Ulkomaat,  Yleinen

Matkahaaveita – Laivalla Eurooppaan

Itse matkustaminen on tietysti ihan parasta, mutta matkojen suunnittelu ja niistä haaveilu on melkein yhtä ihanaa. Aloin kerran kirjoittaa ylös listaa kaikista niistä paikoista, joihin haluan matkustaa, mutta totesin pian että listasta tulisi loputon. Sitä mukaa kun kirjoitin listaani, tuli mieleeni aina uusia paikkoja, enkä saanut urakkaa lähellekään loppua. Luovutin listan kirjalliseen muotoon saattamisen ja niinpä matkailun bucket list on nykyään vain päässäni.

Viime aikoina olen haaveillut ainakin viinimatkasta Saksaan, road tripistä Euroopassa, ruokamatkasta Ranskan maaseudulle sekä Pohjois-Italiasta, kuten Garda- ja Como-järvistä Venetosta ja Piemontesta (kuinka moni on yllättynyt että listalla on mukana Italia).

Tarvetta olisi myös tietynlaiselle pakkolevolle. Olemme molemmat vähän suorittajia matkaillessammekin ja meille tekisi hyvää olla muutama päivä ihan rauhassa paikallamme, lukea vaikka kirjaa tai mieluummin olla tekemättä mitään.

Olemme alkaneet myös miettiä pikkubloggaajan ensimmäistä matkaa. Toistaiseksi hänet on ollut helpompi jättää isovanhempien hellään huomaan viikonloppureissujemme ajaksi, mutta heti kun pikkuinen alkaa ymmärtää enemmän ympäröivästä maailmasta, haluamme ottaa hänet mukaan matkoillemme. Sitten voimme tehdä pidempiäkin reissuja. Tällä hetkellä kolme yötä on maksimi, jonka voin olla erossa pikkubloggaajasta.

Kun olin lapsi matkustimme perheeni kanssa autolla Euroopassa ja ehkä juuri siksi olen miettinyt autoilua myös oman lapseni kanssa. Meidän oli itse asiassa tarkoitus reissata viime kesänä vauvan kanssa autolla kotimaassa, mutta koska olin synnytyksen jälkeen pitkään tosi kipeä, meni kesä osaltamme ohi ja ainoat automatkat tein liki 40 asteen kuumeessa terveyskeskukseen ja Hyvinkään sairaalaan. Kotimaanmatkailua toki sekin. Ei vaan ihan sellaista, josta haaveilimme.

Tänä vuonna olisi ihana ottaa revanssi isomman kaavan mukaan ja suunnata hieman pidemmälle. Voisimme pakata perheemme ja matkatavaramme autoon, mennä laivalla Saksaan ja jatkaa siitä Ranskaan sekä Pohjois-Italiaan. Paluumatkalla voisimme pysähtyä Sveitsissä, Liechtensteinissa tai Itävallassa. Tai sitten voisimme kiertää pelkkää Saksaa, sillä sielläkin riittää nähtävää vaikka kuinka paljon. Voisimme käydä samalla moikkaamassa Düsseldorfissa paria kaveriakin.

Matkahaaveet saivat uutta tuulta purjeisiin kun kävimme tutustumassa Vuosaaren satamassa Finnlinesin ropax-alukseen. Kurkistimme Finnladyn uusittuihin hytteihin, maistelimme herkullisia ruokia, ihastelimme laivan kodikasta ilmettä ja aloimme haaveilla ihan tosissaan laivamatkasta Saksaan.

Noin 30 tunnin pituinen laivamatka suorastaan pakottaisi ottamaan iisisti ja lepäämään. Kiireetön matkanteko Itämeren aalloilla olisi kuin loma ennen lomaa ja Travemünden satamaan saavuttaessa olisimme hyvin levänneinä valmiit valloittamaan Euroopan.

Matkan aikana ei olisi pakko suorittaa mitään ja voisimme kerrankin vain olla. Ihailisimme laivan kannella merimaisemia, lukisimme kirjaa, söisimme hitaasti laivan buffetissa, kävisimme kuntosalilla ja sen jälkeen saunassa ja poreammeessa. Pikkubloggaaja innostuisi pallomerestä. Voisimme hemmotella itseämme varaamalla ajan hierontaan ja valitsemalla astetta paremman hyttiluokan. Nukkuisimme meri-ilman siivittäminä sikeästi ja lataisimme akkuja ennen perillä koittavaa road tripiä.

Perillä taittaisimme matkaa oman aikataulumme mukaan pikkubloggaajan tarpeet huomioiden. Voisimme pitää tauon aina kun on tarve, syödä silloin kun on nälkä ja jättää riittävästi aikaa myös kohteisiin tutustumiseen. Katselisimme maailmaa yhdessä pikkuisen kanssa, pysähtyisimme ihmettelemään luonnon ihmeitä ja viettäisimme leppoisaa aikaa perheenä.

Autoon jätettäisiin rutkasti tilaa myös ostoksille. Kerrankin voisi ostaa tuliaisia välittämättä lentoyhtiöiden painorajoituksista. Takakonttiin lastattaisiin ainakin Amaronea, saksalaisia valkoviinejä, ehkä oluttakin sekä vaatteita ja kenkiä. Saksasta voisi tuoda jopa auton (arvatkaapa kumman meistä haave tämä on).

Matkahaaveilu on ihanaa. Innostuin tästä ideasta nyt niin, että taidan alkaa suunnitella seuraavaksi tarkempaa ajoreittiä. Kuten alussa totesin, on matkan suunnittelu melkein yhtä ihanaa kuin itse matkustaminen. Ehkä meidät näkee tänä kesänä vielä uudestaankin Finnlinesin aluksella? Eikä sillä kertaa tarvitsisi poistua laivasta ennen kuin se lähtee satamasta.

Oletko sinä reissannut autolla Euroopassa? Ovatko Finnlinesin laivat tuttuja? Missä meidän pitäisi ainakin käydä jos roadtripimme toteutuu? Mitä matkahaaveita sinulla on? Kuulisin mielelläni teidän ajatuksia kommenttiboksissamme.

Kaupallisessa yhteistyössä Rantapallo ja Finnlines

Kommentit pois päältä artikkelissa Matkahaaveita – Laivalla Eurooppaan