Karibian risteily,  Ulkomaat,  Yleinen

Celebrity Eclipse – kokemuksia Karibian risteilyltä

Kurkistetaanpa tässä välissä hieman miltä Karibialla seilannut risteilyaluksemme näytti. Yksi risteilyn parhaista hetkistä on se, kun kiertelee ensimmäistä kertaa pitkin laivan kansia ja ihastelee kaikkea eteen tulevaa. Kamera räpsyy ja koko ajan pitää pysähtyä katsomaan mikä paikka tämä on ja miten tämä taideteos on tehty. Isolla risteilyaluksella riittää ihmeteltävää pitkäksi aikaa.

Sen pidemmittä puheitta annetaan kuvien puhua puolestaan. Saanko esitellä Celebrity Eclipse:

Hytin telkkarista voi tarkistaa missä laiva seilaa ja mikä kulloinkin horisontissa näkyvä saari on nimeltään.

Allasbaarista sai jos jonkinlaista drinksua. Jos ei osannut päättää mitä haluaa, voi pyytää Päivän drinkin, joka oli joka päivä erilainen ja poikkeuksetta hyvän makuinen.

Hyttikäytävälläkin oli tauluja (katso ison pään taakse).

”I’m singing in the rain..” Tämä trooppinen sadekuuro yllätti meidät hikisen helteisen Grenada-päivän päätteeksi. Ja kuten kuvasta näkyy, sade ei menoa haitannut!

Kuntosalilla tuli rehkittyä muutamana aamuna.

Aerobisia laitteita oli paljon ja maisemat aivan upeat. Karibianmeri – Kyllä sitä tuijottelisi mielellään aina treenatessa.

Laitteita ja vapaita painojakin oli paljon. Ainoa mitä jäin kaipaamaan olivat tangot ja levypainot, mutta ehkä ne oli jätetty turvallisuussyistä maihin. Keinuvalla laivalla tangon kanssa heiluva treenaaja voisi saada rumaa jälkeä aikaiseksi horjahtaessaan.

Laivalta löytyi myös katettu rauhallinen allasalue, jonne oli lapsilta pääsy kielletty, ja jossa oli ihana vain kölliä lukemassa kirjaa, torkkumassa päiväunia tai maistelemassa päivän drinkkiä. Tänne menimme usein päivän päätteeksi, kun kuuma aurinko alkoi jo kipristellä iholla, mutta vielä ei tehnyt mieli siirtyä hyttiin laittautumaan iltaa varten.

Allasalueellakin oli taidetta.

Ihana rento iltapäivähetki. On tää niin luksusta.

Yläkannelta löytyi laaja nurmikkoalue, jossa voi ottaa aurinkoa, järjestää pienen piknikin…

…tai pelata petanqueta.

Tällaista nurmikkoaluetta ei löydy muilta laivayhtiöiltä ja me ainakin pidimme nurmikolla lököilystä kovasti. Plussa Celebrity Cruisesille!

Allasalueella riitti etenkin meripäivinä vipinää.

Uima-altaassa on kiva viilentyä keskellä Karibian hellettä, eikä yhdessä monista porealtaista lilluminenkaan ollut yhtään hullumpaa.

Tuo punainen kantta kiertävä rata on tarkoitettu lenkkeilijöille.

Iltapäiväzumbat meneillään. Osallistua voi niin kannen tanssilattialla kuin näköjään myös altaassakin.

Tästä löytynee olutta jokaiseen makuun. Minä pidin eniten Coronasta ja Bud Lightista. Muita en tainnutkaan maistaa, olin enemmän drinkkien ja lemonaden perään.

Aurinko alkaa jo painua alemmas, mutta altaalla lekottelijoilla ei ole mikään kiire.

Meitin parveke (bongaa vilkuttava Martina)! Otettiin halvin parvekehyttiluokka pelastusveneen yläpuolelta. Vene ei merinäkymää haitannut ja meilläpä olisi ollut lyhin matka pelastautua, jos kapteeni olisi töräyttänyt karille. Siitä vaan oltaisiin pompattu parvekkeelta suoraan pelastusveneeseen ja lähdetty haneen.

Aruban Oranjestadia ihmettelemässä oman parvekkeen suojista.

Me ja meidän parveke. Bloggaajat työssään..

Merellä maisema vaihtuu jatkuvasti ja sitä voisi tuijottaa ikuisesti. Tämäkin ilta oli niin kaunis.

Eräänä päivänä lähdin altaalta hyttiin hieman ennen muita. Samaan aikaan kanssani hyttiin saapui tällainen yllätys, ja olin siitä niin innoissani, että uskaltauduin yksin hissillä takaisin allasalueelle (hissikammo you know, normaalisti käytin rappusia..), jossa juoksin matkakumppaneideni luokse hengästyneenä selittämään, että ”Meillä on hytissä joku skumppa ja suklaamansikka yllätys!”.

Samanlainen yllätys odotti myös appivanhempien hytissä. Yllätyksen takana oli eräs laivan työntekijä, joka oli vaikuttunut matkayllätystarinastamme, jonka appiukko oli hänelle eräänä iltana hieman liikuttuneena kertonut.

Herkut nautittiin tietysti omalla parvekkeella samalla kun laiva lähti Antigualta. Kyllä kuulkaa kelpasi katsella kauniita maisemia laivan lipuessa pitkin Antiguan rannikkoa. Aurinko paistoi vielä kuumasti, joskin jo melko matalalta. Pitkä skumppahetki parvekkeella oli yksi loman kohokohdista.

Kommentit pois päältä artikkelissa Celebrity Eclipse – kokemuksia Karibian risteilyltä