Karibia,  Karibian risteily,  Ulkomaat,  Yleinen

Muistoja Karibialta – 6 ihanaa hetkeä Karibian risteilyllä

Viimeisin Karibian risteilymme oli täynnä hyviä hetkiä, joista mieleenpainuvimmat liittyvät ehdottomasti Henkan vanhemmille järjestämäämme matkayllätykseen (lue lisää yllätysmatkan järjestämisestä Karibialle täältä ja täältä) sekä siihen, kun Henkka kosi minua Karibian tähtitaivaan alla. Voisin kertoa myös Maho Beachista, mutta haluan kuitenkin tällä kertaa muistella mieluummin niitä pieniä ohikiitäviä hetkiä, jolloin kaikki oli täydellisen hyvin. Hetkiä, joihin haluaisin unohtua ja joita en vaihtaisi pois mistään hinnasta.

Karibian risteilystämme on jo ihan liian pitkä aika, mutta nämä hetket pysyvät muistoissa aina. Tänään haluan viedä teidät hetkeksi kanssani Karibian aalloille, huojuvien palmupuiden ja rennon lomatunnelman ääreen. Sinne missä aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta, elämä on hetken täyttä luksusta ja jossa ranta-aallot hohtavat turkoosimpina kuin missään muualla.

miami-1

1. Auringonlasku Miamin taakse

Ensimmäinen ilta risteilyllä. Olemme katselleet laivan kannella lähtöämme Miamista ja nyt auringon laskiessa astumme jälleen kannelle. Mikä näky meitä tervehtiikään! Istahdamme mykistyneinä alas ja katsomme eteemme. Koko taivas hehkuu oranssina. Aurinko laskee suoraan horisontissa näkyvän Miamin siluetin taakse. Korkeat talot erottuvat auringonvaloa vasten hämmästyttävän tarkasti. Risteily on vasta alussa ja olo on riehakkaan innostunut. Tuijotan upeinta auringonlaskua ikinä ja tiedän, että tämä on vasta alkua.

antigua-1

2. Kuohuviinien ja mansikoiden makuinen yllätys

Antiguan kauniilta saarelta lähtiessämme laivan henkilökunta on järjestänyt meille yllätyksen, jonka ansiosta vietämme pitkän tovin oman parvekkeemme rauhassa. Katselemme Antiguan rantaviivaa, maistelemme suklaalla päällystettyjä mansikoita ja kippistämme kuohuviinillä. Lisää ihanasta yllätyksestä ja eräästä sekoilevasta bloggaajasta voit lukea täältä.

aruba-1

3. Pulahdus Aruban aaltoihin

Olemme kävelleet Eagle Beachin ja sen vieressä olevan Palm Beachin päästä päähän. Keskipäivän aurinko porottaa niskaan ja päätämme hakea hieman viilennystä vieressä kimmeltävästä merestä. Aaltoihin kahlatessa minua naurattaa. Vesi on lämmintä ja aurinko heijastuu sen pinnasta niin kirkkaasti että silmiin melkein sattuu. Pulikoin hetken ja noustessani tajuan, että eihän minulla ole edes pyyhettä mukanani. Kesä kuivaa minkä kastelee, totean ja pienen auringossa tepastelun jälkeen bikinit ovatkin jo melkein kuivat. Olo on ihanan virkistynyt, vaikka aurinko polttaa iholla jälleen kuumasti. Niin kuumasti itse asiassa, että ihoni palaa hieman, mutta se on vasta illan ja huomisen murhe.

bridgetown-1

4. Odottamaton lounasseuralainen Barbadoksella

Lounastauko Bridgetownissa. Istumme vaatimattoman oloisen ravintolan terassilla rakennuksen toisessa kerroksessa. Lepuutamme kävelystä väsyneitä jalkojamme ja odottelemme ruokiamme saapuvaksi kun jokin loiskahtaa vieressä virtaavan veden pinnassa. Mikä se oli? Pian näemme sen taas. Kilpikonna! Ja miten iso sellainen! Pyöreä hahmo viipyy niin kauan pinnan tuntumassa, että ehdimme kaikki nähdä sen. Sitten kilpikonna sukeltaa syvemmälle eikä tule enää uudestaan näkyviin, vaikka odotammekin näkevämme sen vielä kerran. Se oli hauska pieni kohtaaminen, joka sai hymyn huulille.

grenada-1

5. Trooppinen sadekuuro Grenadalla

Päivä on ollut tukahduttavan kuuma. Olemme kiertäneet saarta oman oppaan ja kuljettajan kanssa. Viimeinen etappimme ennen pääkaupunkiin St. George’siin saapumista on rannalla, jossa katselemme lähestyviä sadepilviä. Pieni vilvoittava tuuli puhaltaa enteillen sitä, että kohta sataa ja kovaa. Odotamme sitä malttamattomina.

Sade alkaa juuri kun istumme autoon. St. George’siin päästyämme kadut lainehtivat vedestä ja raskaat sadepisarat rummuttavat rytmikkäästi terassien aurinkovarjoja. Odotamme pienessä ravintolassa sateen taukoamista. Kun se hellittää hetkeksi suuntaamme takaisin laivaan, jonka kannella tanssahtelen pienen onnellisen tanssin hiipuvassa sateessa haistellen sateenjälkeisiä tuoksuja. Luontoäidin tarjoama viilennys tuli todella tarpeeseen reissun kuumimman päivän päätteeksi.

curacao-1

6. Blue Curacao Curacaolla

Kävelemme takaisin laivaan. Olin voinut koko aamun huonosti ja jännittänyt sitä, miten jaksan käydä maissa. Sinne oli kuitenkin suunnattava, sillä halusin nähdä Curacaon värikkään pääkaupungin Willemstadin. Huomenna olisimme jo muualla. Onneksi lähdin liikkeelle huonosta olosta huolimatta, sillä heikkojen hetkien jälkeen sain onneksi pian kokea sen ihanan tunteen, kun paha olo väistyy ja energia suorastaan virtaa kehoon. Tällä kertaa se teki sen terassilla nautitun suolaisen kivennäisveden ja banaanivälipalan muodossa, joiden jälkeen olin kuin uudesti syntynyt.

Paluumatkalla pysähdymme hetken mielijohteesta terassille maistamaan Curacaon erikoisuutta eli Blue Curacaosta tehtyjä drinkkejä. Tilaamme jokaiselle erilaisen juoman, joita maistelemme ristiin. Blue Curacaosta ei tule kenenkään meidän lempparia, mutta muistelen tätä hetkeä silti jälkeenpäin erityisellä lämmöllä. Pahoinvointi oli lopullisesti selätetty, päivä Willemstadissa oli onnistunut ja edessä olisi taas yksi upea ilta risteilyaluksellamme.

laiva-1

Ah, näitä muistoja olisi niin paljon enemmänkin, että tästä voisi tehdä toisenkin osan! Vaarana on vaan ihan jäätävä risteily- ja Karibiakuume, eikä minulla olisi sellaiseen juuri nyt varaa.

0 kommenttia

 • anoppi

  Oih, mitkä ihanat muistot tulvahtivat taas mieleeni. Tuo lomamme oli maailman paras ikinä, todella jännittävää kaikesta yllätyksistä ja upeasta reissusta johtuen. Saimme kokea niin paljon uusia, upeita asioita, ja kaikki yllätyksenä 🙂 Upea reissu ja upeaa seuraa, eikä koskaan unohdu. Toivotaan että joskus vielä pääsemme Karibialle koko porukka yhdessä. Haaveita pitää olla 🙂 , anoppi

  • Martina

   Se oli kyllä ihan paras reissu! Oli ihanaa järjestellä yllätystä pitkään ja hartaasti varsinkin kun se lopulta onnistui niin hyvin. Todellakin lähdetään vielä Karibialle koko porukka! 🙂

  • Martina

   Iso kilpikonna on kyllä yllättävän upea näky. En malta olla kertomatta, että sellainen on lumonnut isoveljenikin hänen oltua snorklaamassa häämatkallaan. Mies tuli uineeksi kilpikonnan perässä niin pitkälle, että lopulta hänen tuore vaimonsa joutui pelastamaan merihätään joutuneen miehensä. Onneksi vaimo on erinomainen uimari. Muuten tarinalle ei ehkä naureskeltaisi aina kun tulee puhe kilpikonnista.

 • Eveliina / Korkkarit rinkassa

  Ihana trooppinen tunnelma tässä postauksessa. Pitää myöntää, että olin vielä alkuviikosta sitä mieltä, että risteilyt taitavat odottaa sitä päivää kun pääsen eläkkeelle. Nyt kuitenkin viikonlopun matkamessuilla olivat (karibian) risteilyt niin suuresti esillä, että oma mielipiteeni muuttuikin aika heittämällä. 🙂 Pakko siis vielä päästä!

  • Martina

   Karibian risteilyillä on ollut ainakin aiemmin vähän eläkeläismaine ja niin mekin ajateltiin ennen kuin käytiin itse testaamassa ja toteamassa ennakkoluulomme vääriksi. Tai korjataanpa vähän, toki risteilyillä on paljon myös eläkeläisiä, mutta reissusta on helppo tehdä omannäköinen muun muassa valitsemalla laivayhtiö omien mieltymysten mukaan. Me ajateltiin että Karibian risteily on ”once in a lifetime” -kokemus, mutta nyt haaveilemme jo kolmannesta risteilystä. 😀

 • Anne / Matkahetket

  Ihania kuvia ja mitä auringonlaskuja! <3 Tuonne kun pääsisi joskus itsekin. Eläinten kohtaaminen reissuilla koskettaa jotenkin aina kovasti. Ihana kilppari varmasti, minulle valaiden näkeminen Islannissa on ollut mieleenpainuvin eläinkohtaaminen.

  • Martina

   Auringonlaskut on kyllä parasta matkustamisessa. Voin kuvitella että valaiden näkeminen Islannissa on ollut henkeäsalpaava kokemus. Me näimme itseasiassa ensimmäisellä Karibian risteilyllämme valaan ihan sattumalta laivan kannella auringonlaskua ihastellessamme. Eläin oli melko kaukana, mutta näytti silti niin upealta, ettei sitä näkyä unohda ihan helpolla.

  • Martina

   Karibian risteilyistä saattaa herätä ei-niin-mukavia mielikuvia ja täytyy myöntää että itsekin ajattelin niiden olevan tyhmien jenkkituristien ja eläkeläisten kansoittamia vähän isompia ruotsinlaivoja. Kuinka väärässä olinkaan! Nyt on tosiaan haaveissa jo kolmas Karibian risteily. Ekalla kerralla olimme viikon, tokalla kaksi viikkoa ja seuraavalla kerralla voisin olla vieläkin pidempään.

 • Mika / Lähtöportti

  Parhaat matkakokemukset syntyvät tällaisista pienistä hetkistä, ja on myös taito välittää ne lukijalle. Erityisesti tuohon Miamin auringonlaskuun oli helppo samaistua 🙂

  Myönnän suhtautuvani risteilyihin hieman skeptisesti, sillä epäilen kuinka kauan viihtyisin laivalla ja mietin mitä tapahtuu, kun tuhannet risteilyturistit ryntäävät yhtä aikaa pieniin satamakaupunkeihin. Tykkään myös ihmetellä kohteita kaikessa rauhassa, joten pelkään ajan riittämättömyyttä retkillä. Mutta kun olen utelias ja haluan haastaa ennakkoluulojani, niin täytyisihän tuollainen risteily kerran elämässä kokea. Totta puhuen selasin vasta eilen pitkän tovin Karibian risteilyaikatauluja… Täytyisihän se selvittää pääteekö risteilyihin sama kuin olueen, kun puhutaan ”yhdelle lähtemisestä” 😀

  • Martina

   Mulla oli ihan samanlaisia ajatuksia kun alettiin miettiä ensimmäistä Karibian risteilyämme. Pelkäsin etten viihdy laivalla ja ettei päivässä ehdi nähdä kohteita kunnolla. Onhan se totta että päivä yhdessä kohteessa on aika vähän, mutta pienillä Karibian saarilla se riittää yllättävän hyvin.

   Turistilaumoista olen ärsyyntynyt oikeastaan vain silloin kun osallistuimme laivayhtiön retkelle ja olimme itse osa jonossa kulkevaa turistilaumaa, jonka jäsenet oli merkitty eri värisin tarralapuin sen mukaan mihin ryhmään kuuluivat. Ei ole mun juttu tuollaiset järjestetyt retket. Kun lauma purkautuu bussista ei väenpaljoudelta näe mitään. Sen sijaan omatoimisesti saaria tutkiessa olemme saaneet olla yllättävän rauhassa. Jonnekin ne kanssaturistit vaan hukkuvat (ei kirjaimellisesti 😀 ) pienissäkin satamakaupungeissa niin ettei muihin turisteihin tarvitse välttämättä törmätä lainkaan. Poikkeus on ihmisiä täynnä oleva Maho Beach, mutta siellä väkijoukko ei ole haitannut.

   Kannattaa kokeilla ja ”lähteä yhdelle” risteilylle. Saattaa käydä niin kuin oluen kanssa. 😀

 • Teea | Curious Feet

  Näihin risteilyihin jää kuulemma koukkuun :D. Joskus nuorempana ajattelin myös, että tämmöinen olisi semmoinen mikä olisi hieno kokea kerran elämässä ja vaikkapa häämatkan merkeissä. Noh, vielä en ole käynyt risteilemässä tuolla suunnalla, mutta eipä tämmöinen reissu häitä vaatisi, että lähtisin :D. Yllätyin joskus miten edullisesti noita risteilyitä voi saada.

  • Martina

   Todellakin jää koukkuun! Me luultiin että eka risteilymme on ”once in a lifetime” -kokemus ja jää ainutkertaiseksi, mutta olimme väärässä. 🙂 Pakko päästä aina uudestaan. Risteilyn voi saada todella edullisesti etenkin jos on aikaa kytätä tarjouksia hyvissä ajoin. Me varattiin viimeisin risteilymme jo vuotta ennen matkan ajankohtaa ja saimme sen ihan naurettavan halpaan hintaan.

 • Elina | Vaihda vapaalle

  Täällä risteilykuume nostaa päätään. On nostanut jo jonkin aikaa ja tämä vain pahensi sitä. Juuri nuo auringonlaskut, drinksut juuri sopivalla hetkellä ja miksei vaikka se trooppinen sadekin, on niitä ihania hetkiä ja muistoja risteilyiltä täälläkin. 🙂

  • Martina

   No älä, risteilykuume on ihan huipussaan ja se on sitä erittäin paljon myös teidän risteilypostauksen ansiosta. Ei ole päivää kun en miettisi milloin voisimme tehdä seuraavan risteilymme ja minne se suuntautuisi. Ehkä Välimerelle kunhan perheen uusin tulokas on syntynyt..? Karibiakin houkuttelisi tosi paljon.

 • Aron / Ja sitten matkaan...

  Olen jotenkin aina kuvitellut, että nämä risteilyt eivät ole yhtään minua varten. Kun nyt kuitenkin olen aika paljon lukenut blogeista tällaisia hehkutuksia aiheesta, olen käynyt uteliaaksi. Joskus sitä voi olla ihan väärässäkin ennakkokäsitystensä suhteen. 🙂 Ainakin näin keskellä kosteaa Helsingin talvea nuo Karibian maisemat sopisivat tuohon nenän eteen oikein kivasti.

  • Martina

   Ymmärrän hyvin ennakkoluulosi risteilyjä kohtaan. Mulla oli niitä myös, mutta sain huomata olleeni väärässä. Kaikille risteilyt eivät sovi, mutta toisaalta on vaikea uskoa että kukaan olisi onneton laivan lipuessa Karibian trooppisissa maisemissa samalla kun palvelu pelaa ja jokainen ilta tarjoaa upean auringonlaskun merellä. Saaripäivistä on mahdollista tehdä omannäköisiä ja myös laivalta löytyy paljon erilaista ohjelmaa moneen makuun. Kannattaa kokeilla! 🙂

 • Anna | Tämä matka -blogi

  Olipas kauniita ja koskettavia muistoja.

  Hieman komppaan muutamaa, jotka ovat epäilleet, ettei risteily nyt ehkä olisi ”se” oma juttu. Toisaalta luen mielenkiinnolla niistä kokemuksia, jotta saisi kuvan siitä, mitä nämä risteilyt todellisuudessa ovat.

  • Martina

   Kiitos Anna!

   Ymmärrän hyvin ennakkoluulot risteilyjä kohtaan sillä itsellänikin oli niitä. Olisi mielenkiintoista kuulla risteilykokemuksia sellaiselta, jolla ennakkoluuloja on erityisen paljon tai joka todella huomaa risteillessään ettei se ole lainkaan oma juttu. Suurin osa kokemuksista kun on lopulta todella positiivisia. Tai sitten risteilyihin pettyneet eivät kirjoita ajatuksistaan?

 • Jenna / Enemmän kuin äiti

  Vitsi tää postaus ja sen herättämät fiilikset tuntuu ihan naurettavan täydellisiltä. Maalailit tuossa just niin mun unelmaa! Jos ei ihan Karibian risteilylle päästä lähiaikoina, niin ainakin Miamiin on päästävä lomalle tämän vuoden aikana (mulla tuli pieni fiksaatio jenkkeihin ensimmäisen Nykin reissumme jälkeen :D) . Musta tuntuu, että Karibian risteily voisi olla just kiva vaihtoehto, kun reissuseurana on myös 2v. taapero.

  • Martina

   Nämä hetket kieltämättä olivat naurettavan täydellisiä ja samanlaisia onnen hetkiä oli paljon enemmänkin kuin mitä tässä luettelin. Oli toki huonompiakin hetkiä niin kuin aina, mutta pääsääntöisesti elämä Karibian risteilyllä on ihanaa.

   Karibian risteily on varmasti hyvä vaihtoehto taaperon kanssa. Mekin ollaan puhuttu että kun perheen neljäs jäsen syntyy ja kasvaa hieman, voisimme lähteä koko perheen kera risteilemään. Elämä laivalla on niin helppoa, ja kun valitsee lapsiystävällisen laivayhtiön, uskon sen olevan elämys ihan kaikille. Me tosin olemme miettineet ensisijaisesti Välimeren risteilyä lyhyempien lentojen takia. Toisaalta minullakin on ikävä Miamiin ja sen yhdistäminen Karibian risteilyyn on vaan jotain ihan parasta. 🙂

 • Travelloverin Annika

  Voi että, omasta viimeisimmästä risteilystä on ihan liian kauan aikaa. Kun jokaisena aamuna herää uuteen satamaan, päivä todella voi olla täynnä vaikka mitä yllätyksiä. En varmaan ole ollut tarpeeksi hienolla laivalla, koska en osaa mieltää risteilyjä luksukseksi sanan varsinaisessa merkityksessä, mutta onhan Karibialla seilaaminen jotain ihan muuta kuin arki, että silleen luksusta kyllä. 🙂

  • Martina

   On kieltämättä ihanaa herätä joka aamu uudessa satamassa tietäen, että edessä on taas jotain uutta ja ihanaa tutkittavaa. Ihan kuin joka päivä olisi uusi seikkailu. 🙂

   Mulle luksusta on jo se, että hyttiin tuodaan joka ilta suklaata ja sänky avataan valmiiksi yötä varten. Tai se että voin tilata hyttiin aamiaisen tai välipalaa ilmaiseksi. En ole tottunut sellaiseen. Matkailu tuntuu kyllä omalla tavallaan aina luksukselta juuri siksi, että se eroaa niin paljon tavallisesta arjesta.

 • Sonja Evita / Shining Journey

  Ihania muistoja! 🙂 En ole koskaan käynyt Karibialla enkä juuri harrastanut risteilyjä, joten oli kiva lukea sun kokemuksista. Karibia kuulostaa kyllä sellaiselta paikalta, jossa haluaisin vielä joskus käydä. Kilpikonnan kohtaamisesta syntyvät ilon hetket voin jakaa kanssasi, sillä kilpikonnan kohtaaminen on aina yhtä ihanaa. Kerran olin snorklaamassa Australian rannikolla, kun yhtäkkiä seuraani ilmestyi kuin tyhjästä kilpikonna. Sen kanssa vierekkäin sitten nautimme vedenalaisesta maailmasta jonkin aikaa. 🙂

  • Martina

   Kilpikonnat on niin sympaattisia. Kuulostaa ihanalta tuo sinun ja kilpikonnakaverin kohtaaminen Australian rannikolla. 🙂 Karibia on ihana aurinkokohde. On vaikea kuvitella että joku ei tykkäisi huojuvista palmuista, turkoosista merestä ja Karibian letkeistä rytmeistä.

  • Martina

   Tämä oli kiva reitti! Kahden viikon risteily, jossa pysähdyttiin Aruballa, Curacaolla, Barbadoksella, Grenadalla, St Lucialla, Antigualla, St Martinilla ja St Thomasilla. Valitsimme risteilyn melkein puhtaasti reitin takia, tosin laivakin (Celebrity Eclipse) oli todella mieluinen. Paras jolla olen tähän asti käynyt. Ensi kerralla jos ja kun mukana on lapsia, saatamme valita jonkun jättiläisaluksen. Huomasinkin että olet kirjoittanut Oasis of the Seasista. Täytyy käydä lukaisemassa se postaus. 🙂

  • Martina

   Minäkin haaveilen aina uudesta Karibian reissusta ja tätä postausta tehdessäni matkakuume roihahti taas kunnon liekkeihin. Edellisestä reissusta on jo liian pitkä aika.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *