Kasvisruoat,  Reseptit,  Salaatit,  Yleinen

Paahdettu vuohenjuustosalaatti

Törmäsin tähän reseptiin Kaikki äitini reseptit -blogissa ja paahdettu vuohenjuustosalaatti kummitteli siitä lähtien mielessäni, kunnes eräänä lauantai-iltana päätimme tehdä sitä illalliseksi. Se oli hyvä päätös. Salaatti oli juuri niin hyvää kuin miltä se kuulostikin. Ellei peräti parempaa.

Paahdetut punajuuret maistuivat ihanalta vuohenjuuston kanssa, olkoonkin että meillä oli tuollaista vääränlaista vuohenjuustoa. Parasta olisi jos saisi ison kiekon kunnon vuohenjuustoa (samanlaista kuin Nannalla oli), mutta kyllä tämä mössöjuustokin kelpasi. Hunajan määrän kanssa ei muuten kannata säästellä! Se täydentää makupaletin upeasti.

Paahdettu vuohenjuustosalaatti

– erilaisia salaatteja (meillä oli rucolaa, vuonankaalia ja pinaattia)
– punajuurta
– vuohenjuustoa
– pekaanipähkinöitä
– hunajaa
– öljyä
– balsamicoa
– suolaa ja pippuria

Pese punajuuret, pilko ne ja paahda niitä uunissa tai pannulla. Me pistimme punajuuret paahtumaan uuniin pirskoteltuamme niiden päälle ensin hieman öljyä ja maustettuamme ne suolalla sekä pippurilla.

Paista vuohenjuusto pannulla. Kätevästi se käy leivinpaperin läpi. Paahda myös pähkinät kuivalla pannulla. Varo polttamasta niitä.

Kokoa salaatti ja mausta se balsamicolla sekä hyvällä oliiviöljyllä. Viimeistele hunajalla, jota kannattaa tähdätä ainakin vuohenjuustoon ja punajuuriin.

Yksi kommentti

  • Tape

    Ihanan herkullinen aamiainen, ja niin kauniisti katettu. Kyllä maistuisi minullekin. Pitäisikin panostaa enemmän aamiaiseen ja houkuttelevaan esillepanoon. Hemmottelisi itseään ja nauttisi aamiaisen rauhassa, ainakin viikonloppuisin. Ehkä nyt Pääsiäisenä …… 🙂