Reseptit

Ideoita arkiruokailuun – 17 helppoa reseptiä

Arkiruokailuun kaivataan aina vaihtelua. Sitä kun tahtoo jumiutua helposti niihin samoihin ihan hyviin ja toimiviin, mutta vähän tylsiin resepteihin. Arjen kiireessä ei tule mietittyä uusia ruokia, vaikka mieli ja makunystyrät ilahtuisivat vaihtelusta.

Kokosin tähän peräti 17 helppoa arkiruokareseptiä, joiden avulla saat uusia makuja, ideoita ja inspiraatiota arkiruokailuun. Nappaa talteen puhuttelevimmat ja kokeile ensimmäistä reseptiä vaikka heti tänään.

16 helppoa arkiruokareseptiä:

Pastaruoat:

Pestolasagne

Pesto tuo kaivattua piristystä vanhaan kunnon lasagneen. Lempeä mozzarella tasoittaa makuja ja pehmentää koostumusta.

Uunicarbonara

Tuttu carbonara eri muodossa lehtikaalilla höystettynä. Tätä versiota on helppo tehdä paljon kerralla ja lämmittää seuraavana päivänä mikrossa.

Mac and Cheese

Lasten suosikki ja aikuistenkin maistuva lohturuoka Mac and Cheese on yleinen arkiruoka rapakon takana, mutta odottelee yhä läpilyöntiään Suomessa. Kokeile mitä sinun perheesi tykkää siitä.

Helppo uunipasta italialaisittain

Tätä helppoa uunipastaa ja sen eri versioita söin lähes kyllästymiseen asti raskausaikana. Helppoa, hyvää ja homejuustoista.

Keitot:

Thaimaalainen kanakeitto

Thaimaalainen kanakeitto on luottoreseptini. Tätä meillä syödään vähän väliä.

Pappa al pomodoro

Italialainen simppeli tomaattikeitto yllättää maukkaudellaan ja kelpaa lapsillekin.

Curry-ramenkeitto

Hitusen työläämpi, mutta ehdottomasti vaivan arvoinen curry-ramenkeitto tuo kivaa vaihtelua keittolounaisiin.

Helppo sienikeitto

Tuhti ja simppeli sienikeitto on yksi ensimmäisiä tehtailemiani reseptejä ja edelleen niin hyvää, että keittokattila porisee liedellä tämän tästä.

Vuokaruoat:

Lihapullavuoka

Lihapullavuoka on raikas ja mehevä lemppari, joka sopii myös gluteenittomalle.

Kurpitsapelti

Kurpitsapeltiä meillä nautitaan syksyisin kurpitsasesonkina. Lämpimät maut sopivat myös muihin vuodenaikoihin.

Paahdettu fetasalaatti

Paahdettu fetasalaatti on mainio versio tutusta kreikkalaisesta salaatista. Se on ruokaisampi kuin esikuvansa ja sopii näin ollen isompaankin ruokahaluun.

Uunimakkara savulenkistä ja bataatista

Klassinen uunimakkara pukeutuu Monterey Jack -juustoon ja köllöttelee oreganolla maustetulla bataattipedillä savulenkin muodossa. Mukana on myös suippopaprikaa ja kikherneitä ja lopputulos on juuri niin herkullinen kuin miltä se kuulostaakin.

Muut:

Panzanella

Anna toscanalaisen panzanellan yllättää. Tomaattinen leipäsalaatti ei ole lainkaan niin tylsä tyyppi kuin miltä se saattaa äkkiseltään vaikuttaa.

Thaimaalainen soijapalakastike

Thaimaalainen soijapalakastike tuo pehmeän eksoottisia makuja arkiruokailuun. Jos soijapalat ei maistu, voi ne vaihtaa vaikka kanasuikaleisiin.

Nizzan salaatti

Yksi klassikkokin pitää mahduttaa mukaan ja se on Nizzan salaatti, joka on raikas, mutta täyttävä kesäpäivän lounas. Maistuu parhaalta aurinkoisella terassilla nautittuna.

Kinkku-quesadillat

Yksinkertaisia ja tuttuja makuja uudessa muodossa. Kinkku-quesadilloja on mukava nakertaa vaikka television ääressä. Myönnä pois että teilläkin harrastetaan sitä.

Meksikolainen lohi

Perinteinen uunilohi saa uusia makuja meksikolaisesta keittiöstä. Kaveriksi riittää raikas salaatti.

Kommentit pois päältä artikkelissa Ideoita arkiruokailuun – 17 helppoa reseptiä