Kasvisruoat,  Pastaruoat,  Yleinen

Maapähkinävoipasta

Kun kesä vetelee viimeisiään ja ilmassa tuoksuu ensimmäinen häivähdys syksystä on lohturuoka enemmän kuin paikallaan. Minä olen erilaisten pastojen ystävä ja rakastan maapähkinävoita, niinpä oli heti sanomattakin selvää, että maapähkinävoipastaa on tehtävä kun törmäsin sen reseptiin Glorian Ruoka & Viini -lehdessä.

Tuhti maapähkinävoipasta sopii tummiin iltoihin maistuen kuitenkin yhä hieman kesältä kevätsipulin ansiosta. Jos kevätsipulia ei ole saatavilla, pilkkoisin sekaan hieman tavallista sipulia, jonka kuullottaisin pannulla ennen pastaan lisäämistä. Sipulin kirpsakkuutta tähän nimittäin kaivataan tasapainottamaan muita makuja. Kumma kyllä, myös Henkka söi maapähkinävoipastaa mukisematta, vaikka siinä ei olekaan lihaa. Ja minä kun luulin että saan herkutella koko pastan yksin.

maapahkinavoipasta-1-3
Maapähkinävoipasta
4-5 annosta

– 250 g pastaa
– 1 parsakaali (tai pussillinen pakastettua)
– 3 kevätsipulinvartta
– 1 dl maapähkinävoita
– 2 rkl tomaattipyrettä
– 2 rkl hoi sin -kastiketta
– 2 rkl soijakastiketta

Keitä pasta suolatussa vedessä. Pilko odotellessasi kevätsipulit ja parsakaali (jos käytät tuoretta). Keitä parsakaalin kukinnot.

Sekoita keskenään maapähkinävoi, tomaattipyre, hoi sin -kastike ja soijakastike. Voit lisätä joukkoon vettä jos kastike tuntuu jäävän liian paksuksi. Kiehauta kastike ja ota se sitten sivuun odottamaan.

Kun pasta on keitetty, kaada siitä vedet pois ja sekoita joukkoon parsakaali sekä kastike. Viimeistele kevätsipulilla.

maapahkinavoipasta-1-2

Kommentit pois päältä artikkelissa Maapähkinävoipasta