Karibia,  Karibian risteily,  Ulkomaat,  Yleinen

Muistoja Karibialta

Ne ovat edelleen yhdet elämäni parhaista viikoista. Muistan vieläkin sen suunnitteluun kuuluneen jännityksen, juonittelut siitä miten saisimme yllätyksen onnistumaan, viikkojen, päivien ja tuntien laskemisen sekä sen aamuyön, kun hiippailimme hiljaa herättämään matkakumppaneitamme. Letkeä lomamusiikki pärähti soimaan ja yllätys oli vihdoin paljastunut enemmän kuin onnistuneesti!

Ensin muutama päivä Miami Beachin lämmössä. Oli aurinkoa, palaneita olkapäitä ja nenänpäitä, alligaattorisafari, trooppinen sadekuuro, hienoja autoja, iloisia hymyjä ja rentoa oleskelua. Aamulenkki Miami Beachilla kuului koko loman parhaisiin muistoihin ja auringon lämpö iholla tuntui mahtavalta pitkän talven jälkeen. Nautin siitä täysin siemauksin aurinkotuolissa makoillessani.

Miamin jälkeen yllätimme matkaseurueemme vielä kerran kun suuntasimme kohti satamassa odottavia risteilyaluksia. Kihisin innosta ja jännityksestä ojentaessani yllätetyille matkakumppaneillemme lapun, joka paljasti meidän suuntaavaan Karibian risteilylle. Niitä ilmeitä, reaktioita ja epäuskoista hämmästelyä en unohda ikinä. Rakkaiden ihmisten yllättäminen on parasta mitä tiedän.

Olimme kaikki kuin unessa seuraavat päivät kun tutustuimme risteilyalukseemme. Matkaseurueemme hokemaksi muodostui ”On tää niin luksusta” kun ihmettelimme miten kaikki oli niin viimeisen päälle. Meitä varten.

Palvelu pelasi moitteettomasti, puitteet olivat hulppeat ja joka aamu astuimme satamaan uudella saarella. Sellaisella, jolla paistoi aurinko, palmut huojuivat tuulessa, kuunneltiin letkeitä Karibian rytmejä ja meri kimmelsi turkoosina. Se oli yhtä paratiisia päivä toisensa jälkeen.

Lopulta senkin loman oli loputtava, mutta mieleen siitä jäivät aivan ihanat muistot, joita muistelen näin vuosi loman jälkeenkin hymyssä suin ja melkoisella haikeudella. Ei ole ensimmäinen kerta kun totean haluavani elää ne viikot yhä uudelleen ja uudelleen.

Niin, siitä on nyt jo vuosi kun veimme Henkan vanhemmat yllätysten lomalle Karibialle. Rusketusrajat ovat haalistuneet jo aikoja sitten, aurinkorasvan tuoksu haihtunut iholta ja hiekka pesty bikineistä viimeistä murua myöten. Vaan muistoja ei voi viedä pois kukaan. Tänään kaivoin ne taas esiin mielen syövereistä ja viivähdin niissä pitkän hetken.

Lopuksi katsoin vielä vasemmassa nimettömässäni kimmeltävää sormusta. Sekin muistuttaa minua Karibiasta. Siellä tähtitaivaan alla me menimme kihloihin. Ikimuistoinen reissu todellakin. Tiedän ettei samanlaista matkaa voi koskaan enää olla, mutta tiedän myös, että hienoja hetkiä on edessä vielä monia. Suljen muistojen arkun taas hetkeksi ja katson eteenpäin. Aivan kuin hiuksissa tuoksuisi vielä meriveden suola.Tämä blogikirjoitus on osa joka kuukauden ensimmäisenä torstaina järjestettävää Instagram Travel Thursday –tempausta, jonka järkkääjinä Suomessa toimivat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Veera Bianca.

Meidät löydät Instagramista nimellä keltaisessakeittiossa

20 kommenttia

 • Kthetraveller

  Ah ja voih. Niin kuin Matkoilla-blogiin kommentoinkin, ihan harmittaa ettei ole vielä varattuna lämpimien vesien risteilyä. Nämä teidän kuvat ei auta asiaa yhtään!

  • Martina

   No älä, mullakin on niin hillitön matka- ja etenkin risteilykuume kun innostuin selailemaan vanhoja Karibia-postauksia tätä juttua tehdessä. Vuosi sitten me oltiin tosiaan lentokoneessa matkalla lämpimään. Nyt elän tylsää arkea harmaassa Suomessa. Ei paljon naurata.

 • Hanne

  Ihana kirjoitus! Katsoin juuri laskurista ja meidän Karibian risteilymme lähenee..107 päivää!!
  Mä niiiiiin odotan:)

  • Martina

   Koti on vielä sen verran keskeneräinen, vaikka siellä jo asummekin, ettei kotipostausta ole vähään aikaan tiedossa. Enkä itse asiassa ole aivan varma haluammeko edes esitellä kotiamme täällä, ainakaan kovin perinpohjaisesti. Pieniä palasia kodistamme päivitämme kuitenkin jo nyt Instagramiimme. Seuraatko meitä jo siellä? Instagram-tilimme nimi on keltaisessakeittiossa.

 • Jael

  Hienot kuvat:) Voin ihan kuvitella että kaipaat noihin maisemiin., Miamiin kaipaan välillä;olihan se kuitenkin asuinkaupunkini jonkun aikaa,ja Karibiallekin,sillä Venezuelan rannikko-osa on Karibiaa.

  • Martina

   Kaipaus aurinkoisiin maisemiin on kieltämättä kova etenkin näin talven jäljiltä. Veikkaanpa että Karibialle ja Miamiinkin on vielä pakko palata.

  • Martina

   Lisko sopi hienosti maisemaan. 🙂 Kuvattiin sitä vaikka kuinka kauan, oli niin ihmeellisen näköinen suomalaisten turistien silmään tuollainen turkoosi otus.

  • Martina

   Kiitos! Ihan vähän kieltämättä haaveilin tänäänkin aamulenkillä Miamin hiekkarannasta. Pimeällä asvalttitiellä huomioliivi päällä hölköttely ei ole ihan yhtä kivaa kuin aamun aloittaminen rannalla juosten.

 • alex

  Hieno ja tunnetta täynnä oleva postaus – niin kuvien kuin tekstinkin osalta.
  Muistot matkoilta säilyvät aina mielessä vaikka kuvat haalistuisivat tai katoaisivat bittiavaruuteen.

  • Martina

   Kiitos! Muistoja ei onneksi voi kukaan viedä pois. Niiden avulla voi aina palata ihaniin hetkiin, joita tällä lomalla oli ihan hirveän paljon.

  • Martina

   Kiitos! Yllätysten juoniminen on niin hauskaa! Kuten myös häiden suunnittelu. Ollaan kohta oltu vuosi kihloissa ja häitä tanssitaan toukokuussa. Karibia tulee aivan varmasti näkymään jotenkin häissämme, vaikkei varsinaisista teemahäistä olekaan kyse.