Kotimaa,  Rauma,  Yleinen

Rauman parhaat palat

Meillä on aina muutama teema, joiden mukaan suunnittelemme reissumme kohteesta riippumatta. Emme yritä ahmia kaikkia nähtävyyksiä vain siksi, että niin kuuluisi muka tehdä, vaan etsimme kohteista juuri meitä kiinnostavat jutut ja teemme näin reissuista omannäköiset. Samat meitä kiinnostavat teemat esiintyvät toistuvasti täällä blogissa ja voitte luottaa siihen, että kerromme teille aina muun muassa sen mistä olemme saaneet maukkaimmat ruoat, missä on ollut parhaat maisemat ja mistä löytyy jotain sellaista, jota muut eivät ole vielä löytäneet.

Tehdäänpä tarkempi katsaus lempiaiheisiimme ennen kuin annamme teemojen mukaiset parhaat vinkkimme Raumalle. Ensimmäinen teema ei liene yllätys kenellekään, joka on vähänkään lukenut meidän blogia: Ruoka ja juoma. Ruokamatkailu on meidän juttumme ja menemme aina ruoka edellä. Etsimme kiinnostavimmat ravintolat, maistamme paikallisia erikoisuuksia ja tutustumme myös paikallisiin juomiin, oli se sitten olutta, viiniä tai jotain muuta.

Maisemat ovat myös meidän juttumme. Etsimme kaupunkikohteiden parhaat kattoterassit, kiipeämme näköalapaikoille ja metsästämme maailman kauneimpia auringonlaskuja.

Myös pieni luksus ja hemmottelu kuuluvat teemoihimme, vaikka käytämme rahojamme samalla myös säästeliäästi kohteesta ja reissusta riippuen. Saatamme esimerkiksi valita edullisen hotellin, mutta törsätä silti esimerkiksi sikakalliisiin drinkkeihin tai shampanjaan jollain hulppealla kattoterassilla. Häämatkalla käytimme enemmän rahaa kuin vaikkapa hoitovapaan aikana otetulla minilomalla. Sattuneesta syystä. Jokaiseen reissuun mahtuu kuitenkin yleensä ainakin yksi pienempi tai isompi luksuselementti tai hemmotteluhetki.

Pidämme myös siitä kun löydämme jonkun kätketyn helmen, oli se sitten pikkukaupunki Saksan maaseudulla, tuntemattomampi tapasbaari Espanjassa tai jokin pieni söpö hotelli kotimaassa. Sama pätee myös matkakohteiden valintaan: Emme ole käyneet vielä kertaakaan esimerkiksi Lontoossa tai Pariisissa vaan tutustumme mieluummin vaikkapa Puolan Gdanskiin, Saksan Celleen tai Italian maaseutujen pikkukyliin.

Viimeinen teemamme, joka on noussut tärkeäksi kuin varkain, ovat risteilyt. Vesi vetää puoleensa ja olemme löytäneet itsemme yhä useammin maisemaristeilyiltä kotimaasta, mutta myös muun muassa Itämeren rahti-matkustajalaivojen sekä Karibian ja Välimeren hulppeiden risteilyalusten kyydistä. Vielä joskus toteutamme haaveemme risteilystä maailman ympäri.

Noniin, siinä olikin melko kattava esittely lempiaiheistamme, joten nyt on korkea aika katsoa mitä teemoihimme liittyvää löysimme Raumalta:

Ruoka ja juoma

Rauman ruokapaikoista olen kirjoittanut oman postauksensa, joten sen suuremmitta höpinöittä, käy lukemassa parhaat ruokavinkit Raumalle tämän linkin takaa.

Näköalapaikat

Kattoterasseja Raumalla on tietääksemme kaksi. Toinen niistä on Ravintola Wanhan Rauman Kellarin legendaarinen kattoterassi, joka tunnetaan myös nimellä Kissan Katto. Vehreän kattoterassin suojassa on mukava viettää aikaa. Toinen kattoterassi löytyy kivenheiton päästä Kissan Katosta kauppakeskus Potkurin katolta. Ravintola Tifosin kattoterassi ei ollut vierailumme aikana auki, mutta paikka näytti aurinkoiselta.

Jos haluaa ihailla maisemia korkeammalta, kannattaa suunnata Rauman vesitornin luokse ja kiivetä reilut 260 porrasta tai nousta hissillä tornin näköalaravintolaan. Maisemia voi ihailla joka suuntaan ja ravintolan ruokakin on oikein hyvää.

Luksus ja hemmottelu

Luksukseksi voinee laskea Poroholman, joka on viiden tähden lomakeskus ja kieltämättä pieni kierros alueella sai meidätkin kiinnostumaan lomakeskuksen palveluista. Poroholma ei ole sellainen perinteisen kämänen leirintäalue, jollaisia ainakin meidän mielikuvissamme leirintäalueet usein ovat, vaan viihtyisä ja hyvinhoidettu lomakeidas, jossa riittää paljon tekemistä ja joka olisi ehdottomasti tarkemman tutustumisen arvoinen.

Kätketyt helmet

Rauman kohdalla kätketyksi helmeksi laskettakoon vanhankaupungin salaisuudet eli avaimenreiät ja juorupeilit. Molemmista voit lukea lisää tästä Saanan upeasta postauksesta, josta löytyy paljon lisää vinkkejä Raumalle. Tuntuu jopa vähän hölmöltä kirjoittaa itse mitään Raumasta kun Saana on kertonut jo kaiken oleellisen.

Risteilyt

Risteilyjä Kuuskajaskarin ja Kylmäpihlajan saarille on suositeltu monessa paikassa, mutta vaikka rakastammekin risteilyjä ja sekä Kylmäpihlajan majakkasaari että Kuusjakaskarin linnoitussaari kuulostavat erittäin kiinnostavilta, jätimme ne odottamaan seuraavaa Rauman reissua. Molemmista saarista voit lukea lisää Saanan blogista näiden linkkien takaa:

Kuuskajaskari
Kylmäpihlaja

Bonus lapsiperheille!

Emme profiloi itseämme varsinaisesti perhebloggaajiksi, mutta koska pikkuväki oli tällä reissulla mukana, haluamme mainita Kake Kaupunkijunan, joka on elämys pienelle ihmiselle ja mukava tapa liikkua paikasta toiseen myös Henkan aikuisen mielestä. Lapsiperhevinkit tulevat näkymään jatkossakin tähän tapaan postausten lopussa erillisinä pieninä huomioina, jotka on helppo skipata jos perhematkailu ei ole oma juttu.

2 kommenttia

  • Saana | Live now – dream later

    Kiitos avokätisestä linkittelystä! <3 Aina yhtä ihanaa lukea teidän Rauma-juttuja. Täällä ravintolamaailmassa taas pöhisee, joten pitääkin käydä tsekkaamassa taas tuo teidän ravintolajuttu ja kertoa kommenteissa uusimmat tuulet teidän lukijoidenkin tiedoksi! 🙂 Toivottavasti teidän seuraava Rauman-vierailu osuu sellaiseen ajankohtaan, että olisin itsekin kulmilla.

    • Martina

      Kiitos itsellesi! Mielellään sitä linkittelee varsinkin silloin kun muualta löytyy parempia postauksia kuin itse saisi aikaiseksi. 🙂 Niinpä, toivotaan että seuraavalla Rauman visiitillä olet maisemissa niin voidaan törmätä. Mä vaan pelkään että viet mut laskeutumaan majakasta köyden avulla.. Saattaisin kuolla. ;D