Kotimaa,  Yleinen

Miekankosken kahvila ja muut taukopaikat – Vaihtoehto ABC:lle

Automatkailimme viime kesänä paljon kotimaassa ja koska mukana oli myös pikkubloggaaja ja raskausmaha, oli tienvarsien taukopaikat kovassa käytössä. En kiellä sitä, että ABC on usein helpoin vaihtoehto. ABC-ketjun taukopaikat löytyvät helposti, ovat aina samanlaisia (hyvässä ja pahassa) ja ne ovat pelastaneet meidätkin muutamalta nälkäkiukulta. Aloimme silti kaivata pian jotain ihan muuta.

Kaipasimme pieniä kotikutoisia taukopaikkoja ketjupaikkojen sijaan. Kannatamme mielellämme pienyrittäjiä ja nautiskelemme omatekoisista leivonnaisista, persoonallisista taukopaikoista ja kivoista maisemista, vaikka ne olisivatkin pienen tai vähän isommankin päätieltä tehdyn koukkauksen takana. Lopulta otimme ihan asiaksemme etsiä vaihtoehtoja ABC:lle ja Suomen ihanimpien taukopaikkojen metsästys jatkuu edelleen. Ilmianna oma suosikkisi kommenttiboksiin!

Varkauden ja Savonlinnan matkaa varten olin merkannut karttaan vitostien varrelta löytyvät persoonalliset taukopaikat. Valitsimme niistä menomatkalla Miekankosken kahvilan. Mikä löytö se olikaan!

Miekankosken kahvila sijaitsee noin 10 km päässä Mäntyharjulta Miekankosken vanhassa tukkilaismiljöössä. Söpön kahvilan lisäksi alueella sijaitsee käsityömyymälä, sepänpaja ja uittomuseo.

Me astelimme sisään punaisen tuvan sisältä löytyvään kahvilaan, jossa pikkubloggaajalle ojennettiin heti syöttötuoli. Tiskiltä valitsimme itsetehdyt karjalanpiirakat ja korvapuustit sekä kupilliset kahvia. Istuimme ikkunapaikalle mummolamaiseen tupaan ja totesin, että ketjupaikat on todellakin nyt nähty. Haluan lisää tätä.

Vietimme Miekankosken kahvilassa ehkä ihanimman tauon ikinä. Aurinkoisella säällä olisimme kenties istahtaneet terassille, vaikka sisätilat olivatkin ihan supersöpöt. Miekankosken kahvila on auki kesäisin ja ainakin kesällä 2017 kahvittelemaan pääsi joka päivä klo 10-20. Tämänhetkiset aukioloajat voit tarkistaa kahvilan kotisivuilta.

Lisää taukopaikkoja löytyy täältä, täältä ja täältä.

Me testasimme paluumatkalla Hietasessa sijaitsevan Sepän Kievarin, joka mainostaa itseään “sinä perinteisenä taukopaikkana”. Perinteinen se olikin ja vähän sellainen äijämäinen. Palvelu oli erittäin lämmintä varsinkin pikkubloggaajaa kohtaan ja saimme mahamme täyteen koko perhe. Itselle kotiin Tuliaiseksi olisi voinut ostaa takomotuotteita tai Reissumiehen makeistukun herkkuja, joista jälkimmäisten hypistely sai kieltämättä kuolan valumaan. Valitsin autoevääksi kuitenkin tällä kertaa jäätelön. Sepän Kievarin tiloissa toimii myös Kuoman outlet-myymälä.
EDIT: Sepän Kievari on sulkenut ovensa pysyvästi.

Missä sijaitsee sinun mielestäsi Suomen paras taukopaikka? Vai suositko mieluummin aiemmin postauksessa nimeltä mainittuja ketjupaikkoja?

3 kommenttia