Kööpenhamina,  Tanska,  Ulkomaat,  Yleinen

Paté Paté, Kööpenhamina

Tämä voisi olla kantapaikkani jos asuisin Kööpenhaminassa. Mutkaton ravintola, johon on helppo poiketa lounaalle, illalliselle tai vaan lasilliselle baaritiskin päähän. Tunnelma on rento ja mukava, ruoka hyvää sekä sopivan yksinkertaista ja sisustus on samaan aikaan rouhea ja siisti. Täällä on mukava olla.

Me astelimme Paté Patén ovista sisään ensimmäisen kerran ennen Gorillassa nauttimaamme illallista. Mari siellä jo odottelikin viinilasin kanssa ja mekin tilasimme aperitiiviksi lasilliset Kungfu Girliä. Jutustelimme viinilasillisten verran kunnes jatkoimme matkaa lähes naapurista löytyvään Gorillaan.

Paté Patékin sijaitsee siis Teurastamon eli Kodbyenin alueella, jonne tuntuu keskittyneen lähes kaikki Köpiksen ravintolamaailman helmet. Täällä on hyvä ihmisen ruokailla ja lämpimämpinä vuodenaikoina alueen terassit lienevät täynnä iloista väkeä. Tänne on ehkä päästävä uudelleen kesällä.

Ennen kun iltalentomme lähti kohti kotia, halusimme syödä kaupungilla vielä kunnon lounaan. Tai myöhäisen lounaan, olihan iltapäivä jo pitkällä kun vatsamme alkoi kurnia. Huomasin että kaupungissa miehensä kanssa pyörivä Mari oli käynyt syömässä Paté Patéssa ja kysyin, kannattaako paikan sapuskoja maistaa. Kannattaa kuulemma. Sain jopa listan parhaista ruokalajeista. Siispä Paté Patéen!

Lounasaika oli jo ohi, mutta suppeammalta listalta sai ruokia koko pöydän täyteen. Jaettavissa kipoissa oli ostereita, lohta, tartaria, lihapullia, punajuurta sekä paikan herkullista leipää. Minä olin oikeasti tässä kohtaa todella nälkäinen ja ahmin ruokia hyvällä ruokahalulla vielä silloinkin, kun Henkalla alkoi olla vatsa täynnä. Kerrankin näin päin.

Kaikki annokset olivat herkullisia, viini hyvää ja palvelu tuttavallisen mukavaa. Osterit olivat raikkaan meren makuisia ja alan pitää kyseisistä limalöllöistä yhä enemmän ja enemmän sitä mukaa kun niitä syön. Tartar oli myös todella hyvää, samoin lohi. Lihapullat täyttivät viimeisetkin kolot vatsassa ja punajuuri toimii aina. Oikein herkullinen ateria, suosittelen!

Haikein mielin hyvästelin Paté Patén, Teurastamon alueen ja koko Kööpenhaminan. Talvisesta synkkyydestä huolimatta kaupunki sai minut otteeseensa ja yllätyin suuresti sen upeasta ruokatarjonnasta, rennosta tunnelmasta ja siitä, että kaikilla kaupungin miehillä rehottaa kunnon parta.

Voin vain kuvitella miten ihana kaupunki on kesäisin. Onneksi Kööpenhaminaan on niin lyhyt matka Helsingistä, että kaupungissa vierailu on suhteellisen helppo toteuttaa uudestaan. Näemme siis vielä, Kööpenhamina!

Kommentit pois päältä artikkelissa Paté Paté, Kööpenhamina