Liharuoat,  Reseptit,  Yleinen

Salmiakki pulled pork

Muistatteko vielä salmiakkipossun, jota valmistimme joulupukilta saamastamme salmiakkimikseristä? Apteekkarin salmiakilla maustettu possu oli niin hyvää, että uhosimme tuolloin salmiakkikokeilujen jatkuvan. Sanoista tekoihin. Tällä kertaa teimme salmiakki pulled porkia ja se oli niin taivaallista, että taidanpa pakottaa pyytää Henkkaa tekemään sitä pian uudestaankin.

Salmiakki pulled pork on yksi tämän vuoden parhaiten onnistuneita ruokiamme, joten sitä kannattaa ehdottomasti kokeilla. Äläkä arastele salmiakin kanssa, se kuuluu tähän niin kuin saparo possun peppuun ja kärsä keskelle naamaa. Haganolin salmiakkimikseriä voi kysellä apteekista tai tilaa oma pullo suoraan netistä.

Mikseriä ei sitten kannata maistaa suoraan pullosta, kertoo kokemuksen syvällä rintaäänellä hän, joka voisi juoda pullon ykkösellä tyhjäksi. Nam, nam ja nam, sekä salmiakkimikserille että salmiakki pulled porkille! Ymmärsithän jo että tätä kannattaa todellakin kokeilla.

Salmiakki pulled pork

– 2-3 kiloa porsaan kassleria
– n. 1 dl salmiakkimikseriä
– grillimaustetta

Hiero grillimauste uunivuoassa pötköttelevän lihan pintaa. Valele liha salmiakkimikserillä. Noin puoli desiä riittää tässä vaiheessa. Voit myös marinoida kassleria mikserissä muutaman tunnin tai yön yli.

Jätä liha 125-asteiseen uuniin muhimaan mahdollisimman pitkäksi ajaksi. Folio vuoan päällä estää lihan kuivumisen ja sen pinnan kärtsäämisen. Meidän kassler sai olla uunissa peräti 7 tuntia.

Muhittelun jälkeen ota liha hetkeksi pois uunista. Kaada liemi talteen ja revi liha suikaleiksi kahden haarukan avulla. Keitä lientä kokoon ja lisää siihen salmiakkimikseriä. Puolisen desiä on hyvä, mutta kannattaa kuitenkin maistella lientä. Se saa maistua ihan reippaasti salmiakille. Lisää liemeen myös suolaa.

Kippaa sitten kokoonkeitetty ja maustettu liemi revityn lihan päälle ja tyrkkää koko komeus 175-asteiseen uuniin noin puoleksi tunniksi. Lisukkeeksi salmiakki pulled porkille sopii mainiosti aivan tavallinen keitetty peruna.

Kommentit pois päältä artikkelissa Salmiakki pulled pork