Kasvisruoat,  Lisukkeet,  Yleinen

Paahdettu parsakaali – Helppo kasvislisuke

Helpoille kasvislisukkeille on aina tarvetta, eikö? Me valmistimme eräänä päivänä naudanpihvin ja lohkoperunoiden kaveriksi paahdettua parsakaalia, joka maustettiin valkosipulilla ja sitruunalla. Lopputulos oli niin herkullinen, että olisin voinut napsia parsakaaleja kuin sipsejä.

Itseasiassa paahdetut parsakaalit toivat hieman mieleen lehtikaalisipsit, etenkin kun parsakaalien antoi hieman kärähtää uunissa. Rapeaksi paahtuneet parsakaalit voi viimeistellä halutessaan parmesaanilla, mutta hyvältä ne maistuvat ilman juustoakin. Kovin kauniilla ulkonäöllä tätä lisuketta ei sen sijaan ole siunattu, mutta makuhan on tärkeintä.

parsakaalilisuke-2

Paahdettu parsakaali

4 annosta

  – parsakaali
  – yksikyntinen valkosipuli
  – puolikkaan sitruunan mehu
  – öljyä
  – suolaa ja pippuria
  (- parmesaania)

Huuhtele parsakaali ja pilko se pienemmiksi paloiksi. Pilko myös valkosipuli pienemmäksi silpuksi. Sekoita kulhossa keskenään parsakaali, valkosipuli, sitruunamehu sekä reilu loraus öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Jos sinulla on aikaa, voit antaa parsakaalin maustua hetken jääkaapissa tai kippaa parsakaalit suoraan uunipellille ja paahda 175-200 -asteisessa uunissa 15-20 minuuttia eli kunnes kaalit ovat pehmenneet ja ruskettuneet sopivasti. Minä tykkään aika kärähtäneestä, joten annoin parsakaalien olla uunissa hieman pidempään.

Viimeistele parsakaalilisuke halutessasi parmesaaniraasteella tai vuolemalla parmesaanista lastuja parsakaalin sekaan. Parmesaaniraasteen voi lisätä myös jo ennen uunia niin että se sulaa parsakaalien pinnalle. Tai voit olla kokonaan ilman parmesaaniakin, ei parsakaalilisuke sitä välttämättä kaipaa.

parsakaalilisuke-1

Kommentit pois päältä artikkelissa Paahdettu parsakaali – Helppo kasvislisuke