Karibia,  Karibian risteily,  St Martin,  Ulkomaat,  Yleinen

Maho Beach, St Martin

St Martin oli maaliskuisen Karibian risteilymme saarista ensimmäinen, jolla me olimme Henkan kanssa jo käyneet. Toinen tutuista saarista oli St Thomas, jolla vierailimme heti seuraavana päivänä. St Martin oli myös saari, jota odotin ehkä eniten. Sijaitseehan siellä maailman paras ranta Maho Beach, joka oli ensimmäisen Karibian risteilymme innoittaja, ja johon ihastuin jo viime reissulla ihan päätäpahkaa.

Lentokonerannaksikin kutsuttu Maho Beach sijaitsee Princess Juliana Airportin päässä St Martinin hollantilaisella puolella saaren länsiosassa. Sinne on Philipsburgista noin puolen tunnin automatka ruuhkasta riippuen ja sinne lähtee edullisia kimppatakseja sataman edustalta.

Sinä päivänä kun me olimme St Martinilla, oli saaren satamassa peräti kolme muutakin risteilyalusta. Ainakin. Saari oli siis tosi täynnä turisteja ja se näkyi Maho Beachillakin. Siinä missä saimme viimeksi istuskella pienehköllä rannalla kaikessa rauhassa, saimme nyt oikein etsimällä etsiä paikkaa, johon mahdumme levittämään rantapyyhkeemme. Ja silti saimme hiekkaa päällemme ohikulkevien ihmisten jaloista. Ihmisiä oli aivan valtavasti.

Ihmispaljoutta ei pidä kuitenkaan hätkähtää, sillä suurin osa odottaa päivän jumbojettiä ja lähtee pois kun se on laskeutunut kentälle. Viimeistään siinä vaiheessa kun jumbo nousee ilmaan parin tunnin päästä saapumisestaan ja lentää pois saarelta, lähtevät innokkaimmatkin lentokonebongarit pois rannalta. Ja sitä paitsi se miten tungokseen suhtautuu on asennekysymys. Älä tee siitä ongelmaa niin viihdyt aivan mainiosti. Sitä paitsi joukossa tunnelma tiivistyy ja on hauska ihmetellä yli lentäviä koneita muiden yhtä hämillään olevien turistien kanssa. Ihmiset hurraavat ja taputtavat. Kaikilla on hauskaa ja sopu sijaa antaa.

Ja tosiaan rannalla voi olla hiljaisempaakin jos saarella on vähemmän risteilyaluksia. Viimeksi meidän paatin lisäksi St Martinilla taisi olla vain yksi toinen risteilyalus ja Maho Beachilla oli paljon väljempää.

Vaikka olin käynyt jo kerran aikaisemminkin Maho Beachilla ihmettelemässä yli lentäviä lentokoneita, oli kokemus jälleen kerran aivan huikea. Yläpuolella jylisevä lentokone on upea näky. Se on vaikuttava, jopa vähän pelottavakin. Toisinaan näyttää kuin lentäjälle olisi sattunut virhe, ja lentokone törmääkin suoraan rantaan.

Lähtevien lentokoneiden seuraaminen on yhtä hauskaa kuin yli menevien koneiden ihmettely. Tai oikeastaan rannalla olevien ihmisten seuraaminen koneen lähtiessä kiitoradalle on hauskaa. Aina siellä on muutama hullu tai tietämätön, jotka eivät osaa aavistaa mihin hiekkapuhallukseen he joutuvat kun lentäjä huudattaa koneen moottoreita aivan rannan vieressä. Siellä lentää hattua, pyyhettä ja ihmistä mereen ja sivustaseuraajat nauravat katketakseen. Reilu meininki.

Tällä kertaa testasimme myös rannan päädystä löytyvän Sunset Barin ruokia. Paikan juomatarjoilu oli todettu hyväksi jo edellisellä reissulla ja tälläkin kertaa nappasimme kaljaämpärin jaettavaksi sekä hauskat paikalliset juomat iltapäivän virvokkeeksi. Herkuttelimme myös suussasulavilla ribseillä ja suorastaan hämmennyimme siitä miten herkullisia ne olivat. Ajattelimme, että paikka on muutenkin niin suosittu, ettei heidän tarvitsisi panostaa ruokaan, mutta hitto, ribsit olivat tosi maukkaita! Hyvä niin.

Maho Beachilla hujahti jälleen kerran koko päivä. Aika kuluu kuin siivillä kun koko ajan on jotain hauskaa seurattavaa. Yritin lukea hetken kirjaa, mutten millään malttanut kun ylitse lensi koko ajan lentokoneita. Ja jos ei lentänyt, piti niitä yrittää bongata taivaalta. Kuka näkee seuraavan koneen ensimmäisenä? Ja milloin se jumbojetti tulee? Sitä ei kannata missata.

Maho Beachillä kannattaa ehdottomasti käydä mikäli olet lähelläkään St Martinin saarta. Huikeampaa kokemusta saa hakea. Maho Beach on ehdottomasti lempirantani koko maailmassa, enkä saanut siitä vieläkään tarpeeksi, vaan lentokonerannalle on päästävä aina vaan uudestaan. Koska lähdetään taas?

0 kommenttia

 • Maarit Johanna

  Tuo on minun bucketlistalla! Olisin niin halunnut St. Maartenille jos sen olisi voinut varata Aruban tilalta ja ihan vain Maho Beachin takia 😀 Vaikka en lentämistä rakastakaan niin lentobongailu on avian huippua ^^

  • Martina

   Maho Beachille kannattaa ehdottomasti mennä käymään! Se on ihan huikea paikka, eikä tunnelma välity mitenkään oikein kuvien ja tekstin välityksellä. Paikka täytyy kokea itse. Me ollaan tosiaan käyty lentokonerannalla jo kaksi kertaa ja vielä pitäisi päästä kolmannenkin kerran. Haaveissa olisi nähdä ranta myös illalla auringon laskiessa. Ehkä joskus täytyy siis yöpyä St Martinilla ja tutustua saaren muuhunkin tarjontaan. Risteilyillä sitä vaan suuntaa suoraan Maho Beachille, on siellä koko päivän ja lähtee vastahakoisesti vasta viime tipassa takaisin laivaan.

 • lena

  Mä olen halunnut tuonne saarelle ja nimenomaan Maho Beachille niin kauan kun muistan… taisin löytää interetistä joskus 2000-luvun alussa kuvan tuolta ja siitä lähtien se on ollut listalla. Upeita kuvia 🙂

  • Martina

   Mekin törmättiin Maho Beachiin netissä ihan sattumalta ja siitä se ajatus sitten lähti. Eka Karibian risteily oli tosiaan suurelta osin Maho Beachin ansiota ja nyt kun veimme appivanhempani reissuun, oli heillekin pakko näyttää maailman paras ranta. Eikä haitannut että pääsimme itsekin taas bongaamaan lentokoneita. En vaan saa Maho Beachista tarpeekseni. Voisin varmaan asua siellä (ai mikä lentomelu? :D).

 • Katariina

  Maho Beach on tosiaan kokemisen arvoinen paikka! Siihenkin tutustuin aikanaan tämän blogin ansiosta ja siitä se ajatus täällä sitten lähti..Odotin saarivierailua kuin kuuta nousevaa ja kuinkas sitten kävikään Beachilla, eilisillan gin tonicit alkoivat pyöriä päässä ja loman ainoa darrapäivä oli valmis!! Siellä sitten makasin kamerat ladattuina aurinkopedillä (mentiin heti aamulla niin saatiin viimeiset tuolit ruuhkaisella rannalla) ja mietin että pitikö sitä tänne asti tulla kärsimään kankkusesta voi ei…Hädin tuskin jaksoin nousta kuvaamaan lähestyviä koneita mutta onneksi mies oli paremmassa kunnossa ja sai ihan hyviä otoksia. Pari tuntia kunto kesti maata auringossa mutta sitten oli pakko luovuttaa ja palata risteilijälle. Siellä se olokin sitten parani kylmällä valkoviinillä mutta sellainen fiilis jäi että Maholle on palattava vielä testaamaan ne rantabaarin drinkit jotka nyt jäi tilaamatta. Mietin muuten että saatoimme hyvinkin olla tuolla beachilla jopa samana päivänä kun silloin oli myös tosi paljon risteilijöitä satamassa kun olimme ja sää oli kuvien perusteella myös osittain pilvinen. Teidän risteilyllä on muuten ollut tosi paljon saarivierailuja ja kivanoloisia paikkoja, olen saanut niistä taas hyviä vinkkejä tulevaa unelmalomaa ajatellen (sitten joskus), kiitos niistä! Ja oikein lämpöistä Suomen kesää täältä Satakunnasta 🙂

  • Martina

   Voi ei miten huono tuuri! Sun olisi pitänyt ottaa sitä kylmää valkoviiniä jo Maho Beachillä. 🙂 Hyvä että mies oli kuitenkin paremmassa kunnossa ja ainahan Maho Beachille voi palata uudestaankin. 🙂 Ja hyvä tuuri että saitte aurinkopedit. Olisi ollut tylsä maata hiekalla krapulassa ja ottaa vastaan ohikulkevien ihmisten jaloista lentäviä hiekkasuihkuja.

   Niin ja totta muuten, oltiinkohan paikalla samana päivänä..? Me oltiin siellä muistaakseni tiistaina 18.3. Olispa ollut hauska törmätä! Mä olisin kantanut sulle sitä viiniä tai jonkun jäisen cocktailin ja pakottanut ehkä mereen virkistymään. En tosin uskaltanut itsekään niihin aaltoihin kun mielessä oli vielä edelliskerran rantahiekassa pyörimiset, kun aalto vei jalat alta. Se oli hauskaa, mutta tavallaan myös vähän pelottavaa. Siinä olisi nimittäin voinut sattuakin. Ihan hullu ranta, kaikilla tavoilla. 😀

   Kiva jos olet saanut vinkkejä tulevaa unelmalomaa ajatellen. Toivottavasti se koittaa pian. Sitä odotellessa oikein lämpöistä ja ihanaa kesää sinullekin Katariina. 🙂

 • tatjaana

  Miten niin maailman paras ranta? Eikö lentokoneiden aiheuttama meteli ja haju? haittaa? Käypä Kuubassa rannalla, siellä ei ole meteliä, sinne haluaisin.

 • Kesämurmeli

  Minä olen viettänyt viikon Maho beachillä, joissain kuvissa näkyvässä Sonesta Maho beach -hotellissa. Tuo lentsikkaranta oli myös hotellin ranta, joten melko monta konetta ehdimme viikossa bongata 😀 tuolloin ei ollut high season, emmekä nähneet hotellin parvekkeelta kuin yhden risteilijän koko viikon aikana. Oli ihanan rauhallista, todella lämmintä ja kaikin puolin ikimuistoinen reissu!

  • Martina

   Kyllä, tuolla kannattaa ehdottomasti käydä edes kerran elämässään. Minä odotan jo kovasti milloin pääsisin Maho Beachille kolmannen kerran. 🙂 En vaan saa lentokonerannasta tarpeekseni!

 • Kati / Lähinnä Kauempana

  Voi vitsit, en malta odottaa Maho Beachiä. Huhtikuun alussa mekin ollaan tuolla pöllyttämässä rantahiekkaa! Me valittiin tämä meidän risteily vain ja ainoastaan Maho Beachin takia. Tällä kertaa vain sellainen reitti, johon kuului St Maarten, hyväksyttiin! 🙂

  • Martina

   Niin mekin ollaan tehty molemmilla Karibian risteilyillämme. Vain St. Martinin (tai St Maartenin, rakkaalla saarella on monta nimeä 🙂 ) sisältävä reitti on kelvannut. Sama juttu on varmasti jos ja kun suuntaamme Karibialle vielä kolmannenkin kerran.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *