Yleinen

12 kysymystä ruoasta

Se oli yksi niistä harvoista hetkistä kun molemmat lapset nukkuivat ja voin olla ihan vaan itsekseni ajatusteni kanssa. Edessäni oli kuppi kahvia ja melkein loppuun saakka luettu Glorian Ruoka & Viini -lehti. Viimeisellä sivulla oli haastattelu Anna Perhosta, jossa ideana oli jatkaa ruoka-aiheisia lauseita. Siitä se ajatus sitten lähti ja yhtäkkiä löysin itseni naputtamasta omia vastauksiani ylös puhelimen muistiin. Oli yllättävän hauskaa ja yllättävän vaikeaa jatkaa näinkin yksinkertaisia lauseita. Kokeile vaikka! Tässä minun vastaukseni:

Jos avaisit jääkaappini näkisit siellä ison kasan arkiruokaa kuten keittoa, pastaa, lihakastiketta tai kiusausta. Näkisit myös rivin maitopurkkeja ja rahkaa sekä erilaisia kasviksia, maustekastikkeita ja juustoa.

Jos jotain nyt himoitsen niin sushia. Raskauksissa vaikeinta oli sushittomuus.

Jos jotain en halua lautaselleni niin se on yksitoikkoista ravinneköyhää einesruokaa.

Jos jokin jääkaapissani nolostuttaa niin silloin lienee aiheellista miettiä ruokailutottumuksiaan. Jääkaappimme kaipaisi pesua. Se nolostuttaa.

Jos jotain haluan oppia kokkaamisesta niin opettelen sen. Olisi kiva osata leipoa ulkomuistista ja hallita myös peruskastikkeet paremmin.

Jos jotakin inhoan
niin se on ihme. Pidän oikeastaan ihan kaikesta ruoasta. Vain cocktail-kirsikat ja mämmi jäävät syömättä. Samoin tomaatit silloin kun ne aiheuttavat allergisia oireita.

Jos haluan kirjoitusluovuuteni kukkimaan nukun hyvin, käyn lenkillä ja juon kahvia. Myös se että päätän olla tekemättä mitään toimii hyvin. Kuinkakohan monta kertaa olen noussut ylös juuri sohvalle pötkähtäneenä kirjoittamaan päähän tulvivia ajatuksia ylös.

Jos tilaan baarissa juoman
on se todennäköisesti joko gin tonic tai lasi viiniä.

Jos toisin meille jotain toisesta ruokakulttuurista toisin Italiasta isot perheillalliset, rentouden ja sen, ettei kukaan katso kieroon jos ottaa arkena lasin viiniä ruokajuomaksi.

Jos voisin syödä vain yhtä ruokaa loppuelämäni ajan olisi se ihan kamalaa. Tällä hetkellä valinta osuisi varmaan sushiin.

Jos voisin kutsua illalliselle kenet hyvänsä kutsuisin Akseli Herlevin kokkaamaan minulle ja ystävilleni burgereita sekä Harri Syrjäsen, sillä hänen ja Herlevin jutustelu olisi varmasti mainiota viihdettä.

Jos olisin jälkiruoka olisin rauhallisen pullakahvihetken korvapuusti, jota kuorimalla löytyy lisää kerroksia ja kaiken keskeltä lämmin, pehmeä ja vähän vielä raaka sisus.

4 kommenttia