Karibia,  Karibian risteily,  Ulkomaat,  Yleinen

Muistoja Karibialta – 6 ihanaa hetkeä Karibian risteilyllä

Viimeisin Karibian risteilymme oli täynnä hyviä hetkiä, joista mieleenpainuvimmat liittyvät ehdottomasti Henkan vanhemmille järjestämäämme matkayllätykseen (lue lisää yllätysmatkan järjestämisestä Karibialle täältä ja täältä) sekä siihen, kun Henkka kosi minua Karibian tähtitaivaan alla. Voisin kertoa myös Maho Beachista, mutta haluan kuitenkin tällä kertaa muistella mieluummin niitä pieniä ohikiitäviä hetkiä, jolloin kaikki oli täydellisen hyvin. Hetkiä, joihin haluaisin unohtua ja joita en vaihtaisi pois mistään hinnasta.

Karibian risteilystämme on jo ihan liian pitkä aika, mutta nämä hetket pysyvät muistoissa aina. Tänään haluan viedä teidät hetkeksi kanssani Karibian aalloille, huojuvien palmupuiden ja rennon lomatunnelman ääreen. Sinne missä aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta, elämä on hetken täyttä luksusta ja jossa ranta-aallot hohtavat turkoosimpina kuin missään muualla.

miami-1

1. Auringonlasku Miamin taakse

Ensimmäinen ilta risteilyllä. Olemme katselleet laivan kannella lähtöämme Miamista ja nyt auringon laskiessa astumme jälleen kannelle. Mikä näky meitä tervehtiikään! Istahdamme mykistyneinä alas ja katsomme eteemme. Koko taivas hehkuu oranssina. Aurinko laskee suoraan horisontissa näkyvän Miamin siluetin taakse. Korkeat talot erottuvat auringonvaloa vasten hämmästyttävän tarkasti. Risteily on vasta alussa ja olo on riehakkaan innostunut. Tuijotan upeinta auringonlaskua ikinä ja tiedän, että tämä on vasta alkua.

antigua-1

2. Kuohuviinien ja mansikoiden makuinen yllätys

Antiguan kauniilta saarelta lähtiessämme laivan henkilökunta on järjestänyt meille yllätyksen, jonka ansiosta vietämme pitkän tovin oman parvekkeemme rauhassa. Katselemme Antiguan rantaviivaa, maistelemme suklaalla päällystettyjä mansikoita ja kippistämme kuohuviinillä. Lisää ihanasta yllätyksestä ja eräästä sekoilevasta bloggaajasta voit lukea täältä.

aruba-1

3. Pulahdus Aruban aaltoihin

Olemme kävelleet Eagle Beachin ja sen vieressä olevan Palm Beachin päästä päähän. Keskipäivän aurinko porottaa niskaan ja päätämme hakea hieman viilennystä vieressä kimmeltävästä merestä. Aaltoihin kahlatessa minua naurattaa. Vesi on lämmintä ja aurinko heijastuu sen pinnasta niin kirkkaasti että silmiin melkein sattuu. Pulikoin hetken ja noustessani tajuan, että eihän minulla ole edes pyyhettä mukanani. Kesä kuivaa minkä kastelee, totean ja pienen auringossa tepastelun jälkeen bikinit ovatkin jo melkein kuivat. Olo on ihanan virkistynyt, vaikka aurinko polttaa iholla jälleen kuumasti. Niin kuumasti itse asiassa, että ihoni palaa hieman, mutta se on vasta illan ja huomisen murhe.

bridgetown-1

4. Odottamaton lounasseuralainen Barbadoksella

Lounastauko Bridgetownissa. Istumme vaatimattoman oloisen ravintolan terassilla rakennuksen toisessa kerroksessa. Lepuutamme kävelystä väsyneitä jalkojamme ja odottelemme ruokiamme saapuvaksi kun jokin loiskahtaa vieressä virtaavan veden pinnassa. Mikä se oli? Pian näemme sen taas. Kilpikonna! Ja miten iso sellainen! Pyöreä hahmo viipyy niin kauan pinnan tuntumassa, että ehdimme kaikki nähdä sen. Sitten kilpikonna sukeltaa syvemmälle eikä tule enää uudestaan näkyviin, vaikka odotammekin näkevämme sen vielä kerran. Se oli hauska pieni kohtaaminen, joka sai hymyn huulille.

grenada-1

5. Trooppinen sadekuuro Grenadalla

Päivä on ollut tukahduttavan kuuma. Olemme kiertäneet saarta oman oppaan ja kuljettajan kanssa. Viimeinen etappimme ennen pääkaupunkiin St. George’siin saapumista on rannalla, jossa katselemme lähestyviä sadepilviä. Pieni vilvoittava tuuli puhaltaa enteillen sitä, että kohta sataa ja kovaa. Odotamme sitä malttamattomina.

Sade alkaa juuri kun istumme autoon. St. George’siin päästyämme kadut lainehtivat vedestä ja raskaat sadepisarat rummuttavat rytmikkäästi terassien aurinkovarjoja. Odotamme pienessä ravintolassa sateen taukoamista. Kun se hellittää hetkeksi suuntaamme takaisin laivaan, jonka kannella tanssahtelen pienen onnellisen tanssin hiipuvassa sateessa haistellen sateenjälkeisiä tuoksuja. Luontoäidin tarjoama viilennys tuli todella tarpeeseen reissun kuumimman päivän päätteeksi.

curacao-1

6. Blue Curacao Curacaolla

Kävelemme takaisin laivaan. Olin voinut koko aamun huonosti ja jännittänyt sitä, miten jaksan käydä maissa. Sinne oli kuitenkin suunnattava, sillä halusin nähdä Curacaon värikkään pääkaupungin Willemstadin. Huomenna olisimme jo muualla. Onneksi lähdin liikkeelle huonosta olosta huolimatta, sillä heikkojen hetkien jälkeen sain onneksi pian kokea sen ihanan tunteen, kun paha olo väistyy ja energia suorastaan virtaa kehoon. Tällä kertaa se teki sen terassilla nautitun suolaisen kivennäisveden ja banaanivälipalan muodossa, joiden jälkeen olin kuin uudesti syntynyt.

Paluumatkalla pysähdymme hetken mielijohteesta terassille maistamaan Curacaon erikoisuutta eli Blue Curacaosta tehtyjä drinkkejä. Tilaamme jokaiselle erilaisen juoman, joita maistelemme ristiin. Blue Curacaosta ei tule kenenkään meidän lempparia, mutta muistelen tätä hetkeä silti jälkeenpäin erityisellä lämmöllä. Pahoinvointi oli lopullisesti selätetty, päivä Willemstadissa oli onnistunut ja edessä olisi taas yksi upea ilta risteilyaluksellamme.

laiva-1

Ah, näitä muistoja olisi niin paljon enemmänkin, että tästä voisi tehdä toisenkin osan! Vaarana on vaan ihan jäätävä risteily- ja Karibiakuume, eikä minulla olisi sellaiseen juuri nyt varaa.

Kommentit pois päältä artikkelissa Muistoja Karibialta – 6 ihanaa hetkeä Karibian risteilyllä