Reseptit,  Yleinen

Broileripyttipannu

Aloitin vuoden alussa keittokirjaprojektin, jonka ideana on käydä läpi kaikki kirjahyllyn keittokirjat testaten jokaisesta vähintään yksi uusi resepti. Annoin itselleni luvan edetä juuri siihen tahtiin kun tuntuu hyvältä, ettei kiva projekti tuottaisi turhia paineita. Sopiva tahti on ollut noin yksi kirja viikossa kunnes tuli koronaepidemia ja tahti kiihtyi hieman.

Olen keittänyt kookospuuroa, leiponut lasten kanssa suklaamuffinsseja, nautiskellut pasta carbonaraa ja herkutellut raikkaalla sitrussalaatilla. Keittokirjaprojektin myötä ruokavalioni on monipuolistunut ja takataskuun on jäänyt ideoita ja jopa uusia luottoreseptejä. Yksi kirja sai lähteä kun epäilyttävä turkkilainen keittokirja ei onnistunut testireseptinkään myötä vakuuttamaan vaan oikeastaan päinvastoin. Harmaa epämääräinen munakoisomössö ei ollut hyvää.

Stalinin makaronit on yksi lempikirjoistani sen sisältämien tarinoiden ansiosta. Historialliset tarinat kietoutuvat reseptien ympärille ja kirjasta selviää muun muassa se mitä Silvian ja Kaarle XVI Kustaan häissä tarjoiltiin, mitä Neil Armstrong ja Edwin Aldrin söivät kuussa ja millä ruoalla Titanicilla herkuteltiin tuhoisaa yötä edeltävänä iltana.

Olen kirjoittanut kirjasta aiemminkin blogiin samalla kun paljastin Kurt Cobainin katkarapusalaatin ohjeen, joka ei muuten ole katkarapuja eikä salaattia nähnytkään.

Tällä kertaa kokkasin samaa mitä julkkikset söivät Truman Capoten kuuluisissa naamiaisjuhlissa vuonna 1966. Broileripyttipannua nimittäin. Oikein kelpoa sellaista.

Broileripyttipannu

6 annosta

  – 4 broilerinfileetä
  – 2 punasipulia
  – 3 punaista paprikaa
  – 7 perunaa
  – paprikajauhetta
  – 3 valkosipulinkynttä
  – timjamia
  – 0,5 dl tomaattipyreetä
  – persiljaa
  – kevätsipulia
  – öljyä
  – suolaa
  – pippuria

Paloittele broilerinfileet, paista ne pannulla öljyssä ja siirrä sitten sivuun odottamaan.

Kuori ja pilko perunat ja punasipulit. Paista nekin pannulla öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita myös perunat ja sipulit odottelemaan.

Seuraavaksi pannulle tyrkätään paprikat ja valkosipulinkynnet pilkottuina. Voit myös käyttää useampaa pannua niin ei mene ihan tuhottoman kauan aikaa kypsentää kaikkea erikseen. Paprikoihin ja valkosipuleihin sekoitetaan tomaattipyree, timjami ja paprikajauhe. Kun paprikat ovat pehmenneet alkaa homma olla loppusuoralla.

Sekoita broilerinfileet, perunat, punasipulit ja paprika sekä valkosipuli mausteineen (eli kaikki mitä olet tähän asti valmistanut) keskenään. Ripottele päälle silputtua kevätsipulia ja persiljaa. Valmis!