Pastaruoat,  Reseptit

Mac and Cheese

Mac and Cheese. Kehittelin juustoiseen makaronimössöön pienoisen pakkomielteen ensimmäisellä Karibian risteilyllämme. Maistoin herkkua risteilyaluksen seisovassa pöydässä ja söin sitä sen jälkeen lähes joka päivä. Vieläkin sanoista ”Mac and Cheese” tulee mieleeni Karibian risteily.

Kun lähdimme Karibialle muutaman vuoden kuluttua uudestaan, odotin innolla myös paluuta lämpöisen lohturuoan pariin. Sillä sitähän Mac and Cheese parhaimmillaan on. Ihanan lempeää lohturuokaa, jollaiselle ei tosin ollut Karibian letkeissä tunnelmissa varsinaista tarvetta, mutta hyvältä se maistui silti.

Tein viime viikonloppuna tuunattua Mac and Cheesea kotona Karibian rytmit mielessäni. Maustoin ruoan savupekoni-sulatejuustolla, chilillä ja bataatilla. Reseptin pohja on Pirkka-lehdestä löytyneen ohjeen mukainen, mutta muokkasin sitä hieman omaan makuuni sopivammaksi.

Mac and Cheese

4-6 annosta (alkuperäisen ohjeen mukaan 4, mutta kyllä tästä mielestäni useampikin syö)

– 400 g makaronia
– 250 g savupekoni-sulatejuustoa (Koskenlaskija Ruoka & Dippi)
– 400 g bataattisosetta
– 1 punainen chili
– 150 g cheddar-juustoraastetta
– nokare voita
– suolaa ja pippuria

Keitä makaroni pakkauksen ohjeen mukaan. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Voitele uunivuoka ja pilko chili. Sekoita sulatejuusto, bataattisose, chili, keitetty makaroni sekä puolet cheddar-juustoraasteesta keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kippaa seos uunivuokaan ja ripottele loput juustoraasteet päälle. Laita 200-asteiseen uuniin 20-25 minuutiksi. Nauti sellaisenaan tai lihan lisukkeena. Meillä oli tällä kertaa lihapullia Mac and Cheesen kaverina.