Kotimaa,  Naantali,  Perhematkailu,  Turku,  Yleinen

Kylpylälomalla kotimaassa kolmen sukupolven voimin

Yhteistyössä Sunborn Group ja Visit Naantali

Ollaanpa nyt rehellisiä. Kahden alle 2-vuotiaan lapsen kanssa matkustaminen on rankkaa. Tuntuu että koko ajan täytyy vaihtaa vaippaa, syöttää, nukuttaa, viihdyttää, taltuttaa uhmakohtauksia, pestä pulautusta vaatteilta ja jossain välissä pitäisi itsekin syödä, nukkua ja viihtyä. Onneksi on isovanhemmat, jotka ovat ainakin toistaiseksi lähteneet mielellään kanssamme reissuun. Kaksi lisäparia käsiä tulee tarpeeseen ja kas, yhtäkkiä kaikki viihtyvät niin paljon paremmin.

Minulla on käynyt hyvä tuuri appivanhempieni kohdalla, sillä Henkan vanhemmat ovat niin ihania, että heidän kanssaan reissaa mielellään. Matkustimme yhdessä jo ennen kuin saimme lapsia, joten emme ole todellakaan pyytäneet heitä mukaan matkaamme pelkästään lastenhoitoavuksi. Appivanhempien hyvä seura on aina tervetullutta ja väitän, että kolmen sukupolven voimin reissaaminen on todellinen win-win-win -tilanne, jossa kaikki voittavat. Lapsenlapset saavat viettää aikaa isovanhempiensa kanssa ja toisinpäin, me vanhemmat saamme hieman helpotusta lastenhoitoon ja kaikille annetaan välillä omaa aikaa.

Reissasimme heinäkuun helteiden aikaan kotimaassa kiertäen Naantalia, Turun Ruissaloa ja Hämeenlinnaa. Sisällytimme reissuun kylpylöitä, ravintoloita, lastenkohteita ynnä muuta sellaista jokaiselle jotakin -ajatuksella. Seuraa lista jokaisen sukupolven edustajien reissun parhaista paloista, joista voit napata talteen vinkit sekä lapsiperhelomalle, vauvasta vaariin -lomalle että pariskuntalomallekin, sillä kolmen sukupolven kesken reissatessa myös parisuhteen hoitamiselle on mahdollista varata aikaa.

Lapset:

– Muumimaailma
Ehdoton hitti 2-vuotiaallemme. Siinä meinasi äitikin ihan herkistyä kun näki lapsensa onnesta loistavat silmät ja korviin asti ulottuvan hymyn muumimamman silittäessä pientä poskea.

– Naantalin kylpylä
Täynnä lapsiperheitä, joten kaikkialla oli otettu perheen pienimmät hyvin huomioon. 2-vuotiaamme oli täällä ensimmäistä kertaa uimassa ja nautti niin paljon, että aikuisetkin pitivät kylpylähetkeä yhtenä reissun parhaimmista paloista.

– Yö isossa sängyssä

Ruissalon kylpylän sängyt olivat niin leveät, että molemmat lapset pääsivät vanhempien tai isovanhempien väliin nukkumaan.

– Honkapirtin portaat

2-vuotiaamme tykkää kiipeillä portaissa. Ruissalon Honkapirtistä löytyy isot portaat yläkertaan, jotka oli kiva kävellä ukin kanssa ylös asti.

– Paljaat varpaat nurmikolla
Onhan se ihanaa kun voi potkaista kengät pois jalasta ja juoksennella kesämekossa pitkin vihreää nurmikkoa.

– Huomio muilta asiakkailta
Ruissalon kylpylässä oli niin vähän lapsiperheitä, että lapsemme varastivat siellä kaikkien huomion. Kumpaakin lasta hymyilytti kovasti kun sedät ja tädit tulivat juttelemaan ja kutittelemaan pieniä varpaita.

– Reissussa oleminen on elämys jo itsessään
Hotellihuoneet, omat ravintola-annokset sekä uudet maisemat, leikkipuistot ja kaiken ympärillä olevan ihmetteleminen ovat elämyksiä jo sellaisenaan pienelle lapselle. Vauvakin nautti selvästi uusista äänistä, väreistä ja valoista ympärillään.

Vanhemmat:


– Illallinen Naantalin kylpylän Thai Gardenissa

Ihan kahdestaan. 9 ruokalajia ja 2,5 tuntia. On sanomattakin selvää että nautimme.

– Aamulenkki
Kun muut menivät kylpylöimään, otin vauvan mukaan vaunuihin päiväunille ja lähdin reippaalle aamulenkille. Naantalin kylpylästä keskustaan ja takaisin on juuri sopivan pituinen lenkki reippailla helteisenä päivänä. Rantaa pitkin lenkkeillessä vastaan tulee muutama juoksemaan houkutteleva ylämäki ja vieressä siintävät merimaisemat ovat vertaansa vailla.

– Skumppahetki terassilla
Lapset unille, itkuhälytin mukaan ja skumppalasi kouraan. Ruissalon kylpylän parvekkeella kelpasi viettää rauhallista iltapäivähetkeä Airiston aaltoja katsellen.

– Valmiiseen pöytään syömään

Jos ravintolaruokailu on lapsille elämys, on myös vanhemmille luksusta päästä valmiiseen pöytään niin aamiaiselle, lounaalle kuin illallisellekin. Kännykältä näytettyjen lastenohjelmien ansiosta onnistuimme jopa välillä nauttimaan ruoasta ilman kiireen tuntua.

– Iltakävely auringon laskiessa

Naantali hemmotteli meitä upealla auringonlaskulla, jota ihailimme pienellä iltakävelyllä Naantalin kylpylän edustalla. Isovanhemmat vahtivat nukkuvia lapsia kun me tepastelimme hetken ihan kahdestaan rannalla kaunista maisemaa ihastellen.Isovanhemmat:

– Kylpylöinti
Kukapa ei pitäisi kylpylässä rentoutumisesta. Ruissalon kylpylässä oli paljon eläkeläisiä ja se oli siksi mukavan rauhallinen.

– Honkapirtin lounas
Maistui kaikille. Vanha karjalaistyylinen hirsirakennus lienee monen vanhemman ikäpolven edustajan mielestä kiinnostava.

-Valmiiksi mietitty matkaohjelma
Pyrimme tekemään kaiken mahdollisimman helpoksi isovanhemmille. Minä mietin innokkaana suunnittelijaluonteena matkaohjelman rungon valmiiksi yhdessä Henkan kanssa, jotta isovanhempien ei tarvinnut muuta kuin pakata itsensä ja tavaransa autoon ja seurata perässä.

– Skumppayllätys hotellihuoneessa

Isovanhempien yllättäminen on aina kivaa varsinkin kun heidän hääpäivänsä osui reissumme ajaksi. Tilasimme heille pullon kuohuvaa sen kunniaksi.

– Illallinen kahdestaan
Pitäähän myös isovanhempien saada omaa aikaa ja mikä olisi parempaa kuin oma illallinen hienossa ravintolassa hääpäivän kunniaksi. Tämäkin oli yllätyksemme heille.

– Yhteinen aika lasten ja lastenlasten kanssa
Tästä nauttivat kaikki osapuolet. Niin paljon jopa, että seuraava kolmen sukupolven matka on jo varattuna elokuulle.

Muistathan että voit seurata kaikkia matkojamme reaaliajassa Instagram Storiesin puolella. Sinne tulee paljon myös sellaista materiaalia, joka ei päädy koskaan blogiin asti. Pistähän siis Instagramissa seurantaan tastytravelissimo.

8 kommenttia

 • Jenni / H niin kuin Hausfrau

  Voin samaistua ja allekirjoittaa osaltani tuon toisen kappaleen kokonaan! Lisäkädet, vastuun jakaantuminen ja kaikkien mahdollisuus myös omaan aikaan on jotain sellaista, jota pienten kanssa matkustavat jaksavat muistella vielä myöhemminkin 🙂

  Lohdutuksena tuohon rankkuuteen voin kertoa, että 5- ja 3-vuotiaiden kanssa reissaaminen on jo huomattavasti rennompaa, kun ne voi esimerkiksi jättää keskenään ruokapöytään siksi aikaa, kun itse hakee aamiaisbuffasta ruokaa 🙂

  • Martina

   Niinpä, onni on isovanhemmat, jotka lähtevät kanssamme mielellään reissuun seuraavan kerran jo ensi viikolla. 🙂

   Huh, kiitos lohdutuksen sanoista. Olenkin miettinyt milloin tilanne helpottaa yhtään. Tiedän että homma pahenee hetkellisesti kun 2-vuotiaan uhma iskee kunnolla päälle ja melkein puolivuotias alkaa liikkua. Sitten ollaankin hetki pulassa, mutta onneksi(?) aika kulkee vauhdilla ja pian lapset ovat jo niin isoja, että heidät voi jättää hetkeksi pöytään keskenään. Vielä toistaiseksi se on ihan absurdi ajatus, josta seuraisi vaan täystuho ja katastrofi.

 • Sandra

  Ihana lukea, että teillä oli kaikille sukupolville onnistunut loma. Se ei aina ole ihan itsestäänselvyys, että löytyy sopivaa tekemistä kaikille.

  Olen salaisesti aika iloinen, että siskollani on nyt 2-vuotias poika, jonka voin varmaan jo ensi kesänä viedä Muumimaailmaan. Itse olen meinaan halunnut kovasti mennä sinne sitten lapsuuden, mutta vielä ei ole ollut ”tekosyytä” 🙂

  • Martina

   Minustakin on ihanaa että reissumme oli onnistunut. Se olisi voinut olla myös kaikkea muuta ja vähän minua jännittikin etukäteen mitä siitä tulee. Ei lasten kanssa reissaaminen nytkään ollut mikään maailman rentouttavin kokemus, mutta ihana silti ja parasta oli kun lapset saivat uusia kokemuksia.

   Muumimaailma on ihan paras! Muistelemme sitä koko porukalla edelleen. Se taisi olla kaikkien matkan kohokohta. 🙂

 • Virpi/Hätälasku matkablogi

  Naantali on ihana paikka! Ja aivan mahtavaa reissata kolmen sukupolven kesken, minäkin joskus sellaisilla reissuilla ollut. 🙂 Varmasti myös elokuun reissusta tulee ikimuistoinen.

  • Martina

   Naantali on ihan huippu! En ymmärrä miksen ole aiemmin suunnannut sinne. Toivottavasti myös seuraavasta matkasta tulee onnistunut. Lähdemme reissuun jo ylihuomenna. 🙂