia oli ehkä muutama liikaa.. 😀

   Romanian ulisija sai yllättävän paljon pisteitä! Samoin Maltan ällösti hymyilevä mies, ja Krista taas sai pisteitä aivan liian vähän. Petyimme hieman naapurimaihimme, joilta ei tullutkaan naapuripisteitä, vaikka periaatteessa olenkin naapurimaiden äänestämistä vastaan.