Kotimaa,  Ulkomaat,  Yleinen

Kauneimmat auringonlaskut

Tarkistan aina ennen matkalle lähtöä mihin aikaan matkakohteessa laskee aurinko. Se jos jokin on tärkeä tieto kaltaiselleni auringonlaskufanille. Sen mukaan saatetaan tehdä jopa pöytävarauksia illalliselle ja aikatauluttaa myös muuta ohjelmaa, jos ylipäätään teemme niin tarkkoja suunnitelmia. Auringonlaskun ihailulle on joka tapauksessa pyhitettävä ainakin yksi reissuilta.

Olemme päässeet onneksemme nauttimaan useasta kauniista auringonlaskusta sekä reissuillamme että toisinaan ihan tässä kotikulmillakin. Suurin osa niistä on tallentunut myös kameran muistikortille. Innostuin keräämään parhaat palat tähän postaukseen, sillä auringonlaskuja ei vaan voi fiilistellä liikaa.


Radda in Chianti

Kauniita auringonlaskuja ei voi mitenkään laittaa parhausjärjestykseen, mutta sen verran voin kuitenkin sanoa, että tämä auringonlasku Radda in Chiantissa keskellä Toscanan kumpuilevia maisemia on ollut yksi upeimmista koskaan. Samasta paikasta on otettu myös postauksen ylin kuva.


Miami

Miamin taakse laskeva aurinko kuvattuna merellä seilaavalta Karibian risteilyalukselta on ollut myös yksi mieleenpainuvimmista näyistä ikinä. Kuva ei tee mitenkään oikeuksia sille miten uskomattoman kaunis näky oli. Kaupungin siluetti horisontissa teki auringonlaskusta todella erityisen.


Itämeri

Auringonlaskuissa merellä on taikaa. Tämä pilvien koristama auringonlasku on kuvattu Itämerellä Finnlinesin aluksen kyydissä, kun suuntasimme koko perheen voimin Saksaan. Reissu ei olisi voinut paljon paremmin alkaa. Istuimme sviitin leveillä ikkunalaudoilla ja nautimme tästä näystä. Kyllä siinä stressaantuneemmankin äiti-ihmisen mieli lepäsi.


Firenze

Joskus kannattaa katsoa toiseenkin suuntaan kuin vaan sinne, minne mollukka laskeutuu. Firenzessä Terrazza Brunelleschin kattoterassilla katsoimme pitkään horisonttiin laskevaa aurinkoa kun tulin katsoneeksi taaksepäin. Duomo ja sitä ympäröivä taivas olivat saaneet ylleen kauniit pastelliset sävyt. Näky oli niin upea, että jouduin hetken haukkomaan henkeä kunnes sain sanottua Henkallekin, että katsopa välillä tähänkin suuntaan.


Järvenpää

Aina ei tarvitse matkustaa kauas nauttiakseen upeista auringonlaskuista. Tämä loimuava taivas on kuvattu kotimatkallamme huristaessamme lähellä asuvien Henkan vanhempien luota kotiin eräänä ihan tavallisena iltana, joka päätti ilahduttaa ulkona liikkujia näin kauniilla auringonlaskulla. Nämä värit loimusivat taivaalla vain hetken ja sitten olikin jo pimeää.


Lido di Camaiore

Jos Radda in Chiantissa Toscanan maaseudulla oli upea auringonlasku niin ei tämä Toscanan rannikolla Lido di Camaioressa kuvattu auringonlaskukaan sille paljon kalpene. Kuva ei tee tässäkään riittävästi oikeutta sille, miten kaunis näky meitä odotti kun kävelimme meren päälle ulottuvan laiturin päähän, mutta voinette kuvitella mikä värien ilotulitus meren yllä loisti taivaan toistaessa vuorotellen lähes kaikki sateenkaaren värit.


Lissabon

Lissabon on näköalapaikkojen luvattu kaupunki ja mekin nautiskelimme lähes joka ilta auringonlaskusta jollakin kaupungin näköalapaikoista. Gracan kukkulan näköalapaikka oli lempparimme ja siellä näytti tältä.


Savonlinna

Suomen kesä, Saimaa ja auringonlasku. Elokuinen ilta Savonlinnassa oli upea ja jäi mieleen yhtenä kotimaan kauneimmista auringonlaskuista ikinä.


Cinque Terre

Cinque Terre on jo itsessään yksi kauneimmista ja kuvauksellisimmista paikoista, joissa olen käynyt. Lisätään siihen vielä auringonlasku niin häämatkamme ei olisi voinut kovin paljon upeampia puitteita enää saavuttaa.


Tampere

Tätä auringonlaskua en ollut todistamassa itse, sillä Tampereen blogimatka kesäkuussa 2017 jäi osaltani yllättäen väliin kahden viivan ilmestyttyä raskaustestiin. Niinpä Henkka edusti Tampereella blogiamme ja pääsi nauttimaan muun muassa näin upeasta näystä.


Braubach

Moselin ja Reinin varrelta löytyy Saksan kauneimmat maisemat. Näin voisin väittää, vaikken olekaan reissannut vielä juuri muualla Saksassa. Braubachissa tummat pilvet tulivat tervehtimään laskevaa aurinkoa kun nukutin pikkubloggaajaa kävelemällä rantabulevardia pitkin. Otin hätäisesti kännykkäkameralla kuvan ja sain taltioitua kauniin taivaan olosuhteisiin nähden ihan onnistuneesti.


Helsinki-Vantaa

Tämäkin kuva on otettu kännykkäkameralla kun kurvasimme eräällä shoppailureissulla hetken mielijohteesta lentokentän viereisille kallioille katsomaan laskeutuvia lentokoneita. Tuo paikka on muuten yksi ensimmäisiä paikkoja, joissa kävimme Henkan kanssa treffeillämme silloin kun olimme vasta juuri tutustuneet toisiimme.

Naantali

Se oli pieni kaunis hetki Naantalin kylpylän edustalla. Olimme nauttineet Henkan kanssa illallisen kahdestaan kylpylän Thai Garden -ravintolassa ja kävimme sulattelemassa sitä pienellä iltakävelyllä rannalla. Helteisen kesäpäivän ilta oli yhä trooppisen lämmin ja meri houkutteli ihmisiä iltauinnille. Maisema värjäytyi keltaiseksi kun aurinko laski kohti horisonttia. Oli vaikea uskoa olevansa Suomessa, sillä tuntui ihan etelänlomalta.

Missä sinä olet nähnyt upeimman auringonlaskun?

8 kommenttia

  • Martina

   Kiitos! Totta, auringonnousut ovat vähintään yhtä upeita, mutta niissä on se ongelma, että ne nähdäkseen pitää nousta tosi aikaisin ylös. 😀

 • Piyya

  Oi mitä kuvia !
  Firenzen ja Naantalin auringonlaskunne sai sydämeni hypähtämään toisenkin kerran.
  Minun sykähdyttävin auringonlasku on ollut Marokossa, hehkuvan oranssina !

 • Sanni

  Huikeita kuvia ja tunnelmia! Meidän reissuilla kanssa fiilistellään; Nizzassa kiivettiin huoneistohotellin katolle katsomaan auringonlaskua ja sen jälkeistä valomerta, joka kaupungilta heijastui. Kilpisjärvellä eräänä juhannusiltana, kun aurinko ei laskenut, hiipi vain Saanatunturin yli ja jatkoi paistamista. Norjassa, Pykeijan rannalla, heinäkuussa lämmintä nippanappa +15, viileä tuuli mereltä ja upea auringonlasku, Kolilla, kun aurinko laski kesäyönä vain hetkeksi ja sen jälkeen nouseva aurinko värjäsi koko kansallismaiseman heleillä väreillään. Onhan noita, myös ihan kotinurkilla: erämaajärvellä, kun yövyttiin teltassa, eikä meinattu malttaa nukkua, kun piti vahtia laskevaa aurinkoa, hyttysistä välittämättä!

  • Martina

   Voi miten ihania auringonlaskumuistoja sinullakin. Nizzan auringonlasku on varmasti ollut upea. Mekin todistimme sellaista tyttöjen reissullamme, mutta olimme harmiksemme juuri parhaan värishown aikaan täpötäydessä bussissa, jossa ei pystynyt niin antaumuksella nauttimaan auringonlaskun kauneudesta.