Pastaruoat,  Reseptit

Parsapasta

Parsapastani on saanut inspiraationsa pasta primaverasta. Sen maun salaisuus piilee kahdella tavalla kypsennetyssä parsassa, mascarponessa ja pecorinossa, joka on ihanan suolainen korvaaja tutummalle parmesaanille.

Parsapasta

4-5 annosta

  • nippu parsaa
  • 400 g pastaa
  • 200 g herneitä
  • sitruuna
  • 1-2 dl pecorinoa raastettuna
  • 250 g mascarponea

Napsauta parsoista puumainen tyvi pois, pilko parsat ja jaa ne kahteen osaan. Toiset paistetaan, toiset keitetään Paista toinen puolikas parsoista öljyssä pannulla.

Laita hyvin suolattu vesi kiehumaan ja kippaa pasta kiehuvaan veteen. Kun keittoaikaa on jäljellä 2-3 minuuttia lisää myös herneet ja toinen puolikas parsoista samaan kattilaan kiehumaan.

Raasta sitruunan kuori ja purista puolet mehusta. Toisen puolen sitruunasta voit puristaa vesilasiisi – tai antaa vaikka poikasi syödä puolikkaan sitruunan niin kuin meillä homma meni. Raasta pecorino samalla kun katselet lapsen irvistelevän onnellisena sitruunansa kanssa.

Kun pasta, parsat ja herneet ovat kiehuneet tarpeeksi, valuta ne ja kippaa pannulle paistettujen parsojen sekaan. Keitinvettä saa mennä vähän mukaan.

Lisää sekaan vielä sitruunan kuori ja mehu, mascarpone sekä raastettu pecorino. Pyöräytä sekaisin ja mausta suolalla sekä pippurilla. Raasta valmiin annoksen päälle vielä hieman lisää pecorinoa, sillä juustoa ei voi olla koskaan liikaa.

Annos kuin annos paranee mielestäni sormisuolalla (Maldon on parasta) ja muutamalla pyöräytyksellä mustapippurimyllystä. Toimii myös parsapastan kohdalla.