Kööpenhamina,  Tanska,  Ulkomaat,  Yleinen

Mother, Kööpenhamina

Vielä olisi jäljellä yksi ravintolavinkki Kööpenhaminan Kodbyenin eli Teurastamon (engl. Meatpacking District) alueelle. Täällähän sijaitsevat jo aiemmin esittelemäni Gorilla, Paté Paté sekä myös I’m A Kombo. Nyt esittelen vielä yhden helmen nimeltä Mother. Motheriin suuntasimme heti Köpikseen saavuttuamme ja nautimme siellä isolla ruokabloggaajaporukalla maittavan lounaan.

Motherin sisustus on valoisa ja luonnonläheinen. Pöydissä on basilikaruukkuja, sisustuksessa kiemurtelee isoja oksia ja avokeittiön puuhia voi seurata helposti. Terassikin näytti mukavalta, mutta me emme helmikuun alun säässä siihen istahtaneet, vaan suuntasimme ravintolan perälle pitkän pöydän ääreen ruokailemaan.

Alkuun maistelimme kullanrapeita risottopalloja sekä todella maukkaita oliiveja, joissa maistui ihanan tymäkästi valkosipuli. Vaikuttaa lupaavalta tähän asti kun viinikin maistui hyvälle. Laulaa hoilotimme myös syntymäpäiväsankarille laulun skumpan kera ja se kuulosti varsin kauniilta se. Anteeksi vaan kanssaruokailijat.

Pääruoaksi söimme Henkan kanssa puoliksi päivän kana-annoksen sekä juustoisen salaatin. Salaatti oli ihana. Olisin voinut syödä juustoa enemmänkin, vaikka toki tämä kasa oli ihan riittävä yhteen annokseen. Taleggio oli vaan niin herkullista että juustofani vallan innostui. Myös muut salaatin ainekset toimivat hyvin, joten tämä on suosittelemisen arvoinen annos. Kana sen sijaan jäi hieman pliisuksi.

Motherista saa myös pizzaa ja naapurin pizza näytti kieltämättä todella herkulliselta. Ensi kerralla maistan sitä ja jätän kanan väliin. Alkuruokia voisin maistella vielä lisää risottopallojen ja oliivien lisäksi, sillä ne olivat minulle lounaan kirkkainta kärkeä yhdessä sen salaatissa olleen sulaneen Taleggio-juuston kera.

Mukava paikka oli tämäkin ja jäin miettimään mitä kaikkea ihanaa minulta jäi vielä kokeilematta. Tällä reissulla nimittäin kaikki kokeilemamme ravintolat olivat kerrassaan huikeita. Kööpenhaminaan jos jonnekin kannattaa lähteä ruokamatkalle! Niin tehdessänne, ottakaa minut mukaan!

Kommentit pois päältä artikkelissa Mother, Kööpenhamina